Доброго здоров"я усім хто відвідав цю тему! Ситуація наступна-друг подарував залишки багнета польського,але ніяк не збагну чи то wz24 чи то wz28... Вроді і в неті перечитав трохи інформації і по фото пробував розібратись,але до якогось остаточного рішення не дійшов. Загальна довжина 370 мм,лезо 240 мм,руків"я 125 мм,з клейм тільки залишки цифр 28,що і наштовхнуло на здогадки про wz28,але схожих клейм в цьому місці не бачив. Прошу допомоги,з повагою.
Приветствую. Клинок изначально был 250 мм. С 1933 г. все штыки польские к винтовкам системы Маузера без кольца в крестовине (wz. 22, 24, 25, 27) стали именовать штыками образца 1927 г. (wz. 27). С ув.
Дякую,читав це,але ніяк не збагну-хочу реставрувати гарду,робити її з кільцем як на wz28(клеймо?) чи без як на wz24? З повагою.
Добрый день. Да клейма там ставили. Хотя если у Вас крестовина без кольца... Считаю, что реставрировать там нечего, - уточенный, укороченный свинокол, а тем более менять гарду? Зачем? Найдите образец в сохране и не парьтесь. С ув.
Доброго дня! Та я і отого не шукав,друг подарував... Просто хочу привести його до більш менш людського вигляду,поставити "щічки" і доробити хрестовину бо вона відламана по одній заклепці. От і думаю,ставити укорочену чи з кільцем? З повагою.
Толщина гарды 5 мм с кольцом , 8 мм без . Думаю без кольца будет легче объяснить переделку , нацисты трофей под себя подгоняли .
Soglasen, realno sto styk byl Wz.28, garda tonkaja, vo vremja vojny germanci otpilali kolco na garde. ili otrzavelo ili bylo otlomano zdes. s uv.Andy
Ось це дуже цікава інформація! На фото погано видно,але гарда не вкорочена,а обламана на верхній заклепці. Всім дуже дякую...вроді оприділився,буде wz28.
Дело Ваше, но... Длина клинка на обеих моделях была 250 мм, значит не хватает 10 мм. Так? Тогда 370 + 10 = 380 мм. Это длина wz 28. wz 24 имел 385 мм. Так что у Вас - wz 28. С кольцом! А что делать - это как Вам нравиться П.С. И ещё... Обломать кусочек гарды без кольца вряд ли получиться, потому что не за что даже взяться. А вот при попытке обломать кольцо, легко отломить вместе с гардой... Я так думаю.