Доброго вечора. Підкажіть ,будь ласка ,чи мають відношення ці ремні до кавалерійської упряжі Вермахта? Дякую.
Ну по-перше - тема називається "Что это такое?",тому я і написав в ній,щоб камради допомогли у визначенні ,а в своїй назві теми я поставив знак питання,бо не впевнений.По-друге -маю основу так думати ,що (можливо) належить до Вермахта, бо є в наявності у мене частина упряжі,яка 100% належить до кавалерії Вермахта (навожу фото). Тому дуже хотів взнати,чи ця частинка є від комплекта. На ресурсах інтернета знайшов дуже схожу-називається Halsriemen,але по фото,дуже важко визначити. Ну і по-третє,так,мені б дуже хотілось,щоб ця частина упряжі належала до кавалерії Вермахта.
Коллега xelibri,сравните ремни со своих фото №№1-5,с поперечными ремнями перед передней лукой седла на фото №12 и можете по квадратным миллиметрам провести сравнение и опознание,а потом аргументированно проинформировать всех интересующихся по теме.На глаз,по фото,очень похожи.С ув.
Дякую за відповідь,скажу чесно,що майже так і пробував робити,та очі "вилазили" коли вдивлявся. Схожість велика (просто відмінностей не бачу) Думав,може хтось поглибленно займався вивченням кавалерії (ну знаєте,як наприклад є на сайті специ по касках,зброї,СС атрибутиці,які відразу бачуть відмінності якісної копії від оригінала), хоч розумію,що кавалерія не настільки популярна,та думав ,що може хтось відразу підкаже,чи я правий в своїх здогадках,чи ні. Щг є сідло,ну з ним простіше,бо є залишки клейм,а на цій частині упряжі все затерто,можливо користувались більше.Якось так.
Вы не допускаете мысли , что ваш фрагмент сбруи может иметь отношение к кавалерии РККА , тогда почему он не может относится к кавалерии Польши , Франции , Чехословакии , Венгрии , Румынии и т.п.? У немецкой сбруи имеются какие то принципиальные отличия ? Если конкретные клейма отсутствуют , то уверенно заявлять о принадлежности ремней к вермахту нельзя , однако и опровергнуть это предположение не представляется возможным ! .. )))))))
Перші два фото-це пряжки з малої упряжі,а 3-4 фото-це пряжки з великої ,додав для наглядності (вони різних розмірів,але структура та сама). Буду щиро радий,якщо це допоможе у визначенні.
Так по сбруе на двух последних снимках вопросов и не возникало , на ней , кроме номерных отверстий еще и клеймо оригинальное имеется 1936г .. Просмотрите тему внимательно еще раз ...))) Интерес представляют два предпоследних снимка ..