Самодельные МД для нищих?

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Rodegast, 10 бер 2024.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rodegast

Rodegast Obergefreiter

Повідомлення:
    72
    Адреса:
    Украина
    Приветствую камрады!
    Давайте обсудим самодельные МД и почему их покупают, мое личное мнение их покупают от нашей нищеты, потому что не хватает денег на нормальный фирменный прибор.
    Сам изначально ходил с самодельными приборами именно по этой причине, не хватало денег на фирменный прибор, первый прибор был Фортуна М, балалайка еще та, никакого удовольствия от поиска с этим прибором я не получал, находки были но задрочки прибора перечеркивали все положительные эмоции, штанга была самодельная и не удобная короче прибор отстой, даже для новичка, да и все приборы Фортуна как я позже понял полное говнище.
    Немного получше были Вайтс и Квазар, но с Вайтсом приходилось копать метровые ямы на железный шмурдяк, как оказалось он хорошо озвучивает крупную чернину цветом.
    Ну и Квазар чисто пляжник, для поля и леса не годится, глубина никакая.
    Да и вообще самодельные МД это ещё та лотерея, кому как повезет, если у мастера у которого вы заказывали прибор кривые руки то вам придется помучатся и допиливать его до нормального состояния если это вообще возможно.
    Ну и самый большой минус самодельных МД, это плохой конструктив, который никоим образом не сможет конкурировать с фирменными МД.
    В общем с самоделками я завязал раз и навсегда когда купил свой первый фирменный МД, это просто небо и земля по сравнению с самоделками, самоделки в топку, больше к ним никогда не вернусь.
    Что скажете камрады, прав я или нет?

Останнє редагування модератором: 10 бер 2024
    Rastaarheolog подобається це.
    1. Новый Gt 110 ,плюс крона и защита колпачек…смотрите другие мои лоты…с уважением
      578 грн.
    2. Это электроника миниметаллоискателя/пинпоинтера позволяет находить металлические предметы на небольш...
      400 грн.
    3. Плата для самостоятельной сборки всем известного пинпоинтера Пинпоинтер малыш ФМ2, малыш FM2. Компл...
      50 грн.
    4. Пінпоінтер Garrett Pro-Pointer відзначається високою чутливістю та швидкістю реакції, що робить його...
      1100 грн.
    5. Новый,влагостойкий,пылезащитный и грязезащитный чехол для пинпоинтера…смотрите другие мои лоты,есть...
      109 грн.
  2. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Ви змішали у одному пості два моменти, перший - це питання вартості, тут, більш-менш все ясно, але другий - ваші однозначні вердикти, що до технічних можливостей конкретних саморобок, відносно якихось неозвучених "фірменних пріборов". Яких саме? АСЕ-250, чи СТХ 3030? Їх тьма-тьменна! З різними ТТХ та абсолютно різними можливостями налаштувань. Так що тут, я настільки з вами не погоджуюся, що не бачу сенсу подальшого обговорення :), бо балачка ні про що.
    П.С. Так, і ще є гарне слово "доцільність".

Останнє редагування: 10 бер 2024
    Zag1248, Wolfgrey, LySS та 5 іншим подобається це.
  3. PAV81

PAV81 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Житомирская обл.
    Не правий.
    Ваше право. І що тут можна обговорювати, фінансові можливості? Саморобка вона для того і саморобка щоб самому зробити але з розумінням що робиш. Є люди котрі продали фірму( не через скруту) та повернулись до саморобок. Є мають оночасно прилади за 80000грн. та 7000грн. саморобку. Вважаю тему не доцільною. За те щоб закрити а краще видалити.

Останнє редагування: 10 бер 2024
    Arch, FAN-FAN, Gviga та 2 іншим подобається це.
  4. Gviga

Gviga Oberfeldwebel

Повідомлення:
    526
    Адреса:
    Центр України
    Ви не праві однозначно,після прочитання вашого посту вище, склалось враження що Ви або зовсім не ходили з саморобними приладами,або ходили пару годин.Я мав можливість використовувати і Квазар від Полюховича і Вайтс з Вді від Ніксата і Вайтс з Вді і Терм про від Грін 999 і інші саморобки від справжніх майстрів.Не знаю хто робив ті прилади з якими Ви ходили,але ці що були і є у мене, принесли багато гарних знахідок.На всіх Вайтсах я добре знав залізо під катушкою чи кольорова ціль і знав велике то залізо чи шматочок як волоський горіх. На даний час маю Деус і був Еквінокс,але Вайтс від Ніксата і Терм про від Гріна 999 не піднімається рука продати...у них єдиний недолік,вони важчі за Деуса.І ще один момент,перший горщик з середньовічним сріблом я підняв саме з Вайтс з вді від Ніксата,на сьомому році пошуків,після того як у мене була і Асе-з5о і Асе 250,і Годен Маск 4,так що якщо Ви вважаєте що саморобні прилади негодні,то однозначно Ви з ними не розібрались і не подружились.

Goga1, AlexCh, Zag1248 та 5 іншим подобається це.
  5. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Якщо порівнюєте саморобку і заводський, то хоч модель назвіть заводського і їх різницю в ціні. За конструктив взагалі не ясно що мали на увазі, є саморобки , які нічим від заводських не відрізняються, ні блоками ні штангою. Є і заводські, в яких і вуха катух відвалюються, і блоки від ручок, і штанги не зручні, і важкі, при тому ціна не мала.
    Ну і доцільність.. Чи треба купувати щось дороге, щоб лежало більшість часу, якщо всього пару раз в рік виходи, голову провітрити, і місця історією не багаті?
    Ну а робота мд звісно залежатиме від навиків збірника, чи його совісті, тут не посперечаєшся.

