Що за погони?

Тема у розділі 'Країни після 1945 року', створена користувачем FGV, 1 чер 2012.

1. FGV

FGV Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.357
    Адреса:
    Ukraine
    вітаю,підскажіть яких років погони і кого!!!:beer:

Images:

IMG_1086.jpg
    IMG_1087.jpg
    IMG_1088.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Фляга ціла, не тече. Інформація про флягу: Фляга из НАЗ (Носимый Аварийный Запас) ВВС СССР. Фляга св...
      700 грн.
    2. Фляга Vz.55/80 Чехословацкой народной армии CZ/SK FELDFLASCHE M55/80 KPL Vz.55/80 - Модернизированн...
      550 грн.
    3. Фляга М70 - Венгерской народной армии Алюминиевая фляга М70 ёмкостью 0,8 л, использовалась вооружён...
      350 грн.
    4. Фляга М55 Чехословацкой народной армии CZ/SK FELDFLASCHE Vz.55 Vz.55 - ранний вариант алюминиевой ф...
      550 грн.
    5. Швейцарская алюминиевая фляга М70 SCHWEIZ. FELDFLASCHE M70 Алюминиевая фляга М70 Швейцарских вооруж...
      950 грн.
  3. FGV

FGV Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.357
    Адреса:
    Ukraine
    ось ще,який рік?
    Гудзики алюміневі пришиті тепер,був тільки один металевий!!

Images:

IMG_1134.JPG
    IMG_1135.JPG
    IMG_1136.JPG
    IMG_1137.JPG
    IMG_1138.JPG
  4. Oprishok

Oprishok General-leutnant Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Bandershtat, Urzad Galiciya, Charnogiria,Jabie
    Cтаршина, артилерія, совєти:beer:

5. FGV

FGV Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.357
    Адреса:
    Ukraine
    А роки непідскажите?

6. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Та це по ходу стройбат:DРоки 50-60:beer:

7. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    Звідки така категоричність? В своєму довіднику А. Сорокін стверджує, що це "Съемный суконный двухсторонний погон на шинель при парадно-выходной форме одежды старшины артиллерии, бронетанковых и специальных войск с нашивкой обр. 1963 г." і сперечатися тут з ним неможливо.
    http://russiamilitaria.ru/index.php?showtopic=10431
    Хоча гудзики на ваших більш раннього зразка, і взагалі по фото "реверсу" складається враження, що погони саморобні.

8. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Камрад а погони ви з цього кітеля зняли?Якщо так, то повинен бути стройбат, бо на кітєлі значок "отлічніка военного строїтєльства"
    І якщо це погони "старшины артиллерии, бронетанковых и специальных войск" то що на кітєлі робить цей значок?:smile_8:

Images:

IMG_1135.JPG
  9. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    1) Ми ведемо мову про "кітель" - який до речі є гімнастьоркою, чи про погони?
    2) Логіка залізна - раз є значок, то це погони стройбата. А був би значок "Заслужений колгоспник" - були б погони голови колгоспу? Приналежність погонів визначається явно не за відзнаками.
    3) Відкрию страшну таємницю - під "спеціальними військами" мається на увазі в т.ч. і інженерні та будівельні частини.
    4) Значок на "кітелі" висить.

1 людині також подобається це.
  10. FGV

FGV Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.357
    Адреса:
    Ukraine
    комради,всі ці речі були окремо і значок,і кітель,і погони!!

11. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    А для чого по вашому пан FGV виставив гімнастьорку, якщо його цікавлять погони? Давайте дочекаємось коли він відповість звідки погони зняв.
    І не треба єхіднічати фразами про "заслуженого колгоспника", я служив 2 роки і можу відрізнити армію від колгоспу.
    І страшну таємницю ви мені не відкрили. До речі, в вашій ссилці ні про які спецвойська не згадується:smile_8:

