Моє вітання усім!!! Минулого літа, на дивізійному лагері по 41році, підняв два пристрілочні станки під гвинтівку Мосіна. Привіз, згрузив, руки не доходили щоб привести їх у відповідний стан. Під кінець зими, коли стало більше часу, вирішив щось з ними зробити. Сам стан литого корпусу був в досить задовільному стані, а от сам прижимний механіз зазнав втрат. Хотів знайти якусь інформацію (період, як виглядав, систему кріплення, колір і т.д.) по ньому в літературі, але нажаль нічого не знайшов, попалось тільки декілька фото таких самих копаних, від яких я і відштовхувався. Спочатку, позбавився від іржі за допомогою гідролізу на основі каустичної соди. Камрад clava допоміг з фарбою 4БО. В токаря виточив болти. Виготовив новий прижимний механіз, зістарив і ось, що вийшло. Поки довів до толку один. Якщо в когось є якась інформація по цьому станку, буду дуже вдячний.
якщо комусь цікаво, останній в продажі https://reibert.info/lots/pristrelochnyj-stanok-pod-vintovku-mosina.42681/
Доброго дня ! Ви не могли б підказати по докладніше, як позбавитися від іржі за допомогою гідролізу на основі каустичної соди ? І, до речі, у цього станка має бути ще кругла основа, на якій він обертається. На фото не видно... На вашому станку, з зворотньої сторони, є клеймо ? Там має бути напис, типу як на станку, який є у мене.