Ружейна граната, Німеччина, в народі - "ґеверка". Схоже, намагалися скористатися як ручною гранатою - відкручений бакелітовий зад, для активації терткового запалу. Якщо натиснути чорний ніс - активуєте другий підривник, і буде кабум. https://www.google.com/search?clien...ih=688&dpr=3#vhid=NqbFzKLumcDJRM&vssid=mosaic
...так - це "гевЕр-гранате", кИнута "вручну" і неспрацьована (зустрічалось), ...АЛЕ... ...щоб натиснути "чорну кнопку" тре, щоби розкрутИлась запобіжна пружина*... ...за стільки років (...і негерметичності самого підривача) це неможлИво пружина лопаЄться в декількох місцях і наглухо блокУє кнопку... ИМХО. З.ЬІ. ...вибачАйте, комраден. там, де "гевЕр-гранате" треба встАвити слово "спрЕнг"... (... бо зара набіжить рЯд доlb0J0бів, яки я "вже достав" і буде кидати тапкі 125-го калІбру)... *...там ще єсть пАра технічних моментів, що "унеможлИвлюють"...
Всяке може бути, про всяк випадок вирішив попередити, щоби не пробували, знаючи наших людей ))) бо КД там непогано зберігається, та й вибухівка теж "жива"
...там кругом "вогневИй підрив",... а нім.запАлювальні капсулі струхАють (через негерметичність)... в тОму, що ТРЕБА ПОПЕРЕДИТИ- ЗГОДЕН з Вами на всі 100 % бо це, позаяк - класичний "В.Н.П".
Попадалися на Глевасі верхові - грунт рихлий, волога не затримується, доволі живі, і кадешки бахкали з них дай боже, зовсім не трухлі. А з низин Голосухи - так, гниле УГ.
...Блін !?, я - НЕ про "КД-шкі" ? ...я про "КВ-шкі" !... З.ЬІ. ..."низини Голосухи" це моя батьківщина (...з 1969 року)...