Sep 9 2009, 17:47
    Указом Президиума Верховного Совета СССР от 26 марта 1958 г. были внесены изменения в форму одежды и в описания погон военнослужащих Советской Армии ( объявлен приказом МО СССР № 70 от 29 марта 1958 г.).
    У военнослужащих срочной службы это выразилось в том, что были сняты со снабжения двухсторонние вшивные (нашивные) погоны.
    Теперь эти погоны к парадно-выходному мундиру имели верх из цветной хлопчатобумажной байки, а подбой из текстовинита.
    Кроме того были установлены новые съемные односторонние повседневно-полевые погоны с полем из х/б замши защитного цвета. Эти погоны предназначались для гимнастерки, куртке ватной двубортной, полушубку и телогрейке ватной для особо-холодных районов.
    Двусторонние съемные погоны (см. 1955 г.) оставались на снабжении для ношения на шинели.

12. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Тепер все зрозуміло. Погони належать або до артилерії або до танкістів, але до кого саме не зрозуміло, бо на них окрім гудзика нічого немає.:smile_8:

13. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Все таки старшина
    В 1963 году изменяются знаки различия звания "Старшина". Прежние именуемые на солдатском жаргоне "старшинский молоток" заменяются широкой нашивкой идущей вдоль погона. На рисунке слева парадный погон старшины мотострелковых войск 1955-62 годов. В центре парадный погон старшины мототстрелковых войск с 1963 года. Справа погон учащегося военного общевойскового училища в звании старшины с 1963 года (вместо обычного курсантского галуна по боковым и верхним сторонам погон курсанта старшины кроме обычной старшинской нашивки имеет по бокам более узкие галуны). У старшин курсантов этот погон на все виды одежды. У старшин на повседневно-полевых погонах цвета хаки нашивка красная.

14. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    З посиланням пробачайте, помилився, ось вірне: http://russiamilitaria.ru/index.php?s=&showtopic=10150&view=findpost&p=203973 - цитата звідти
    Яка різниця звідки погони зняли - погони данного зразка міг носити не тільки стройбат.

А чим вам не подобаються всі інші "чорні" війська - сапери, залізничники, будівельники, зв"язківці та ін.?
    До речі, це погони свєрхсрочніка.

15. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    З посиланням пробачайте, помилився, ось вірне: http://russiamilitaria.ru/index.php?s=&showtopic=10150&view=findpost&p=203973 - цитата звідти
    Яка різниця звідки погони зняли - погони данного зразка міг носити не тільки стройбат.

А чим вам не подобаються всі інші "чорні" війська - сапери, залізничники, будівельники, зв"язківці та ін.?[/QUOTE]

А хто вам сказав, що "чорні" війська мені не подобаються, я сам півтора року служив в "тяжелому" танковому полку в мотострілковому батальйоні охорони, і носив чорні погони. Просто на погонах немає ні танчика ні пушок, тому нема змоги прив"язати їх до певного роду військ. Просто мене гімнастьорка з значком збила з толку:)

16. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    А чим вам не подобаються всі інші "чорні" війська - сапери, залізничники, будівельники, зв"язківці та ін.?
    До речі, це погони свєрхсрочніка.[/QUOTE]
    Ні не свєрхсрочніка, дивіться уважніше на надпис під чорним погоном в самому низу:smile_8:

17. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    А які в вас були петлиці та нарукавний знак?

Ото ж то і воно.

18. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    Ні не свєрхсрочніка, дивіться уважніше на надпис під чорним погоном в самому низу:smile_8:[/QUOTE]

В "самому низу" чого? У срочників в той час були п"ятикутні погони, свєрхсрочники ж постачалися за офіцерськими нормами і мали до того ж шестикутні погони, як і офіцери. Подивіться уважніше на назву теми по "правильному" посиланню в самом верху "Погоны военнослужащих сверхсрочной службы"

19. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Який нарукавний знак у 1990 році:DПетлиці чорні а на них общєвойскові зірочки, бо батальйон мотострілковий:smile_8: А шеврон чорний з танком

20. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    В "самому низу" чого? У срочників в той час були п"ятикутні погони, свєрхсрочники ж постачалися за офіцерськими нормами і мали до того ж шестикутні погони, як і офіцери. Подивіться уважніше на назву теми по "правильному" посиланню в самом верху "Погоны военнослужащих сверхсрочной службы"[/QUOTE]

Дядьку, у самому низу сторінки вашого посилання. Там чорним по білому під чорним погоном написано - Съемный суконный двухсторонний погон на шинель при парадно-выходной форме одежды старшины артиллерии, бронетанковых и специальных войск с нашивкой обр. 1963 г.

