Вітаю. Допоможіть у визначенні хреста. Майже нічого не видно по ньому, антуражний, можливо хтось бачив подібні. Мельхіоровий мабуть. Дякую.
а не свинець чи олово часом? таке враження ніби його відлили в пісок. Хоча може через те що горілий, але тоді точно не свинець. а по розмірах підходить під георгіївський.
По розмірах підходить, але тут вушко не таке, хоч і паламана частка, але видно напрямок зацепа. І частина в середині вінка є.
не схоже, але він і несиметричний якийсь... зовсім не стверджую що це ГК треба точно взнати на рахунок матеріалу.
Схоже на залишки АвстроУгорського креста за вислугу для нижнiх чинов.Цинк пiсля 16 року.Вухо як раз развернуто.
Не зовсім вдала спроба виготовлення копіі ГХ. З однієі сторони він рівний.Мені траплялись такі копіі з відливки цифр на погони.Солдати відливали в польових умовах замість втрачених.
Думаю точно не саморобна. Фото не передає, але там всередині по колу є віночок круговий, думаю його відлити важко важко б було. Дуже кропітка робота. Але він майже втрачений. Свинець мабуть зберігся б краще і в землі мабуть був би деформований, а цей рівний. Особиста моя думка. Але дякую всим, що підключилися до обговорення. Кожна думка має на існування і вартує уваги для визначення предмету.