Вітаю шановні колеги! Товариш недавно підняв таку річ у лісі, сопутка ДСВ. Дуже нагадує штопор з зенітки , який забивавсяв землю щоб під час стрільби гармата не зміщувалася. Фото нажаль тільки такі, бо зі слів товариша, прийшлося залишити знахідку в лісі так як дуже важка і не було можливості забрати. Наперед дякую. З повагою.
Подаруйте товарищу лінійку, пачку цигарок, коробок сірників з козаком або хоча б жменю дрібних грошей для фотографування. Бо це знову телепрограма "угадай мєлодію з трьох нот". От якого ця штука розміру? Ви самі можете по фото сказати?
Це на майбутнє. А так - ось ваш девайс. Або він, або оцей, бо в них однакові лафети - і, відповідно, стопора.
...такі - тАк у 122-мм гармати А-19 (зр.1932/37) та 152-мм гармати-гавбиці МЛ-20 (зр.1937р.) або однакові лафєти або тотожні "сошніки"...
А Ось знайдений мною декілька років тому. Сопутка великі артилерійські ключі і 85 мм снаряди з зенітки 52К.
...а Ви відмітили на фото 76-мм зєнітку 31-К (системи Рейнметаль) ? (доречі, на сошніку напис - "31-К-185")
Дякую, до цього я думав, що цей девайс з 85-ки 52к, бо знайшов його серед 85 мм ОФ болванок серед яких була латунна гільза без снаряда, але з чудово збереженим всередині мішечком для пороху зі всіма написами на ньому. Але дякуючи Вам знаю з чого цей сошник і пригадую, що поряд з тим місцем був ярок глибокий з безліччю великих осколків від 76 мм снарядів 53Бр350А, навіть парочка цілих попалася. Мабуть після війни їх сапери підірвали. Можливо ці бронебійні снаряди і використовувалися зеніткою 31к проти танків.
...скажіть - що це принципово міяє ?? З.ЬІ. ...якщо Ви знайдете книжечку "76-мм зентитная пушка обр. 1938 года (31-К) Руководство службьі" то лєгко знайдете ЦЮ деталь станІни на передостанніх сторінках у рисунках...
Автор теми вказав на знаходження поряд снарядів певного калібру, а я вказав на відповідну модель зенітки і привів фотки. Але вам треба було влізти і почати доводити спочатку, що це від іншої зенітки, а коли вас питають про єдиний аргумент, на якому базується ваше доведення (уявний текст клейма), ви з'їжджаєте. І це не перший випадок з вашого боку - були і редагування похапцем власних хибних "угадайок" після озвучення кимось правильної версії. Особисто я з певною долею іронії ставлюсь до такого підходу "вічного відмінника", і готовий вам поставити "відмінно" просто за старання. Але раджу краще працювати з аргументами.
Шановний ! Ви шо не бачите, що там "31" ?? ...я - влIз ? Це ППЦ ! вИ будете по маркуванню, чи по ЯКИХОСЬ розкиданих поряд снарядах висновки робити ??? Це так не кАтить !