AlexCh, Wolfgrey, Gviga та 3 іншим подобається це.
  6. Bono777

Bono777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    143
    Адреса:
    Украина
    Саморобні прибори з великою різницею відрізняються. Ключеве слово "мастер", як ви і написали. Якщо мастер халтурник, такі і прибори будуть у нього. Мав 3 прибори від майстрів, всі 3 приносили результат, зрівняно з АСЕ-250 з різними катушками. Зрозуміло, що з Деусом чи Мінелабом краще ходити, комфорт все ж таки. Але якщо немає лишніх грошей, або лишнього часу на пошук, то саморобні прибори від гарних майстрів теж непогано працюють, головне не купляти у халтурників.

Gviga, LySS та Cladotrix подобається це.
  7. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ходив в парі з мінелабом SЕ, і джимаксом з саморобками, фактично по знахідкам те саме. Навіть більше бувало бо SЕ на хутірському та совковому смітті гальмував. Давненько діло було. Саморобки самі прості, без феррітів і інших танців з бубнами, вважаю то для "гурманів копу" що люблять погратись, самим спаяти, чи міняти прошивки, не всім подобається. В мене були аналоги, ввімкнув, грунт відкачав і погнав.

FAN-FAN, Gviga, LySS та ще 1-му подобається це.
  8. Пэк

Пэк Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    608
    Адреса:
    Стольный Град Киев
    Доброго Всем времени. Самодельными приборами копают очень многие форумчане с очень разным материальным достатком - так что назвать их всех нищими у меня- честно вызвало улыбку :)
    Загляните в столичную ветку - https://reibert.info/threads/kiev-i-oblast.6596/ там в отчетах часто проскакивают всевозможные приборы абсолютно разных ценовых диапазонов и разных производителей.
    За всю страну я не отвечу конечно, но за столицу и ближнее ее кордоны легко - коренной киевлянин все же, уже не молодой 40+ и копаю уже лет так 10....
    У нас для того что бы увлекаться копом надо иметь минимум два "таланта" -
    1. Нормальная физическая форма - без нее увы покопать не выйдет...
    2. Конечно работа, подавляющая часть наших копателей вообще не рассматривает коп как заработок - все давно уже выбито, да и находки в большинстве случаев стоят копейки по нашим столичным меркам - увы..., такие реалии столичной жизни .
    Любой кто у нас копает эти два "таланта" имеют, а имея эти два таланта и проживая в Киеве можно спокойно не парясь купить любой топовый МД, абсолютно любой....
    Но народ копает тем что -
    "ему легло в руку", топовое - значит топовое, самоделка так самоделка, кое кто еще с Аськой ходит....
    Каждому свое и называть владельцев самодельных МД - нищими?, за такое можно и "в табло получить"....
    Я никогда самоделками не копал и не планирую но к приборам сделанными настоящими мастерами отношусь с уважением,
    хотя покупать подобное не планирую.
    Каждому свое.
    С ув.

Dimavlt, Zag1248, Arch та 2 іншим подобається це.
  9. VIDAS

VIDAS Stabsgefreiter

Повідомлення:
    287
    Адреса:
    SadoGura
    саморобні прилади, скоріше всього, не для бідних, а для розумних...

Кельт, Goga1, Dimavlt та 4 іншим подобається це.
  10. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    101% мужик походив з завідомо несправною фортуною і зробив висновок :D.В далекому 2015 році,на ЧК я з Фортуною,Радеван деус,Халтек деус,п. Женя Юргент,Гена з Спектрою В3,і Тера 705.Я один накопав більше ніж всі разом взяті.Три дні спільного копу,в кінці роздав по жмені накопаного :D.Кортес в поле небрав,він курив збоку.Мені подобається те що я збираю сам,дує фірму.В 14 році зозіст їздив до мене на коп,я зачіпив глибокий сигнал кольром,покликав його перевірити,цвєт.Кажу копай,з 60 см добув кусок плуга.:DЗ лопати іскри летіли коли він яму рив.ТС кудись понесло не в той бік,Ротшельд ,мля:D:beer:

Чкалов, Бек та grantis подобається це.
  11. Prinz E

Prinz E Stabsgefreiter

Повідомлення:
    149
    Адреса:
    Ukraine
    Очередное толчение воды в ступе.Но если зимой от нечего делать можно было и потолочь то сейчас золотое время для копа - высокая прошлогодняя трава лежит,новая еще не выросла,нет комаров и прочих кровососов.Все современные приборы,хоть завод,хоть самопал практически одинаковые.Метод индукционного баланса достиг физического предела.Единственный плюс современных приборов - вес.Главное что бы прибор был ИСПРАВНЫМ.У настоящего поисковика совсем другие заботы - как вычислить место и оказаться там первым,а не добивать после кого то.

Arch та alexzander подобається це.
  12. alexzander

alexzander Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    658
    Адреса:
    Ягорлык
    Товарищ ходил с аськой 250, ради интереса купил квазар, там где аська уже ничего не находила квазар выдергивал понемногу. Прибор очень неплох за свои деньги.

Arch, Gviga, Сергей Фирсов та ще 1-му подобається це.
  13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Тема провокаційна. Схоже, топікстартер нарешті нашкрябав на якусь б/в "Фірму" і терміново вирішив заявити загалу, що він тепер вийшов з клану "ніщебродів" і гордо перейшов у стан "еліти"... Вважаю, що колеги достойно йому відповіли. Від себе раджу повісити свій імпортний металодетектор на стінку на самому видному місці і почати запрошувати гостей, щоб вони відчули, що мають справу не з ким небудь, а з самою "елітою".
    На цій мажорній ноті тему закриваю.

Останнє редагування: 11 бер 2024
    cer, Чкалов, Dimavlt та 22 іншим подобається це.
Статус теми:
Закрита.