Доброго вечора. Трапився снаряд, ніби шрапнельник. Прохання точно визначити що за ВОП і по можливості схему.
...мене дивУє самовпевненісь у таких, доволі "слизьких" питаннях !? Хто дасть гарАнтію, що ТО - просто "шрапнель"!? ...а не мелінітова граната/шрапнель ? ...або ще гірше - гАзова граната (іприт, фосген, хлорціан ??) З.ЬІ. особисто не побачив стику на корпусі... а кнИжка пише про ці трубку та снаряд от таке : 75 mm field guns : ordinary mod 1898 shells, rear charge shrapnell shells mod 1897, mixed shrapnell / explosive mod 1897 A and M, incendiary shells mod 1916 G, incendiary shells type G, two lead bottles gaz shells, propaganda sheets shells, lightning shells type Bourget)
Отсутствие привинтной головной части у снаряда не даст 100-процентной гарантии, что ЭТО не шрапнель. У Поляков была и эрзац-шрапнель (см. схемы). И у нее не было кроме переходника ничего. Тут я так думаю надо МАРКИРОВКУ взрывателя / дистанционной трубки найти и нам сказать.
Шрапнель це,причому там чорнильна маркіровка,її там вже нема.під захисним колпаком не завжди зберігається. вони часом не з цинковими транспортними заглушками йшли???чи трубка на заводі вкручувалась???
то не то. на WZ 15 йшли такі укупорки,латунь і знизу войлок а тут вискочив на цинковій і трохи якіта він інакший.от і подумав може R 33 йшли на цинкових.як сучасніший
Доброго вечора. Недавно побував у тих місцях, де весною приховав цей снаряд. Більш як за півроку іржа висохла і легко здерлася ножом. З боку для порівняння поклав схожу голову, яку прихопив із собою. Ніби шрапнельник, чи можуть бути якісь сюрпризи? Діаметр дна 70 мм.