Доброго вечора шановні камради! Надибав в старезній хаті ось такий ліхтарик під свічку. Має кріплення на задній стінці під ремінь або карман і ручку зверхи. По ходу він кінця 19-го початок 20 століття. Цікавить чи має він відношення до війни. І взагалі люба інформація по ньому. Наперед дякую за допомогу
Та в нас у високогір"ї Карпат якось карети не водились. А кріплення(зачіп) на задній стінці для чого?
це моя лямпа. я її як ще малим пацаном загубив тож требую вернути негайно. отакоєот. а тепер до справи. це не комплектна гасова лямпа, невистачає самої лямпи. ось вона у комплекті. на коліщатку повинен бути напис PANZER K&T ще десь на корпусі повинно бути тавро, якийсь щит. тож тре ретельно обдивитись її. тепер що до часу її використання. через товщину та форму скла схиляюсь що це ПСВ бо в кацапів був на той час схожий ліхтарь з таким склом. як виняток могла використовуватись і під час другої світової. ось кацапський варіянт такої лямпи пишуть що 1910 роки тож терміново требую вернути лямпу вляснику, тобто мені.
Более поздние такой конструкции атрибутируют как ЖД. Некоторые их называют "блиндажные". Копайте в этом направлении.