Нарізка різьби без демонтажу ствола - токарний верстат Видається довідка про внесені зміни на зброї. Від 2500грн. Відновлення , вирівнювання фаски кулевого виходу (дульна фаска) - токарний верстат + шліфовка. Від 1400грн Вирівнювання бази під глушник АК (колодка мушки) 800грн Спортивно-стрілецький клуб "Варта Київської Русі" м. Бровари, вул. Броварської сотні 29 Колишній "Сапсан спорт"
Довідка підтверджує, що незворотні зміни внесені згідно діючих правил, тобто - в ліцензованній майстерні. В інших місцях внесення таких змін протизаконне. Але тема про інше, й кожен власник вирішує сам, чи потрібна йому така довідка.
Щоб завершити, довідка потрібна, коли "незворотні зміни, за правилами, чи щесь як" змінюють тактико-технічні властивості зброї. Різьба цього не робить. Бо, як таким шляхом далі йти, то й на якісь прицільні, планки пікатіні та ін. потрібна буде "справка" З пов...
В одній з редакцій Закону про обіг цивільної зброї щось схоже було. Але річ про інше, по діючим правилам всі дії з ремонту та переробки зброї повинні виконуватись в ліцензованих закладах. Гіпотетично - сам власник немає права виконувати такі дії, ремонтувати та перероблювати свою зброю, про це пише 263ст. ККУ. Після деяких втручань повинен проводитись відстріл для кулегільзотеки, це коли дії можуть змінити або змінили місця утворення слідів індентифякації на кулях та гільзах, таких місць на зброї вистачає. Ще раз наголошу - це особиста справа власника, чи потрібен йому той папірець, чи ні, на ціну роботи він ніяк не впливає.
Не знаю, скільки можна... та це не "переробка зброї". І не ремонт. Типа тюнінг. І властивостей не змінює. Пишу не з чуток, сам нарізав різьбу на гвинтівку в ліцензованій офіційній майстерні "Сафарі". Коли нарізали, спитав за довідку, та на мене подивились як на ідіота. Дозвільник потім довго сміявся. Але я не спорю і не дивуюсь, у нас в країні законодавство і підходи такі, що, може, десь і вимагають таку "справку", щоб з людини собі зайве скачати. Якщо вона є - хай буде. Імхо. З пов.
R8 з заводським браком. Косина по базуючій поверхні 0,07, наявність незрозумілої фаски (можливо невдалий відвід різця). З глушником прилітало 20-25см від СТП на 50м. Все виправлено. (Фото з індикатором це скріни з відео)