Вітаю, шановне панство! Розповім одну прикру ситуацію, щоб була прикладом для інших про неприпустимість купувати речі через приватну переписку. Почалося усе з того, що хотів допомогти одному доброму волонтеру, який багато допомагає нашому підрозділу і мені особисто в придбанні макету СХП ТТ про який він давно мріяв. Звернув я увагу на такий лот: https://reibert.info/lots/mmg-tt-pod-sxp.1128087/ Продавець заявляв, що усі деталі без втручання і саме це привернуло увагу. Я задав запитання в особисті чи можливо поступитися в ціні і отримав позитивну відповідь. Умовою продавця було відразу перерахувати зазначену суму, а щоб лот ніхто вже не викупив він пообіцяв підняти до максимуму його вартість. Це було трохи дивним з його боку, так як простіше було б понизити на Аукціоні ціну до запропонованої мною. Я усвідомлював, що торги відбудуться поза Аукціоном і відповідальність, якщо продавець виявиться не порядним буду нести сам. Але переглянувши його білий список і не знайшовши його тут, це надало мені впевненості у його порядності і я вирішив прийняти його умови. І далі все відбувається якимось дивним чином... Продавець написав мені, що віз на відправку лот, але його нажаль вилучили на блокпосту під час перевірки, хоча ми домовлялися про відправку частинами. Підтвердити він це нічим не може, так як його просто відпустили навіть без протоколу вилучення. Розумних пояснень з його боку навіщо він повіз відразу весь лот я теж не отримав. На пропозицію повернути мої гроші він повідомив, що відразу вніс їх на повернення кредиту. Запевнив що обов'язково поверне усе як тільки отримає заробітну плату, однак не в зазначений час отримання заробітної плати, не пізніше гроші не повертає. Мою пропозицію повернути для початку хоча б частину, щоб підтвердити намір це робити також ігнорує. Останнє моє повідомлення навіть не перечитує, хоча відвідував Форум. Тобто все це більше схоже на кидок... Правила Аукціону про неприпустимість угод в особистій переписці про це попереджають. Тож пишу це скоріше для інформування, так як можливо я не один купував даний лот і опинився в такій ситуації. З повагою.
Якщо чесно, то дуже хочеться поматюкатися!!!!!! І звернути увагу адміністрації на надпис в лоті, мов " уточнювати карту в приваті" чи "Дані для оплати не актуальні в лоті, прохання уточнювати" і т.д. Такі випадки (лоти) неодноразові і я скаржився на такі лоти! Нажаль не бачив, що їх видалено. В такому разі, при отриманні доступу до аккаунту третьої особи, він може не змінювати дані на аукціоні, а просто давати в приваті інші, чим не викличе автоматично диспут в лоті.
Точь-в-точь моя ситуация, аккаунт или взломали или увели. Так что это не теория, а случаи были, и под моим акком продажа всякого бреда, точнее попытка
Ну як мінімум вийти на карту перерахунку коштів, на кого відкрита, далі по прописці, номера телефонів, це не важко дізнатись компетентний людині.
Я б порадив Вам писати заяву в поліцію про шахрайство. Мовляв хотіли купити ммг чи схп, а Вас обманули. Якщо аккаунт зламаний, господарю можна не переживати. Але нажаль в наші дні випадки бувають різні, я ні в якому разі не наголошую на провині власника аккаунту, але цей момент попередньо можуть перевірити модератори, чи справді був несанкціонований доступ, з якого айпі і т. Ін. Якщо ж факт підтвердиться, то це вже справа поліції : хто користується, та на чию картку були переведені кошти, куди вони далі поділися, чи переведені на іншу картку, чи знімались через банкомат, який саме, хто знімав і таке інше