Доброго дня. Напарнику попалась монета Силіква констанція 2,в темі мене звинувачують що ця монета є сувенір і підкладена мною для звіту(типу я підсовую фуфло) підкажіть по оригінальності монети. Самому цікаво,за собою такого не зауважував у підкладанні знахідок. З пов
Я Вам третій раз пишу- Вас ніхто не обвинувачував що Ви підклали,хто не вірить може перечитати тему( мої пошуки).Я писав що у мене є сумніви, що монета справжня.Ви як дитя починаєте істерити і вигадувати те що на Вас не говорили.Всі можуть перечитати тему .Скопіюйте текст, де я Вас обвинувачував в відкладанні монети . Шах і мат. Дякую
Привіт. Я не спеціаліст по підробці даних монет, не можу давати 100 % про ідентичність (але я вірю Вам), але що можу сказати точно: 1) Що власне перед нами, це монета силіква (з інших джерел її подають як не визначений номінал) з реверсною легендою CONSTANTI-NVS CAESAR і внизу нижче Вікторії, яка крокує ліворуч з вінком у руці бачимо літеру "R" - мінтмарку монетного двору (Рим). 2) 3,07 г цілком адекватна вага для даного номіналу. 3) Типологія RIC VII Rome 378 4) карбована Констянтином І він же Констянтин Великий для Констянтина ІІ (сина) у 336-337 рр.н.е. 5) https://www.researchgate.net/figure...ng-a-pearl-bordered-diadem-not_fig9_278128917. Розширена стаття на англійській мові про монети династії Костянтина (в даному випадку і ваш тип там).
Шановний експерт по Риму,надайте докази що монета сувенір. Істерику створили Ви,звинувачуючи мене,що я виставив сувенір.І я хочу почути якісь аргументи. Написати може любий,а от надати докази,не кожен може.
Прочитайте в другій темі всі посилання.Я попросив щоб спеціалісти в цій темі - подивилися монету,бо у мене є сумніви,я не хочу сюди копірувати нашу переписку,всі прочитають що я нікого не звинувачував.Якщо Ви не адекват - не робіть когось винуватим в тому,що він не казав.Скопіруйте будь ласка текст,де я Вас звинувачував,будь ласка я Вас прошу
Я би тут ще пару реплік кинув. Чим монета для нас може бути цікавою і чому пан бол (висловив що це фуфло), на монетах династії Костянтина, а також всіх аж до 476 р. (занепаду Зах.римської імперії) чергувалися різні елементи влади на аверсних легендах (спочатку це лавровий вінок), власне Костянтин заміню його на монетах на перлинову діадему, пізніше ще будуть розеткові діадеми. Тут ми бачимо просто діадему, власне не знаючи типології, можна і припустити, що це якась неправильна монета. Знову ж таки в статті цьому дається пояснення - через призму історичних подій того часу.
За сувенір,заговорили Ви,наскільки я памятаю,чим мене звинуватили у підкладанні знахідок. Я вважаю,що тема закрита.
Взагалі не бачу, про що можна було сперечатися. На монеті чітко видно признаки оригінальності, а саме протяжки після чеканки і розшарування срібла заготовки. Силіква справжня.
Я не специалист но видится очень похожей на настоящую. Почему? Объясняю. По краям, особенно на стороне с портретом по фото видны разрывы чекана. это имеется на всех серебряных монетах изготовленных из серебра низких проб. Это хорошо будет видно при увеличении и этот дефект пропадает на монетах изготовленных из серебра высокой пробы примерно с ХVІІІ века. в кустарных условиях эти разрывчики очень сложно подделать
Панове вітаю!Хочу покаятись в темі камрада.Я не кажу саме за цю монетку бо моя тема Німеччина.Кайзеррайх і до ФРН та НДР.Але падлюка я щє та.Сам іноді мав репліки сувенірні і розкидав їх де бував.Пробачьте хто знайде мої приколи.Не стосується данної знахідки.Навіть якщо виявиться що це не справжня ТО НЕ Я!!!!