вітаю спільното! виникла проблема з гвинтівкою, тому хочу запитати поради щодо ремонту, або якщо хтось знає - підкажіть де у Харкові є майстри або якісь контори, що займаються ремонтом зброї. проблема така: після не дуже добрих рук, повернули мені гвинтівку з дефектом. після читання гайдів до розборки та ремонту виявив що сталось: тягач ричага взводу вилетів за муфту, і тепер неможна витягнути його, як і саму муфту, щоб поставити як треба. єдиним варіантом бачу зняти тягач з ричага щоб іншою стороною витягти, але ніяк не можу впоратись зі штифтом - стоїть майже намертво, вибивається на пів мм і все. пробував ВДшкою змастити але ніяк не допомогло. чи є якісь ще способи що зробити зі штифтом або інакше якось витягнути тягу? буду щиро вдячний будь-якій допомозі, бо сам у такому не сильно розбираюсь.
Доброго было такое и не раз ,вибивал штифт на шатуне где ричажок ,неспешно молоточком ,или если поршня не жалко (надо будет потом ровнять геометрию)чуть через проставочку согнуть в задней части поршня стенку где паз ,чтоб ричаг взведения прошел тем же Макаром как и выскочил .Если ричаг так прошел через поршень скорее всего есть уже вироботки под замену поршень или ричажок .
Как достанете ричаг можно чуть без фанатизма лепестки на ричажке согнуть может на какое-то время поработает ещё.
Попробуйте підігнуть лепестки ричага,без фанатизму,загнете поршень ще не дай бог застряне,там просто ці лепестки вигнулисьті зіскочили з поршня,як би була б пластик,було б простіше.
Штифт на тязі вибивається без проблем,просто підставити з одніє сторони якусь типу гайки,поставити так щоб штифт був на отворі і вибивати,а не висверлити,там трохи розкльопано,висверлити розклепану частину