спецам по 1м неделям 2мв, киев

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем dr.Hebbels, 23 тра 2013.

1. dr.Hebbels

dr.Hebbels Feldwebel

Повідомлення:
    556
    Адреса:
    я вернувся домів
    Вчера услышал, оч не верится, но всеж
    Чел, который в принципе не страдает (и не наслаждается:D)галюцинациями рассказал местную Березанскую легенду о том, что в первые недели 2мв правителство УССР, испугавшись бомбежек, переехало и 3 недели функционировало на станции Березань Киевской области. После пистона из Кремля вернулось в столицу.
    Можно ли подтвердить или опровергнуть данный миф, позаяк в ответ на высказанные вслух сомнения был обвинен в непатриотичности.:)

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 17 шт.)
      Нові москітні антимоскітні сітки. Захист від комах
      120 грн.
    2. Пилотка ВМФ Рф 2003 Размер 56 Состояние Б.У. но нормальное
      60 грн.
    3. Мисливський капелюх фетровий,розмір десь 56-57, легке б/в. Всередині трохи відійшла підшивка.
      70 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Якісно зроблена легка камуфляжна зелена антимоскітна сітка. Працює добре. Ніякі комарі та подібні...
      99 грн.
    5. Пропоную капелюх шерстяний . розм.61 б/в . стан по фото. колір чорний .матеріал 100 % шерсть. перешл...
      250 грн.
  3. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    dr.Hebbels подобається це.
  4. dr.Hebbels

dr.Hebbels Feldwebel

Повідомлення:
    556
    Адреса:
    я вернувся домів
    Після цієї, та інших подій, з метою надання більш сприятливих умов для роботи обласних організацій і здійснення їх контактів з районами Київщини, постановою обкому партії вони були переведені в Березань. Олійнику запропонували керувати облвиконкомом, а секретареві обкомуПіскунову – обкомом. В Березань були евакуйовані усі відділи облвиконкому, обкому партії, обкому комсомолу та інші організації. В Києві залишились тільки перший секретар обкому партії Мішин і голова облвиконкому Костюк, що були членами штабу оборони Києва і займались питаннями, допомагаючи районам Київщини в евакуації з Лівобережжя худоби і МТС, у вивезенні хліба для армії тощо.
    Хочу навести мало відомий факт про те, що всі обласні організації, які переїхали в Березань, дуже скоро, 16 вересня, отримали наказ знову повернутись в Київ, у зв'язку із змінами в Київській обороні, в реалізацію яких вони безпосередньо повинні були включатись і які були зумовлені тим, що армія Південно-Західного фронту, 2,5 місяця героїчно стримувавши навалу німецьких військ захищаючи Київ, попали в оточення.

Спасибо, я даже не сомневался, что Зевс знает все.
    Не в первый раз снимаю перед Вами шляпу. В следующий раз тему буду прямо называть "Камрад Зевс, а скажите ка...":smile_12::beer:
    Одно вызывает удивление - Березань это 80 км на восток от Киева, 16го обком получает приказ вернуться в столицу (т.е. едет не менее нескольких суток, учитывая численность аппарата и количество имущества), а 23го уже эти 80 км заняты немцами... 7 дней...
    Блицкриг етить.

5. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    Хочу дополнить, что информация об эвакуации с последующим возвращением в Киев содержится в ЦДАГО України. - Ф. 166. Оп. 3. Спр. 37. Это Стенограмма воспоминаний участников обороны г. Киева от 13.09.1946 г. (Беседа состоялась у председателя исполкома Киевского областного Совета трудящихся тов. Олейника З.Ф.). Я читал эту стенограмму в архиве и хочу сказать, что во время беседы её участники часто ошибались в датах, спорили и уточняли их и другие детали также. Но погрешность обычно составляла +- 1, 2 дня.

dr.Hebbels та Allex761 подобається це.