"Що відомо про подальшу долю такого-то вояка?", - ці запитання часто попадаються в тій чи іншій темі про добровольців. Думаю, визріла необхідність ці запити зібрати в одну тему, можливо когось і вішукаємо. Розумію, що шансів мало, проте ми зобов'язані спробувати. .......................................................................................... "Что известно о дальнейшей судьбе такого-то воина?", - эти вопросы часто попадаются в той или иной теме о добровольцах. Думаю, созрела необходимость эти вопросы собрать в одну тему, возможно кого-то и отыщем. Понимаю, что шансов мало, но мы обязаны попытаться.
Пізніше відшукаю виставлю запити про інших добровольців з інших тем і журналу "Вісті комбатанта". А поки що, "по-горячому". Вчора отрима листа на приватну пошту такого змісту (публічна публікація погоджена): З подальшої переписки: Ось тут є краща світлина на стор.54 http://www.voiakudg.com/books/index.html з відомого фотоальбому.
хотів би від себе додати, що в тему варто писати лише у тому випадку, коли є якісь конкретні дані про розшукувану особу, які можуть чимось допомогти родині, а не писати банальні речі на кшталт "напевно", "очевидно", "міг бути", "скоріш всього" і т. п., аби вона не перетворилась на казна-що... тільки тоді із неї буде діло!
Изменники Родины Дорого времени суток уважаемые камрады. Подскажите пожалуйста как узнать судьбу Стрыжавец Петр Васильевич. Перешел на сторону немцев. попал в плен к американцам
Сьогодні отримав від Інґвара про Василя Голуба. Нічого конкретного , проте: Перепишу кирилицею, щоб було читабельніше: "Знаю Василя Голуба з гімназіії у Станіславові. Був у тій самій клясі зі мною і Юрою Гнатюком. (Були також Борис Шкандрій і Михайло Кудла). Від'їхав на рекрутський вишкіл до Гайделяґеру 18 липня 1943, але не пригадую чи був у третій сотні z.b.V [???], бо нема його на світлині "станіславістів", яку я дав Мельникові [Майкл Мельник, історик, hl. "To Battle " stor. 81 )] Маю оту його світлину в поїзді, бо в іншому вікні того поїзду є моя світлина з Романом Олесницьким , Романом Гавриляком, Славком Гавриком і Петром Ґієвичом - тоді пластунами куреня "Передових". Не пригадую Василя Голуба у Лявенбургу. [У Лявенбургу була підстаршинська школа] Мирон Шарко."