Система безконтактної передачі сигналу CST-050 для навушників

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Wolfgrey, 26 гру 2023.

1. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Сьогодні вже ніхто не заперечує надзвичайну користь від застосування навушників за певних умов роботи з металодетектором. Найбільш простим варіантом є фізичне підключення навушників до приладу через спеціальний роз'єм, який наявний практично у всіх моделей металодетекторів. Але цей метод викликає певні незручності. Коли оператор "прив'язаний" до приладу кабелем навушників, він отримує ряд проблем, які часто нівелюють усі переваги роботи в навушниках.
    Ця проблема давно відома усім, хто займається металопошуком, тому вирішення її шукають давно. Єдиним рішенням, яке отримало популярність у спільноті, стало використання радіочастотного каналу для зв'язку передавача, підключеного до блоку, та приймача, пов'язаного з навушниками. Найчастіше для цього використовують VHF діапазон, де виділена полоса для FM-станцій та UHF діапазон - "блютуз" зв'язок. Деякі виробники навіть почали інтегрувати передавач у схеми металодетектора, що спрощує встановлення безпровідного зв'язку, але посилює навантаження на джерело живлення приладу.
    На жаль, обидва ці методи, як зазначають користувачі, не ідеальні. Основні недоліки можна
    описати наступним чином:
    VHF діапазон:
    1. Наявність сторонніх завад від FM-станцій, особливо у околицях великих міст.
    2. Шуми ефіру.
    3. Важкість узгодження вихідного звукового тракту металошукача і входу FM-передавача (люди паяють резистори, потенціометри і т.д.)
    4. Спотворення звуку у навушниках - хрипи, погане відтворення деяких частот.
    5. Нестабільність роботи моделей доступного цінового діапазону (девіація частоти).

UHF діапазон - "блютуз" зв'язок:
    1. Затримка сигналу у недорогих моделей.
    2. Ціна досконалих систем від 100 доларів і вище.

Загальні недоліки методу:
    1. Необхідність використання двох додаткових джерел живлення - для приймача і для передавача. Як правило, людина без знань електроніки не зможе підключити передавач до живлення самого металодетектора, але від окремого джерела для приймача взагалі не обійтися. Місткість штатних джерел живлення невелика і у ході навіть одного сеансу пошуку іноді виникає необхідність підзарядки або зміни батарей.
    2. Розміщення окремої "коробочки" передавача на блоці зовнішнє і її можна легко пошкодити.
    3. Усі ці системи як правило, не "offroad", і потребують обережного поводження.
    4. (Поки фантастичний, але...) Якщо колись буде розпочате масове "полювання" влади на шукачів, радіовипромінювання таких систем за допомогою спеціалізованої апаратури можна запеленгувати на доволі значній відстані (до декількох кілометрів).

Іще одна "біда" систем безпровідного зв'язку, що використовуються у комплексі з металодетекторами, у тому, що розроблялися вони для зовсім іншої сфери вжитку і інших умов - ну кому потрібно слухати звук детектора, коли він відкладений убік для викопування чергової знахідки? Особливо з поширенням пінпоінтерів, коли навіть махати землею у жмені перед датчиком вже не потрібно? А виробники таких систем намагаються збільшувати радіус дії своїх комплектів до 10 метрів і більше, що для нас абсолютно не цікаво. Та й коробочка з тонкого пластику у полі або лісі - перший кандидат у жертву.

З урахуванням усіх описаних проблем, лабораторією WolfgreyLab був розроблений абсолютно революційний метод безконтактної передачі звукового сигналу від металодетектора до навушників, спеціально і виключно для роботи з металошукачами. Використаний метод дозволив повністю усунути вищезгадані недоліки існуючих систем і на ходових випробуваннях показав ідеальний результат.
    З наступного 2024-го року вашій увазі буде запропоновано систему безконтактної передачі сигналу
    CST-050
    яка зараз вводиться у серійне виробництво.

