Система швидкої зарядки магазину Подавач (або аналоги) - як себе зарекомендувала? Хто користується? Цікавить саме для AR-15 (.223).
Хіба в магазин арки важко набоїв пальцями заштовхати? Це ж не глок і не ак! Я сам думав, коли придбав арку, що треба буде таку приблуду придбати. Та після кількох заряджених магазинів зрозумів, що вона зайва. В усякому разі, для магазинів на 30 набоїв 223рем. Для 9мм Глок користуюся пристроєм для швидкого заряджання магазину. Дуже зручно!
Ну по швидкості точно є перевага. Як би тими пальцєма не перебирав. Ніколи не знаєш що пригодиться більше - швидкість пересування чи швидкість щаряджання. Зрештою - це не питання теми. Є хто пробував реально цей засіб. А то вже зараз рукавиці мої почнем обговорювати )))
Так, але для ак. Що сказати, працює, але не на війні мабуть. Дома та на пострілухах норм. Собі не придбав, в мене ар, магазинів не багато, 2×20, 1х10, 1х30, я руцями)
А я даже какой-то кайф ловлю от снаряжения что ак что мини. Что там что там магазины металл. Думал нечто подобное для шмайсера взять, но задавила жаба. Да и 7 магазинов хватит пострелять чтоб после на досуге их переснарядить
Я пробував. Потрібно десь тягати та зберігати ото одоробло. Потім дістати, розмістити, за потреби відчистити від піску та бруду, дістати набої, розмістити іх у жолоб. Так щоб були не в разнобій - це також час. І тільки потім швидко зарядити. Не зрозумів, навіщо. Мало б сенс у станціонарному стрілецькому закладі, де багато стріляють. Але також не таке, а яке вміє сортувати само набої, які можна просто висипати у бункер.
Ок. Загалом тенденцію по коментарях я зрозумів. 1. Це однозначно не для війни.Я і не планував. Згоден - таскати таку шнягу, то нераціонально. Це ще мягко сказано. 2. Це для доманього користування, навіть не для тиру. Я собі бачу це так: поскладав патрони і тримаєш 5 років. Не будеш ж в магазині тримати весь час - пружина просяде плюбому, ніщо не вічне. А так лежать. А як не дай боже треба прям вже- вжжжжжик і зарядив. А не починаєш руками то по одному сперепугу закладати... то випадає, закочується під дивани. Ну ви зрозуміли. Бо коли треба РЕАЛЬНО прям зараз, то значить трохи паніка. Най такого ніколи не станеться, але краще бути готовим.
Бачів на ютубі pmag-і 30-кі 5-річної витримкі, все спрацювало як треба. В мене 20-ка 2-річна була, спрацювали всі 20) Снаряджані магазини тримати можна Якщо є бажання, заряджати не повну ємність, та проводити ротацію. Але це не обов'язково)
Раз попалась цікава стаття поліцеського, який розказав, що внаслідок щоденного заряджання-розряджання магазину за декілька років одними і тими ж патронами вони стали непридатні до використання. Він зробив висновок, що після багаторазового "падіння" набоїв (скоріш за все саме під час розряджання) розкришився вміст капсуля і вони майже всі дали осічку. Якась логіка та імовірність в цьому є. Хоча це не стосується теми пружини магазину. Просто так, в тему...
Я десь читав, що пружина просажується від кількості циклів, а не від постійної нагрузки, але можу помилятися.
Я саме так і користую магазини. Споряджаю тридцятки на 20 набоїв, якщо вони довго зберігатимуться у сейфі, і не печуся про те, що в них можуть сісти пружини! Для раптових непрошених гостів і 20 набоїв вистачить у магазині. А коли на стрільбище їду, чи на чергування, дозаряджаю їх до повної ємності.
Чи вистачить життя, щоб таку кількість циклів здійснити, що пружина магазина втратить свою пружність? Це ж не пружина амортизатора, що відпрацьовує кожний з мільйону горбиків на дорозі!
Я не заморочуюсь. 20-заряджаю 20. 2 роки витримки-норм) Отож. Простіше раз на 2-3 роки відстріляти та знов спорядити.
Ще за радянських часів було досліджено, як і що просаджує пружини. Звісно, річ не про те, що крутять у гаражі з сирого дроту, а нормальні пружини, з нормальною термообробкою. Так от. Постійне навантаження- тільки 3% просадки. Решта - цикли навантаження. І ще один цікавий момент- якщо цикл навантаження йде не на всю амплітуду - знос різко, в рази зменшиться. Тобто якщо набивати по 20-25 набоїв у 30ку, можна взагалі забути про фактор просадки пружин. І не заморочуваться.
Досилання дуже швидко вбиває набої. Та контакт з мастилом, яке є у зброї. Особливо якщо магазин змащувати. Якщо набій досилався, доцільно його запхати у кінець магазину. Всі дослалися по разу - магазин на відстріл у тренування.