Вітаю,Друзі! Вашій увазі яскравий зразок окопної солдатської творчості по ПСВ,але яскравий-то він яскравий,але незрозуміло що це і для чого? Моя збочена фантазія видає тільки один варіант - самогонний апарат,а Ви що скажете,Панове Експерти?
Вітаю. На рахунок тигля - з Еспертом сперечатися не буду,от нахіба мисливцю,тобто людині ,за визначенням,цивільній,городити цей огород.та щей з матеріалів,до яких він апріорі не має доступу? На рахунок усього іншого - будь-ласка,у "Приватні повідомлення",тут ми тільки з"ясовуємо,що це є. З повагою.
В мене особисто є п'ятеро друзів які льють самі дріб, ще знаю кількох, хто дробом торгує (тоб-то, для них це заробіток). Відкрити барахолку на мисливському форумі - там повно об'яв про продаж саморобного дробу, як і на Рейберті в розділі релоадінга повно обїяв про продаж куль. Відповідь на питання "нахіба" - гроші. 1 кг дробу коштує 120 грн. (до війни). це на 30 патронів. Якщо вдалі полювання на перепела, голуба....30-60 патронів в день. От і рахуйте . А ще народ льє грузила , мормишки і т.д. А тепер уявіть собі, що деякі люди мають доступ до дармового свинцю на виробництві, на шиномонтажу і т.д. Як раз робиться з доступних дармових матеріалів. Після війни (2ї Світової) вся земля цим була усипана. В радянські часи повно в районі полігонів валялося. В крайньому випадку можно за пляшку (3 рублі ) замовити у сусіда-прапорщика, він багажник привезе.
Может, не совсем вовремя,но таки скажу.Сам пользуюсь подобным.На приемке пули не берут,даже от шрапнели нос воротят,а свинец в цене.Плавою когда скапливается .А ещё находил на позициях костеты и свинчатки самолитые,так что и солдатики плавили.Еще шифровки на погоны находил самолитые,так что применяли подобные вещи и довольно широко .С УВ.
Це сухопарник без кришки для самогонного апарата. Бачив такий в одних людей в гірському селі. Він у них в роботі регулярно. Хотів купити, не продали. Сказали самим треба.
Ось-ось,пан Опришок справу каже! Я теж плавив свинець,просто,по-приколу,так ось - просто береться гільза,в неї кладеться свинцевий лом/брухт,ставиться на вогнище і вуа-ля,заливай куди завгодно. А тут людина заморочилася дуже серйозно,адже мала чисту і світлу мрію,зверніть увагу на деталь на фото с 12 по17-те включно - надскладна заморочка - проміж стінок вона порожня та має дуже характерний отвір(фото 14 та 15). До того ж,як що в ціх ємностях плавили свинець,то де характерний сірий наліт? Адже він має бути обов"язково. Ні,браття,підтримую Камрада Опришка - це-таки,самогонний апарат.
Дуже гарне запитання. Дивіться,як на мене,то воно зпаяне найбільш доступним у всі часи матеріалом,тобто оловом. Температура плавління олова 232 градуси за Цельсієм,температура плавління свинця,який начебто мав плавитися у цьому пристрої, 327 градусів за Цельсієм. Тепер неважко уявити,що станеться,якщо ми спробуємо розплавити свинцевий брухт - спочатку розплавиться олово і апарат вийде з ладу,а свинець ми так і не розплавили. Інша справа,якщо ми спробуємо довести до кипіння рідину,схожу за своїми фізико-хімічними властивостями із водою - тут все гут,рідина буде кіпити і випаровуватися,що й потрібно було довести. Вердикт:самогонний апарат,або заперечуйте по суті.
Такое ощущение, что обсуждается предмет из личнвх прндметов Николая, Вильгельма или Йосифа. Наверное я что-то упустил..Цены наверое необыкновенной. Ну в историческом плане.. По версии ТС
Упустили. Предмет виготовлений з артилерійської гільзи тому має відношення до тематики форума. Тут гімночерпалки з вермахтових шоломів обговорювались. Чи щоб їх обговорювати вони повинні бути власністю Герінга або Гудеріана?
Это Вы от зависти злитесь, что у Вас такой хрени нет. Чем больше будет раскол общества между сторонниками самогонного аппарата и дробеплавилки, тем больше аргументов у каждой стороны.