Система складається з двох окремих компонентів - передавача та приймача, які виконані у вигляді монолітних накладок з м'якого поліуретану. Передавач має кабель з 3,5мм стандартним аудіо-роз'ємом для підключення до блоку і стаціонарно розміщується усередині або зовні підлокітника металодетектора (залежно від габаритів підлокітника). Приймач має кабель з гніздом під роз'єм навушників 3,5мм і зручно закріплюється на руці оператора у місці контакту з підлокітником. До роз'єму приймача можна підключати будь-які навушники, що можуть працювати з МР-3 плеєром. Приймач повністю може бути розміщений під одягом, у тому числі й під утепленим зимовим. Вага передавача і приймача однакова і становить приблизно 100 грам.
    Система починає автоматично працювати, коли детектор взятий у ходове положення і приймач наближується на відстань до 5см. від передавача. Коли детектор відкладено, звук не передається.

Комплект CST-050 повністю вільний від недоліків раніше згаданих систем і має такі переваги:
    1. Не має окремих джерел живлення, вимикачів та регуляторів. Потужність, необхідну для роботи, система отримує від аудіо виходу металодетектора, при цьому витрата цієї потужності не перевищує витрат на роботу внутрішнього динаміка металодетектора.
    2. Абсолютно точна передача звуку до найменших деталей без жодних сторонніх шумів та затримок.
    3. Гучність сигналу регулюється штатним регулятором металодетектора.
    4. Конструкція витримує навантаження при польовому пошуці і не має особливих застережень для штатного використання.
    5. За відсутності механічних пошкоджень час експлуатації необмежений.

То ж у наступному році я радий буду представити вам Систему безконтактної передачі сигналу CST-050 та сподіваюся, що вона зможе задовольнити потреби найвибагливішого шукача, навіть меломана, що визнає звук лише з навушників фірми "Koss", і не гірше!

Набір.jpg

Ось так виглядає система, закріплена для роботи:
    Кріплення на руці.jpg

Останнє редагування: 27 гру 2023
    Д@цент, охотник пчел, Cladotrix та 9 іншим подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Новый старательский лоток D38cm…
      438 грн.
    3. Нова набедренна кобура для піна
      400 грн.
    4. Новый лоток D38cm и магнитик…смотрите другие мои лоты..есть новые поступления….
      448 грн.
    5. Новый старательский лоток D38cm..и неодимовый магнит ..смотрите другие мои лоты…есть новые поступлен...
      449 грн.
  2. Sanya-gensek

Sanya-gensek Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    734
    Адреса:
    Харьков, Украина
    Видосик бы глянуть,как это практически будет сочетаться ... цена?

3. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Відосик може з часом і запиляю, хоча особливо там дивитися ні на що - беремо детектор у руки і йдемо, звук у навушниках. От тут якраз і є основна технічна проблема відосика - як показати звук - можна притулити навушник до мікрофону камери, але уявляєте, як при цьому доведеться "розкарячитися" :). Кінооператор з мене так собі, але буду пробувати.

Ціна буде озвучена, коли буде створена тема продаж у відповідному розділі, поки калькулюється, вважаю, вона буде десь між 1000 і 1500 грн. Все ж малосерійне виробництво достатньо витратне.

Останнє редагування: 27 гру 2023
    Hirst, Cladotrix, Wiking730 та 4 іншим подобається це.
  4. Kirchmoser

Kirchmoser Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    168
    Адреса:
    Харьков
    А когда отложили прибор (копаем находку) звук вообще отключается и махать жменей над катушкой бесполезно? Или задействуется штатный динамик?
    Это я о своём частом случае - пин есть, а динамик давно накрылся.
    А так - всё нравится.

5. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Якщо просто відкласти прилад, звуку не буде. Якщо при цьому відключити блок передавача, вийнявши його штекер з блоку, звук з'явиться у штатному динаміку. Система передає звук, коли відстань між блоками передавача і приймача не перевищує 5 см.

