Savage vs Mossberg 308 Win

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем amitnik, 19 лип 2018.

1. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    Колеги, хотів попросити експертів прокоментувати та порівняти дві моделі зброї від різних виробників та різних дилерів в Україні. Зовні вони виглядають як брати - близнюки, за фактично однаковою після знижок ціною.
    Мова йде про

Savage 10 BA Stealth
    та
    Mossbarg MVP

Калібр зброї однаковий, зовні також вони дуже схожі. Ложі відрізняються лише логотипами. Стволи обидва з 10" твістом - товсті і з канелюрами. Ствол Севеджа довший на півтора дюйма, а Мосс комплектується ДГК.

Севедж тримав в руцях. Дуже вразив спуск аккютріггер. До Ствола ще не доїхав, але, судячі з фото та опису - там спуск також має бути зовсім непоганий.

Що б ви сказали про ці дві дуже схожі моделі?
    Наперед дякую.

Останнє редагування: 19 лип 2018
  2. Цікаві лоти

1. Гильза 9 ПА металл подготовленная ( декапс, обжатая, равернуто горло под посадку шара, мытая) став...
      425 грн.
    2. (в наявності 9 шт.)
      Коробки для набоїв .308 WIN / 7.62×51 (20 шт.) Доступні кольори: олива, койот Маркування: На оливі...
      250 грн.
    3. (в наявності 10000 шт.)
      Єврокапсуль Нобель спорт 686 688 ціна 3,95 для замовлення пишіть у приватні повідомлення 0971096203
      4 грн.
    4. Тонер с 45 мм выстрелов.
      1000 грн.
    5. (в наявності 100 шт.)
      Розпул свіжайший. Гільза капсульована, латунна, капсуль Боксер. Куля м80, магнітна. Ціна за гільзу 2...
      4000 грн.
  3. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Останнє редагування: 19 лип 2018
  4. Andrey Denisov

Andrey Denisov Oberfeldwebel

Повідомлення:
    782
    Доброго дня. Карабины в одинаковом шасси типа MDT LSS. У Саважа из относительных плюсов-плавающий скажем так оголовок ("правильного" названия не скажу) затвора, что позволяет обойтись без притирки боевых упоров и получать правильный зеркальный зазор. Еще у Саважа нарезы получены дорнированием и нужна будет тщательная обкатка ствола, чтобы прийти к кучности на которую этот ствол способен. Как делает нарезы Мосберг, не знаю. Себе брал Саваж в пластиковом ложе, а шасси потом докупал отдельно. В Ибисе еще была Хова на шасси Автоматик, как по мне тоже интересный вариант.

С уважением.

Отправлено с моего M5 Note через Tapatalk

Тимош подобається це.
  5. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    Останнє редагування: 20 лип 2018
  6. Androsh

Androsh Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.644
    Адреса:
    Країна У
    В настоящее время практически все стволы нарезаются дорнированием.

7. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    С чего же? Я тебе написал правду. Винты с израильским прикладом уже попали к военным - они не выдерживают винтовочной отдачи и складываются. Если ты желаешь на себе попробовать - пробуй. Я эти приклады еще в 14м пробовал на калаше, вот там он нормальный до определенного момента: пока нет ГП-25 и пока ты на калаш не оперся, аки на костыль если тянешь 300го.

Тимош подобається це.
  8. Andrey Denisov

Andrey Denisov Oberfeldwebel

Повідомлення:
    782
    Далеко не все! Например Манлихер делает только ротационной ковкой и не он один. Тут дело даже не в дорнировании как таковом, а в финишной обработке после этого. На подобных Саважах финиш отдается на откуп стрелку. А вот стволы того же Саважа, но под карбонитрирование имеют куда лучший финиш, но и сами винтовки стоят значительно дороже.

Отправлено с моего M5 Note через Tapatalk

Тимош подобається це.