...штык к 8-мм винтовке системы Манлихера Мод.1895 (бЫл)... ...перетОченный под окопный нож (встречалось такое пару-тройку раз...)
Странно, что отсутствие кольца сразу превратило штык в окопный нож. Почему не в "окопный меч"? Где он уточен? В каком месте?
..."перетОчен" и "уточен" - лично я вкладываю в эти понятия РАЗНЫЙ смысл... когда спилена/сточена/переточена ствольная трубка - "штык-нож" перестает быть штыком. Остается только "нож"...
когда спилена/сточена/переточена ствольная трубка - "штык-нож" перестает быть штыком. Остается только "нож"... [/QUOTE] А коли на гарді конструктивно нема кільця(ствольної трубки),а штик-ніж є,куди його відносити і як називати?..
А коли на гарді конструктивно нема кільця(ствольної трубки),а штик-ніж є,куди його відносити і як називати?.. [/QUOTE] Спасибо,я так понял с ним все Гут,кроме сохрана?
#10 Не гут,бо кільце все-таки відпиляне,але приклад приведено з маузера,а у Вас штик-ніж манліхера М95 і наявність чи ампутованість ствольного кільця на гарді у такому стані,як Ваша знахідка на ціну майже не впливає...Або вплив такий мізерний,що ним можна просто знехтувати. Просто,на відміну від авторитетної думки пана А10А,я рахую,що штик ніж в основі залишається ним же,при відсутності значних втручань чи переробок...