Cladotrix та Kirchmoser подобається це.
  6. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.976
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Цікаве рішення. От би була технічна можливість збільшити відстань між блоками. Поясню думку : передавач лишається як є в зоні підлокітника , а приймач міститься в нагрудній кишені оператора. Ходив так з лайтовим Деусом , блочок був в нагрудній кишені , сподобалось.

Mishka* подобається це.
  7. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    На жаль, тоді втратимо іншу перевагу цього рішення - відсутність власних джерел живлення. Адже отримати від аудіо виходу можна лише нещасні мікровати. І "розкочегарити" на них зв'язок далі декількох сантиметрів не вийде :(. Була у мене колись лабораторна модель під номером 30, там приймач кріпився на бік тулуба з боку "робочої" руки, але він мав значно більші розміри і заважав нахилятися/повертатися, тобто яму рити з ним вже було незручно. А на руці він практично не відчувається.

Cladotrix та Wiking730 подобається це.
  8. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Схоже ця приблуда зроблена як бездротова зарядка для смартфонiв? Ну сам принцип вiдтiля був взятий за основу?

9. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    За основу був взятий принцип, відомий іще з 40-х років минулого століття, просто переосмислений і адаптований до конкретних потреб. Здається, у бездротових зарядках теж використовується щось подібне.

Cladotrix та Sanya-gensek подобається це.
  10. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Все набагато простіше,отакий собі трансформатор з рознесними катушками.Знову відкрили америку.Ну в крайнім випадку маєте про що поговорити.В передавчеві катушка умовні 16 ом,в приймачеві трохи більше витків.Якась така штука.

А може три катушки?:D:beer:

11. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Це для мене :)
    Якщо доживу до можливості віддатися копу (а може і раніше не втримаюсь), то обов'язково придбаю саме цю розробку, а не китаянську. WolfgreyLab - бренд якій викликає довіру :smile_12:

Archi, Wolfgrey та pilot44 подобається це.
  12. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Ти ба, як просто! Коли хтось зробив... Зразу з'являються "експерти", які все знають і знали вже давно - просто нікому не казали. А люди, у тому числі й імениті фірми, роками штовхалися лобом у FM і блютуз, плюючись на їхні косяки, і ніякого прогресу. Варто ж було запропонувати принципово новий продукт - і отримуємо висновки, що там нічого нового. І таки ви праві - усе ті ж старі електрони і закони фізики. Жодних мезонів, гравітаційних аномалій і викривлення простору-часу. Але ж працює.

Cladotrix та solovey_2005 подобається це.
  13. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Я не буду робити,Побачив тему,,,розмислив шо і як.В минулому радіо аматор коротко хвильовик.УТ0НР.Все збираа сам.Для Укр частот нагляду,слабо сигналиьні станції не цікаві..А для камрадів де,ких безпровіднісьть важлива.Мене більше цікавитб робота самого МД.А як я почую сигнал від цілі,чи по проводу,чи через гучномовець не має різниці.

Wolfgrey подобається це.
  14. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Друзі, як і домовлялися, спробував відзняти відео роботи. Зробив, як зміг:

Outman, охотник пчел, Diversantik та 12 іншим подобається це.
  15. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    pilot44, fedya_valki та Sanya-gensek подобається це.
  16. Ваня_

Ваня_ Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    641
    А якщо зробити якийсь вимикач? Чи це не реально? Щоб не видьоргувати штекер, бо гніздо не вічне.

17. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Якщо ви не користуєтеся динаміком, лише навушниками, штекер можна взагалі ніколи не виймати. Перемикач не має сенсу, бо динамік відключається тоді, коли ви вставляєте штекер у гніздо. Навіть якщо ви вставите у гніздо навушників просто штекер, без кабелю - динамік вимкнеться і взагалі не буде звуку. Це функція штатного гнізда.

