Що таке Ольвійській делфінчик

Тема у розділі 'Монети', створена користувачем КАСКАД, 31 бер 2025.

1. КАСКАД

КАСКАД Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    893
    Адреса:
    За стеклом
    На сусідньому ресурсі побачив дофіга бронзових уламків, що позиціонують, як монети-дельфіни з Ольвії. Це повна фігня. Прикладаю фото реально унікального дельфіна. Скільки виготовили таких хз, але він є

Images:

IMG_20250331_143834.jpg
    IMG_20250331_143654.jpg
    Енот рыболов, Миша-Клад та dominator343 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. 10000 грн.
    2. Вага 222 грама. Діаметр денця 37 мм. Лісова знахідка. Не чищено, не оброблено.
      700 грн.
    3. Дивіться також інші мої лоти можливо ще щось цікаве знайдете для себе.подякував за підписку.
      200 грн.
    4. кольца материал медный сплав.
      30 грн.
    5. На запчасти или коллаж.
      99 грн.
  3. Andy9

Andy9 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    461
    Адреса:
    Харьков
    Ну так они до нас дошли не все целыми, основная масса фрагментированая. А что тут реально-уникальное? Килька да и килька, и то может часть хвоста утратила (вроде они длинней были). Арихи, ОИ пореже будут

vovan.975, КАСКАД та шатун61 подобається це.
  4. КАСКАД

КАСКАД Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    893
    Адреса:
    За стеклом
    Дякую за Ваш коментар. Мабуть трохи не так сформолював те, що хотів сказати. Звісно, монета не унікальна сама по собі, а ось брак у вигляді зміщення ливарних форм і утворення так званого "рота", робить саме цей екземпляр цвікавим. Через мене пройшло сотні дельфинів польових, тюшок, рибок і АРІХО. Були великі оболи, вагою під 100 грамів. Були і з браком, але саме цей брак здається мені реально гарним. Щодо хвоста, то він рубаний, тобто відразу після відливання.