Вітаю,вибачаюсь,може зовсім не е по темі,і зовсім не туди,головне взнати чі воно безпечне,і що воно! Грушовидної форми,схоже на бідон,чи буй,верх трохи розкопав,злякався закопав,а спокою не дає,мідь же,почав руками копати,подумав колокол,докопався до низу,нічого зайвого ,лишнього та небезпечного,в середині щось булькає,смердить солярою,вибачаюсь за фото.обєм літрів 30-40то совок,чі раніше?Не забирав.Дякую.
Доброго часу доби.Світлини ніякі.Бажано було відмити верх.По тому,що є можна сказати,що якась спецємність.Знаю,що були навіть цілі залізничні цистерни з міді...Може хіміки точніше скажуть.Варто забрати ,бо мідь вартує більше 200 грн./кг.
...у мідних ємностях отрутохімікати не зберігали... (тим паче - вони усі водорозчинні) може - паливний бак (маслобак) з пароплава із паровим двигуном ?? (ранні парові двигуни подекуди вибухАли)
Всім Дякую таємниця бідона розкрита,так як запах керосину після мивки посилився,лишилось розкрити саму ємність.
Вітаю.Розкрутив10 літрів без пів літра соляри,ядуча руки фейрі не відмиєш.Залишається інтрига де примінявся такої форми бак, бідон,предположу з маломірних суден.Вага чістої міді 3,200.
Приймайте ще одну версію.Це може бути внутрішня колба від гелійової посудини Дюара(термос),бувають різновиди саме з міді...
У нас подобное продается как фляга для воды . Возможно и ваша из той же серии , только со временем в вашей начали хранить топливо . https://reibert.info/lots/starinnaya-mednaya-yomkost-dlya-vody-evropa.967265 Так же склоняюсь к мысли что это просто емкость для воды , старинная . Возможно имеет отношение к флоту .
...+90% - так і Є. у порІвнянні із каністрою по ссИлі - пробка (конструктивно) майже тотожна. але у топікстартера, як на мене, знАчно старІша... ...ВЄЩЬ... (я б таку на металоприйомку не іддавав) З.ЬІ. ...доречі - маркування могло бути саме на пробці ?