Приветствую камрады! Давайте обсудим самодельные МД и почему их покупают, мое личное мнение их покупают от нашей нищеты, потому что не хватает денег на нормальный фирменный прибор. Сам изначально ходил с самодельными приборами именно по этой причине, не хватало денег на фирменный прибор, первый прибор был Фортуна М, балалайка еще та, никакого удовольствия от поиска с этим прибором я не получал, находки были но задрочки прибора перечеркивали все положительные эмоции, штанга была самодельная и не удобная короче прибор отстой, даже для новичка, да и все приборы Фортуна как я позже понял полное говнище. Немного получше были Вайтс и Квазар, но с Вайтсом приходилось копать метровые ямы на железный шмурдяк, как оказалось он хорошо озвучивает крупную чернину цветом. Ну и Квазар чисто пляжник, для поля и леса не годится, глубина никакая. Да и вообще самодельные МД это ещё та лотерея, кому как повезет, если у мастера у которого вы заказывали прибор кривые руки то вам придется помучатся и допиливать его до нормального состояния если это вообще возможно. Ну и самый большой минус самодельных МД, это плохой конструктив, который никоим образом не сможет конкурировать с фирменными МД. В общем с самоделками я завязал раз и навсегда когда купил свой первый фирменный МД, это просто небо и земля по сравнению с самоделками, самоделки в топку, больше к ним никогда не вернусь. Что скажете камрады, прав я или нет?
Ви змішали у одному пості два моменти, перший - це питання вартості, тут, більш-менш все ясно, але другий - ваші однозначні вердикти, що до технічних можливостей конкретних саморобок, відносно якихось неозвучених "фірменних пріборов". Яких саме? АСЕ-250, чи СТХ 3030? Їх тьма-тьменна! З різними ТТХ та абсолютно різними можливостями налаштувань. Так що тут, я настільки з вами не погоджуюся, що не бачу сенсу подальшого обговорення , бо балачка ні про що. П.С. Так, і ще є гарне слово "доцільність".
Не правий. Ваше право. І що тут можна обговорювати, фінансові можливості? Саморобка вона для того і саморобка щоб самому зробити але з розумінням що робиш. Є люди котрі продали фірму( не через скруту) та повернулись до саморобок. Є мають оночасно прилади за 80000грн. та 7000грн. саморобку. Вважаю тему не доцільною. За те щоб закрити а краще видалити.
Ви не праві однозначно,після прочитання вашого посту вище, склалось враження що Ви або зовсім не ходили з саморобними приладами,або ходили пару годин.Я мав можливість використовувати і Квазар від Полюховича і Вайтс з Вді від Ніксата і Вайтс з Вді і Терм про від Грін 999 і інші саморобки від справжніх майстрів.Не знаю хто робив ті прилади з якими Ви ходили,але ці що були і є у мене, принесли багато гарних знахідок.На всіх Вайтсах я добре знав залізо під катушкою чи кольорова ціль і знав велике то залізо чи шматочок як волоський горіх. На даний час маю Деус і був Еквінокс,але Вайтс від Ніксата і Терм про від Гріна 999 не піднімається рука продати...у них єдиний недолік,вони важчі за Деуса.І ще один момент,перший горщик з середньовічним сріблом я підняв саме з Вайтс з вді від Ніксата,на сьомому році пошуків,після того як у мене була і Асе-з5о і Асе 250,і Годен Маск 4,так що якщо Ви вважаєте що саморобні прилади негодні,то однозначно Ви з ними не розібрались і не подружились.
Якщо порівнюєте саморобку і заводський, то хоч модель назвіть заводського і їх різницю в ціні. За конструктив взагалі не ясно що мали на увазі, є саморобки , які нічим від заводських не відрізняються, ні блоками ні штангою. Є і заводські, в яких і вуха катух відвалюються, і блоки від ручок, і штанги не зручні, і важкі, при тому ціна не мала. Ну і доцільність.. Чи треба купувати щось дороге, щоб лежало більшість часу, якщо всього пару раз в рік виходи, голову провітрити, і місця історією не багаті? Ну а робота мд звісно залежатиме від навиків збірника, чи його совісті, тут не посперечаєшся.
