Здравствуйте, уважаемые форумчане! Помогите пожалуйста определить находку. Нашел в поле (Полтавский р-н, не могу даже представить откуда эта штука. Размер примерно 1 см. Похоже на медь. На обратной стороне следы ржавчины, значит к железу крепилась. Заранее благодарю.
Залишки значка радянського періоду. Сліди заліза - залишки булавки на зворотньому боці. Різнокольорове напилення - залишки напилення на зворотній бік скляної накладки, з "голографічною" картинкою.
Хутір, на якому це знайдено, вимер до 1941 року, матеріал мідь, але цікаве припущення, все може бути. Дякую Вам за відповідь!
Аби ляпнути...Багато ви значків бачили з таким абстрактно-рослинним орнаментом? А на запонках -це досить розповсюджене явище...
Я не "ляпаю". А ви багато запонок бачили з щитком з кольорового мелалу, і ніжкою - з заліза? Я - ні. Зазвичай вся запонка з одного металлу (навіть ваші фото це підтверджують). Проте значків з кольоровим щитком, та залізною булавкою - досить. І чим ви можете пояснити оті розводи на металі? я такі бачив лише від розслоєної радянської "голограми".