Сьогоднi мина 9 днiв пicля кидка гранати пiд Радою. Хмiльних медiв загиблим у Вальгалi! Я збирався створити цю тему ще 31 серпня, але подiя пiд Верховною Радою завадила це зробити. В роцi - 12 мiсяцiв, в мiсяцi 30 або 31 день. Окрiм Лютого - вньому 28 днiв, кожнi чотири роки - 29 днiв. Кiлькiсть днiв в мiсяцi чергуэться - 30/31. А тепер запитання: чому в Серпнi 31 день, якщо в Липнi також 31 день? В кого якi думки в цюму питаннi?
Думаю, про це варто було спитати Папу Римського Григорія XIII, який затвердив Григоріанський календар, по якому ми нині й живем... https://uk.wikipedia.org/wiki/Григоріанський_календар
Все просто, щоб літо на день довше було. Не заморочуйтесь, порахували дні в році, один лишній, от і вирішили літо довшим зробити.
Июль назван в честь Юлия Цезаря, а август - Октавиана Августа. При этом месяцы были названы ими самими в честь себя любимых. Октавиан в честь себя назвал август, а чтоб не умалить своё величество добавил в августе один день - типа я такой же супер-дупер Великий Человечище как и Цезарь (июль - 31 день, в августе до его решения было 30). День забрал у февраля, как положено. Хули там февраля какого-то когда есть такой великий чел, что своим именем месяц повелел величать! Сентябрь - седьмой месяц, октябрь - 8-й, ноябрь- 9-й, декабрь - 10-й.........так с латинского переводятся их названия. Понимаете к чему я клоню? Украинский же язык использует чисто родные славянские названия. А не латинские как русский.
Та це ж не все, бо я натякнув на те що грудень - 10-й, а не 12 -й місяць у році! Бо рік починався першого березня (14-го по сучасному). А клятий лютий був останнім у році, тож Октавіан і віддер в нього добу, щоб новій рік починався раніше.
Десь на Землі є хлопці , які побудували андронний колайдер. Вони там носяться з ним як з писаною торбою і дуже тим тішаться. От якщо б до них підійти, і запитати: " Мужики, а чого в серпні 31 день???" , - то вони б побили нахрін той свій коллайдер, кинули б свої сім'ї, і тупо би почали бухати!!!!! По чорному!!!! Вони б просто були в ступорі!!!! І зі словами : " Та ну його нах..........., бл...., все життя бл...., все в пі...., су..." Короче перестали б вони за тим коллайдером возитися. 100 пудов! Я власне сам зараз , м'яко кажучи в шоці...... П. С. То не матюки, то лише шоб передати емоційний накал і глибоке розчарування справою всього життя.
Первый раз эту загадку услышал в конце 80- х в передаче: Что? Где? Когда? Историю её возникновения не знаю