Всім привіт! Друзі, підписав контракт, та чекаю своєї відправки в навчальний центр. Стоїть питання що з собою брати, а що ні? В мене спорядження та екіпу на 2-110 літрових баули + броня, але я ж розумію що в учебку це все добро не треба, тому що половину вкрадуть, а друга половина не знадобиться. Тому- хто що порекомендує брати? Звісно окрім косметички та трусів з носками. Можливо це питання вже підіймалось, але схожої теми не знайшов. З Повагою!
термуха 1 слой ніколи зайва не буде. медицина тільки та, яку постійно вживаєте. ну може ще пару пластирів в карман. перчатки, як тактичні так і побутові. може наколінник, хоча б один, на упорну ногу. окуляри тактичеі чи будівельні. електрика - павербанк, переноска 2-3 м, якщо магістраль робить по располагі, ремнабор: нитки звичайні і товсті, голки мала і велика, суперклей. скотч, стяжки, десяток гачків з різьбою - на випадок якщо десь на полігон відразу кинуть,потім таке не знайдете.
КЛП + штаны , термуху 2 комплекта , носки , берцы лучше 2 пары ( подменка) ,тапки (лучше кроксы с закрытыми носами),кружку,ложку,миску....это так навскидку
Кишенькова газ плита ( або горілка ) та пару балонів до неї ,металева кружка . Фанфурік типу червона шепка (там начмед не дасть) Хім грелкі устілки . Шмат чорної плівки з якої виходить мікронамет або устілка під каремат .
Я бы взяв щось від головного і зубного болю на всяк випадок так як до аптеки може бути далеко. Сорі що вліз не будучи війсковим , просто згадав себе в горах коли розболілися зуби. І щось для шлунку і кишечнику теж.
ЗаЗвичай після перемерз / промоклі ноги /діарєя / орз - тре трохі зсередини прогріть .) Шпирт взагалі унікальна річ на війні , від антисептика , напою , до просмаження замерзлої ковбаси у металевій кружці .
швидко закінчиться, хвилин за 10. Нічого зайвого не треба. Термокружка бажано, з кришкою, пару бутербродів, 2 літри води без газу, щось стригти пазурі, та чим меньше тим краще, дадуть стільки всякого що треба тачку з собою брати. І три пустих баула.
Бля , в мене два баула .. один я з хати привіз ,24 го . Зкомплектований...Другий мені дала держава ...Один я можу викинуть , коли треба , привьязавши фку до блискавки , другий рідний - самє необхідне ... Так , важко при перекатах , але я розвернувсь - і в мене тепло , кіпьяток та тепла жратва .... І хай там як іксперди базарять , краще я спітнію , але три доби протримаюсь без ніякого ... Русні пизда !
Різні умови-різні потреби. Серветки вологі+ папір туалетний.Ножиці чи щипчики для пазурів,щітка зубна і паста,шампунь,полотенце. Шкарпетки ЗСУ,або подібні,труси запасні теж не зайві. Теплі речі,поки не видадуть зимову форму. Кружка, ложка,тарілка, ніж-мультітул,кава,чай.Нитки +голка. ПоверБанк з швидкісним протоколом зарядки,кабелі ,зарядний,тройник або переноску.Можливо мобільний wi-fi роутер Можна з 10 штук хімічних грілок.(вкинув до спальника і спиш в теплі). Аптечка,Фармацитрон,Німесіл,Лопераміду гідрохлорид і т.д.Можливо не зайвий крем протигрибковий для ніг,бо сухі ноги то розкіш. По снарягі,все індивідуально.Під час "учебки" прийде розуміння,що потрібно.Переживете перший місяць на фронті,докупите ,що дійсно треба. Масло збройове,маленьку щіточку по металу,шматочок СкотчБрайту (чистити поршень). Ще піджопник з пінки,ліхтар налобний і запас батарейок. Ну і рюкзак, Берген або подібний.
Дякую за відповідь! По снарязі питань немає, так як я вже маю певний бойовий досвід в Добровольчому батальйоні, але думаю не доречно буде все це добро тягнути на КМБ))
Доброго дня! Порадьте декілька моделей невиликих надійних рюкзаків, щьоб і в майбутній сдужбі згодились.
Мені це теж цікаво, який рюкзак треба мати додатково до баулів. Досвіду бойового нема. Але думаю 35 - 40.
На кожен день взяв собі на аліку ось такий, на 14 літрів. Питання брати на 30-40 літрів в мене не стояло, тому поки що, його собі я не купив. Рекомендую вам не поспішати, а вже як будете у війську- самі зрозумієте, потрібен він вам чи ні, а там можливо й отримаєте РБІ, не поганий рюкзак.
Доброго вечора. Гарний рюкзак Штурмовий-польовий ЗСУ. Об'єм 30 літрів,міцний,доволі зручний.Має стропи "молі",можна навішувати всякий непотреб. Бажано знайти з лейбою "власність ЗСУ" не для продажу. Також маю рюкзак Бундесверу,виробництво Spekon , об'єм 65 літрів.Классна річ,рекомендую.