Тяжко сказати по Вашому предмету, річ безумовно коллекційна, якщо рідкісна і відомого майстра то самі розуміете що буде коштувати серйозних бабосиків. Індефікуйте іі, киньте може на ідентифікацію,може там Вам підскажуть по рідкості предмету.
Поддержу - без определения марки и модели, оценивать можно с разлетом от 400 до 1000, но правды вы не услишите.... Какое состояние стволов? Есть ли доки? + крупно фото клейм необходимы.....
Камрад,які там ще доки,це шпілічна рушниця, цих патронів вже ніхто не виготовляе, мабуть кінець 17-го століття.
Однозначно це ще досі зброя! Якщо вона була в колекції, або просто збер1галася в родині...-допускаю, що могла бути зарєстрована...
Вы меня старого, естественно , извините, но о чём речь? О какой идентификации тут судачите, если всё написано на стволах? Лоренц Бозель с Зуля. Семейная фирма существовавшая 1774-1920г.г. . По цене можно сориентироваться по проходам на форумах и аукционах. Есть предложения Бозеля капсюльных ружей после 1850 г.г., так что это шпилечное ружьё более раннее. Нужно реставрировать. Цены за Бозеля в идеальном рабочем состоянии 750-1500 дол. Данное ружьё не думаю, что вытянет тысячу. Кстати, антабки не родные.
+ Вы меня тоже выбачайте, но даже на зажигалках типа "сс" фотографии чеканов видятся серьёзней. Где фото каждого чекана отдельно крупным планом? Где фото вензелей ( особенно на поворотах линий)? Где фото нутрянки и спайки стволов? Где фото состояния дерева ( трещины, сколы) Где фото винтов? Где фото гачка спускового? Ось так
Шпилечное оружие было в ходу до конца 19 века. Ружьё зачетное. Думаю , как огнестрельное уже не учитывается. Дерево похоже родное. По цене сложно сказать, разлет может быть достаточно большим. Но однозначно коллекционная вещь.
Вітаю камради. Дана рушниця уже не являється вогнепальною зброєю. "Шпилечні" патрони ще пару років тому випускалися у Франції. Фірма "Жорж Спалек" з м.Ле-Сернь спеціалізується на мисливських старожитностях. Патрони є картонні і пластикові. Споряджаються дробом, картеччю і навіть кулями. Але при виді такого патрона "специ" з дозвільної впадуть в ступор. Їм би моделі одностволок осилити. За " бугром", люба забаганка за ваші гроші. У наших реаліях тільки на стінку. Для оцінки фото не годяться, по тому що є думаю 400-500 уо.але треба знайти поціновувача. Дякую за увагу.
Доброго вечора! Навіть по таких світлинах, стан не колекційний і тим більше не для полювання. Стволи обрізані ( покажіть мені мисливську рушницю під димний набій з довжиною ствола 68 см) та ще не рівно. В даному екземплярі використані сучасні китайські болти(болт лівого курка,болт хвостовика колодки) ,. Так що ціна не може бути високою.З повагою.
Про колекційну вартість не ведеться мова,тут без питань. Навіть коли продаєш реально колекційну річ, буде такий винос мізків, що будь здоров. Болтики замінити не проблема, вона цілком піддається реставрації. На стінку самий раз. По вартості, дорого- не дорого поняття у кожного різне. Рідне дерево суттєвий плюс до ціни. Дякую за увагу.
Про який "огнестрел" може йти річь у випадку гладкостволу? Тільки, як що його "кастрируюсть", зробивши обріз. У всіх інших випадках це адмінистративна відповідальність. Щод ціни у 400-500 долярів, то я би не поспішав. Можливо, ц випадку додатковиз фото, ціна виросте і до 4000-5000 долярів, але виходячи з таких фото, я би дав 200 баксів, повісивши рушницю на стіну. Прошу вважати, що це моя, особиста точка зору. Всім здоров"я, мира та злагоди
Ситуація така, є люди яким 400-500 Дол. це два рази в кабаку посидіти. Але питання в тому чи потрібна йому дана річ. Якщо буде потрібна дадуть, особливо якщо прикласти чуть рук. Дякую за увагу.
Я спілкувався з такими. Ні, не потрібна. Для них повно пропозицій. Колекціонер купить лише в колекційному стані. Один гвинтик не рідний і воно вже їх не цікавить.
З вами згідний стовідсотків. Я вже говорив, про колекційну вартість ми не говоримо. Потенційного покупця характеризую як "на любителя". От цікаво, чи є пропозиції ТС в приват. і що пропонують.
Можливо і я запропонував би. Але мені ці речі цікаві тільки з позиції мисливця . А для цього бракує інформації. Ми не знаємо про технічний стан, чи живі пружині, що з люфтами , що всередині. Те, що бачу по фото - спусковий гачик лівого ствола в неприродній "позі". Він так на має знаходитися, туди палець не засунеш не натиснувши.....Велика ймовірність, що і інші деталі в такому стані. І важливе питання, на яке я не знаю відповіді- чи реально зараз знайти хоча б десяток боєздатних патронів, або чи можно їх десь замовити?.
Для полювання вона не годиться. Хіба "пальнути" пару раз, щоб відчути як стріляли в давнину. В Україні боєприпаса думаю не знайдете. Єдиний вихід привезти з закордону. Але шкіра не варта вичинки. У нас максимум, що бачив то копані "жопки" від шпилечних патронів і то не густо. Дякую за увагу.
Колись давно бачив відео, з інструкцією, як переробляють зі звичайного патрона..... Знайшов одне фото, щось схоже...
Ця рушниця стріляла сучасними набоями,ось вам і розкручений дамаск в кінці ствола, і бляшана задня антабка(для чогось її зробили) і болки" колекційні. " Без вихідних ситуацій не буває".
Цікаво. Але на мій технічно не грамотний погляд, після детонації капсуля , цей латунній штирь підніме курок і прилетить в око. ....Трохи не по темі. Знаю комрада, який в ліцензійній майстерні переробив ТОЗ-БМ під капсульну шомполку (Колодка, приклад, цівка від ТОЗ-БМ, а стволи від старої капсульної) під центробій , зареєстрував і полював.
Точно не памятаю, но там переробляли з латунної гільзи, і не так примітивно.... (це на якомусь іноземному ресурсі дивився,). Сам принцип переробки був схожий, деталей не памятаю. В результаті патрони були куплені в США, якщо не помиляюсь, на "aBay". декілька фото, внизу цієї ссилки http://www.hlebooks.com/pinfire/pin01.htm