Знайшлися ось такі сережки . Є клейма, здається радянські , але дуже дрібні і не можна розгледіти. Сережки латунні покриті сріблом. Насамперед цікавить чи ставили клейма на посрібнених предметах чи це якась обманка, підробка ? Яких років предмети ? І чи можуть бути комусь цікаві чи кидати в лом латуні ? Всім дякую за відповіді.
Приветсвую. Вот похожие??? обсуждали https://reibert.info/threads/zolotaja-serga.1225365/#post-13604864. С ув.
Дуже дякую , але чесно кажучи ніфіга не зрозумів)) Мої сережки з жовтого металу дуже схожого на латунь. Зверху покриті білим металом , я думаю сріблом. Не думаю що золото хтось колись вкривав сріблом. Треба якось роздивитися клейма, тоді все проясниться.
З допомогою спектрального аналізу і атомного мікроскопу все тайне стало явним Сережки з клеймами -КЮЗ- та -К (зірка с серпом і молотом) 875- та з слідами позолоти. Так як я негативно відношусь до таких прикрас то мабуть піду з ними в розділ "Подарю-поменяю". А було трохи не викинув у лом латуні..
вітаю. по фото бачу клеймо КЮ8 та з шифром пробірного нагляду К - Київська ювелірна фабрика, 1958 рік.