Доброго дня, камради, попався струг по дереву з клеймом, клеймо прочитати не можу, можливо хтось таке клеймо бачив, що за клеймо?Дякую.
Доброго.Вроді чітке клеймо,а прочитати неможливо...Може тернути масляною чи вологою ганчіркою,для контрасту. Посередині клейма фігурка схожа на здибленого коника..,чи це просто міраж для присадженого зору...
Взагалі по клейму мене цікавить напрямок по виробнику, струг СССР чи імпортний ? Я думаю,що в союзі такі струги робили тільки кустарним способом.Ніколи не попадалися струги радянські з заводським клеймом.
Там по кругу точно напис і знизу теж. Тут є клейма на інструменті, переглянув, але такого не побачів, може пропустив. https://www.holzwerken.de/museum/hersteller/deutsch.phtml Відносно імпортний чи ні - тільки впізнати клеймо, бо прочитати, що там проблематично.
На скільки видно - клеймо вдарено, тоб то йде у середину. Як віріант, там ржа, взяти акуратно прочистити металевою щіткою, або голкою під лупою або мікроскопом, тоді можливо буде видно контури літер і можна буде прочитати, тоді стане все зрозуміло. Так колись розчистив клеймо на кувалді, але не знайшов таке, тому що там переплетені три літири - така собі монограмма. Як що імпорт - то виробників було дуже багато.
Придбав ще один струг, з прикольним клеймом можливо хто знає яка країна виробник та на які роки? Дякую.