Саморобні прибори з великою різницею відрізняються. Ключеве слово "мастер", як ви і написали. Якщо мастер халтурник, такі і прибори будуть у нього. Мав 3 прибори від майстрів, всі 3 приносили результат, зрівняно з АСЕ-250 з різними катушками. Зрозуміло, що з Деусом чи Мінелабом краще ходити, комфорт все ж таки. Але якщо немає лишніх грошей, або лишнього часу на пошук, то саморобні прибори від гарних майстрів теж непогано працюють, головне не купляти у халтурників.
Ходив в парі з мінелабом SЕ, і джимаксом з саморобками, фактично по знахідкам те саме. Навіть більше бувало бо SЕ на хутірському та совковому смітті гальмував. Давненько діло було. Саморобки самі прості, без феррітів і інших танців з бубнами, вважаю то для "гурманів копу" що люблять погратись, самим спаяти, чи міняти прошивки, не всім подобається. В мене були аналоги, ввімкнув, грунт відкачав і погнав.
Доброго Всем времени. Самодельными приборами копают очень многие форумчане с очень разным материальным достатком - так что назвать их всех нищими у меня- честно вызвало улыбку Загляните в столичную ветку - https://reibert.info/threads/kiev-i-oblast.6596/ там в отчетах часто проскакивают всевозможные приборы абсолютно разных ценовых диапазонов и разных производителей. За всю страну я не отвечу конечно, но за столицу и ближнее ее кордоны легко - коренной киевлянин все же, уже не молодой 40+ и копаю уже лет так 10.... У нас для того что бы увлекаться копом надо иметь минимум два "таланта" - 1. Нормальная физическая форма - без нее увы покопать не выйдет... 2. Конечно работа, подавляющая часть наших копателей вообще не рассматривает коп как заработок - все давно уже выбито, да и находки в большинстве случаев стоят копейки по нашим столичным меркам - увы..., такие реалии столичной жизни . Любой кто у нас копает эти два "таланта" имеют, а имея эти два таланта и проживая в Киеве можно спокойно не парясь купить любой топовый МД, абсолютно любой.... Но народ копает тем что - "ему легло в руку", топовое - значит топовое, самоделка так самоделка, кое кто еще с Аськой ходит.... Каждому свое и называть владельцев самодельных МД - нищими?, за такое можно и "в табло получить".... Я никогда самоделками не копал и не планирую но к приборам сделанными настоящими мастерами отношусь с уважением, хотя покупать подобное не планирую. Каждому свое. С ув.
101% мужик походив з завідомо несправною фортуною і зробив висновок .В далекому 2015 році,на ЧК я з Фортуною,Радеван деус,Халтек деус,п. Женя Юргент,Гена з Спектрою В3,і Тера 705.Я один накопав більше ніж всі разом взяті.Три дні спільного копу,в кінці роздав по жмені накопаного .Кортес в поле небрав,він курив збоку.Мені подобається те що я збираю сам,дує фірму.В 14 році зозіст їздив до мене на коп,я зачіпив глибокий сигнал кольром,покликав його перевірити,цвєт.Кажу копай,з 60 см добув кусок плуга.З лопати іскри летіли коли він яму рив.ТС кудись понесло не в той бік,Ротшельд ,мля
Очередное толчение воды в ступе.Но если зимой от нечего делать можно было и потолочь то сейчас золотое время для копа - высокая прошлогодняя трава лежит,новая еще не выросла,нет комаров и прочих кровососов.Все современные приборы,хоть завод,хоть самопал практически одинаковые.Метод индукционного баланса достиг физического предела.Единственный плюс современных приборов - вес.Главное что бы прибор был ИСПРАВНЫМ.У настоящего поисковика совсем другие заботы - как вычислить место и оказаться там первым,а не добивать после кого то.
Товарищ ходил с аськой 250, ради интереса купил квазар, там где аська уже ничего не находила квазар выдергивал понемногу. Прибор очень неплох за свои деньги.
Тема провокаційна. Схоже, топікстартер нарешті нашкрябав на якусь б/в "Фірму" і терміново вирішив заявити загалу, що він тепер вийшов з клану "ніщебродів" і гордо перейшов у стан "еліти"... Вважаю, що колеги достойно йому відповіли. Від себе раджу повісити свій імпортний металодетектор на стінку на самому видному місці і почати запрошувати гостей, щоб вони відчули, що мають справу не з ким небудь, а з самою "елітою". На цій мажорній ноті тему закриваю.