Всім доброго дня! Є такий штик. Прошу допомоги в ідентифікації. Клейм немає або не знайшов. Завчасно дякую.
Кустарное изделие . Или нож забойщика КРС или колышек заземления . Возможно декорация для кино или чего о вроде почетного караула . Основные признаки штыка отсутствуют .
Тільки я знаю що то таке? Було вже купа тем з такими "штиками". Ось оригінал, важіль з трактора,здається Т150. Фото сам робив на тракторній бригаді!
Щиро вдячний Вам за допомогу! Схоже, таки "воно")) На 99% так точно)) А скажіть, "ручка" у тому тракторному важелі - це трубка, чи суцільний метал? Бо по фото щось не можу розгледіти...
Там на фото, всі два варіанта. Ваш верхній,під кнопку та шток. Нижній суцільний. Бонус : https://prom.ua/ua/p851648494-korpus-rychagami-15053005.html
Хорошие фото , раз есть похожие темы нужно и в них повставлять . Все таки интересно , зачем ручку переключения заточили ? Как это может пригодится в хозяйстве ? У меня на жигулях была ручка переключения скоростей в виде шестопера , но то были иные , другие времена
Для чого заточили? Можуть бути самі різноманітні причини. Можливо хтось тренувався у кустарному виготовленні ножів. Можливо якийсь "спеціаліст" спеціально робив предмет, візуально схожий, наближений по вигляду до старовинного штика, оскільки ручка важіля таки має форму, дещо схожу на форму штика. А можливо якийсь сільський господар сам зробив свинокол, для використання в господарстві по прямому призначенню, тобто для забою свиней...