Съемные погоны к повседневно-полевой шинели старшины сверхсрочной службы. - написано під зеленими погонами
    Погоны старшины сверхсрочной службы мотострелковых войск и ВДВ к парадно-выходному обмундированию. - під малиновими погонами
    Повседневный нашивной погон военнослужащего сверхсрочной службы. - під зеленим погоном
    Съемный суконный двухсторонний погон на шинель при парадно-выходной форме одежды старшины авиации и ВДВ с нашивками обр. 1963 г. - під синім погоном

21. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    Дякую. Офіційно в СА існували "нарукавньіе знаки", але не як не шеврони - подивіться наприклад в Правилах ношения военной формы одежды военнослужащими Советской армии и военно-морского флота 1988 г.http://www.vedomstva-uniforma.ru/forma1988/1988.html#17 - тому я і запитував про "нарукавний знак".

22. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Слухай, хто з нас служив у радянській армії - я чи ти?!:D
    Нашивки на рукавах носили в військових училищах, а такі "срочники", як я носили на рукаві шеврони, щоб було зрозуміло в якому роді військ служать. Чи тобі свої армєйські фотки відсканувати і виставити. В 1991 році ти лише народився а я вже "черпаком" у танковому полку був. І ти мені будеш доказувати, що я носив нашивки а не шеврон на рукаві. Не сміши мене камрад:D

23. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    Якщо в статуті написано "нашивки" - то це і є нашивки, незалежно від дати мого народження. Ви уважно ознайомилися з "Правилами носіння..."? - там хоч десь слово "шеврон" фігурує? Тому я і буду доказувати що ви носили "нашивки а не шеврон на рукаві" - здається, ви просто не зрозуміли про що я веду мову.

24. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Юноша, перестаньте парити мені мізки, ось читайте і дивіться нижче

Шевроны Советской Армии 1969-1991 годов:
    1. Автомобильные и дорожные войска
    2. Военно-воздушные силы
    3. Воздушно-десантные войска
    4. Войска связи и радиотехнические войска
    5. Военно-строительные войска
    6. Дорожные войска
    7. Инженерные войска
    8. Мотострелковые войска
    9. Ракетные войска и артиллерия
    10. Танковые войска
    11. 11-й отдельный кавалерийский полк.
    Писалось також - "Нарукавные эмблемы"
    Эта эмблематика просуществует до конца распада СССР и превращения остатков Советской Армии в Вооруженные Силы России. В 1994 году была введена новая форма Российской Армии и соответственно новая эмблематика. Однако старые петличные эмблемы, петлицы широко используются и в 2000 году, т.е. через семь лет после их отмены! В основном их носят солдаты и сержанты, у курсантов встречаются реже, совсем редко у офицеров. Нарукавные знаки образца 1988 года к 2000 году практически не встречаются.

Источник

1.Правила ношения военной формы одежды военнослужащими Советской Армии и Военно-Морского Флота. Введены приказом МО СССР № 250 от 4.03.1988 года. Москва. Военное издательство. 1989г.

Images:

shevr.jpg
  25. sokyrnyk

sokyrnyk Oberfeldwebel

Повідомлення:
    717
    Адреса:
    Дніпропетровська область
    Щось я вже заплутався, що ви мені довести намагаєтесь? Що ви носили на рукаві чорну нашивку з танком, це і так зрозуміло. Я просто веду мову про те що офіційно вони мали назву "нарукавньіе знаки по родам войск", а не шеврони, тільки-но й всього.

26. Oprishok

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    52
    Повідомлення:
    10.770
    Адреса:
    Дядя - нарукавные знаки, эмблемы і шеврони, це слова синоніми які мають однакове значення:D