Вітаю шановне панство! підскажіть за скільки можна в даний тяжкий час продати даний предмет. тяжка, довжина на фото. законсервована та затуплена ( за час зберігання місцями трохи повиступали крапки ржавчини) Із особистої колекції.
Доброго дня Сабля неплохая,польско-венгерский тип. У соседей забирают в реставрации от 7 до 13к в гривне. Кстати "сразу из земли" уходят куда дороже,бывает. Цена в общем не очень,если брать в учёт,что они уезжают в Польшу. Консервация танином? Как чистилась? Есть ли фото исходника до реставрации и один из главных вопросов о "родном" сборе гарды и клинка
Вітаю, в свій час купував в законсервованому вигляді, зберігалась в офісі при однаковій температурі, але на даний час вирішив залишите предмети (ммг) лише ті що стосуються другої світової війни .
Ви написали "затуплена" ?Тобто були втручання у геометрію леза.Це великий мінус до вартісті предмета.
не накручуйте себе, малось на увазі , що вже за своїм станом через вік не можить виконувати свої функції - рубати.
Яка попередня історія цього предмету? де знайдений? де зберігався? ручка дерево на диво ціла?,а саме лезо в раковинах,місцями глибоких,щось тут дивно,на гарді меньше глибоких раковин, мало бути б якость рівномірно? Як на мене справжня 50Х50,але можна помилитись,так як оригінал такоі трошки коштуе бабосиків і іх підробляють старять,ржавлять і продають.Дякую.
купував в реставрованому вигляді, дерево 100% не оригінал, далі потрібно знімати покриття та дивитись, що варилось чи шпатлювалося. це все нехай робить новий власник. ще питання є?
Та питань до Вас в мене не мае,просто цікава історія предмету бо не дешеві вони і саме головне чи справжня.Якщо щось вибачайте, я сказав свою думку.
За таких умов дуже важливими є фото до реставрації. Предмет вважаю оригінальним, проте рівень втручання оцінити важко. Тут усе може бути перевареним і замаскованим таніном. У таких предметів бажано залишати відкритий метал, який чітко демонструє стан, втручання і т.п. Знову-таки, руків'я реставровано неправильно. Воно знімається? Тильник оригінальний? Регіон знахідки? Сопутка? Клинок і гарда були разом чи збірка? Також цікавлять розміри і параметри. Довжина клинка, ширина клинка, довжина єлмані (пера) і т.п., вага.
Ось приклад правильної реставрації шаблі такого типу. Чистка, виведення солей, консервація мікровоском. Руків'я - точна копія, зйомне.
В мене в першу чергу викликала підозра до гарди, а саме - нерівномірне ржавіння, бачаться сліди свіжоі ковки.