Ваня_ та Cladotrix подобається це.
  18. Виталий Сергеевич 3

Виталий Сергеевич 3 Obergefreiter

Повідомлення:
    64
    гарна приблуда, все гуд)) а як буть, якшо пiна нема чи треба жменькой помахати перед котушкой?... це i класно i не зручно в одночас(( а якщо все ж пiдкинуть акб шоб можна було в нагрудний карман покласти як марсовський лiнк?) чи це не можливо? (я в цих дiлах чайник повний)

dominator343 подобається це.
  19. Виталий Сергеевич 3

Повідомлення:
    64
    та i пiдлокотник в мене не глибокий, така подушка явно не дасть комфортно ходити((

20. lacis67

lacis67 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    297
    Адреса:
    Rivne.Ukrein.
    Ідея приладу описана автором не передбачає додаткового живлення.Це прилад без АКБ,в цьому його унікальність і відмінність від інших.Як користуватись коли підлокотник мілкий показано в відео.Тут потрібно визначитись для себе,приймаєте ви такий варіант чи потрібні блютуз адаптери з батареями.Їх на ринку до..,дуже багато.Я маю пять і не один не ідеальний.
    Ця річ принципово інша і якщо в неї добавити батарею (То із папи стане мама):D

Wolfgrey подобається це.
  21. TANKIST0168

TANKIST0168 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.034
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Добре що реалізуєте. Але з власного досвіду використання таких "приблуд" скажу, що буде заважати і сповзати по руці, перекручуватиметься це по перше. По друге є люди які або немають або невикоистовують пінпоінтери. А кожен раз при допошуку витягувати джек... Так його й до вечора може не вистачити.

флегМАТ та Виталий Сергеевич 3 подобається це.
  22. Виталий Сергеевич 3

Повідомлення:
    64
    100% Згоден.

23. Виталий Сергеевич 3

Повідомлення:
    64
    Задум гарний, але аудиторія користувацька буде маленька.. Розробіть паралельно цій системі таку ж приблуду як Марс МД лінк, чи щось подібне на пару єврогривень дешевше і буде щастя)) Я думаю вашого таланту вистачить і зробите не гірше ніж в брендів)

24. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Можливо, ви маєте рацію, тут попит буде менше, ніж на "Варіант-5і" свого часу. Але може воно й нормально, у тому плані, що масове виробництво я вже не потягну, а так, потрошку. При розробці CST-050 основною моєю метою було позбутися додаткових джерел живлення, зберігши при цьому якість звуку, часто недосяжну для радіосистем. Та й можливість підібрати навушники "по вуху" і "неубієнність" - теж непоганий бонус. І це мені вдалося. Що ж до радіосистем - у цьому питанні з "китайпромом" конкурувати неможливо. Конвеєр завжди буде на порядок дешевше ручної зборки, плюс корпуси, фітінги і інші красивості - тут за "Піднебесною" не вгонишся. Все ж сподіваюся, моя пропозиція знайде свою користувацьку нішу.
    Ну, тут не сперечатимусь, бо на смак і колір усі фломастери різні... У мене не сповзало і не перекручувалося (я ж перед тим, як пропонувати загалу, на собі перевіряв) - можливо тому, що корпуси виготовлені з достатньо м'якого поліуретану, а він добре "липне" до будь-якої поверхні і не схильний до ковзання, то ж стоїть там, де поставили. Те, що без пінпоінтера і "в одне рило" додзвонювати буде складніше - з вами згоден. Тут має бути або помічник, або пінпоінтер. Ну то я й не претендую на абсолютну універсальність - комусь підійде, комусь ні. Не можна осягнути неосяжне і зробити щось, що задовольнить усіх.

lacis67 подобається це.
  25. Hirst

Hirst Gefreiter

Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Kiew, die Ukraine
    Доброго дня! У мене Ф-75 і маю негативний досвід по ФМ. Передач сигналу ФМ на ручці МД чи на блоку з батареями, хоч якось працював тільки на 45-50 см від блоків, а при наближенні до них крім тріску у вухах нічого не було... Ось така біда. Штекер у попочці МД, з нього провід на півметра до кишені, де передавач лежить і тоді навушники працюють. Після пару чіплянь проводу до кишені за гілки, ідея була визнана антиідеєю...