Всем добрый день! Прошу определить довольно редкий комплект (китель\ брюки) полевой офицерской формы, 1988 г. СССР. Материал - "песочка", новая, складское хранение,в употреблении не была. Благодарю за ответы.
Я впевнений.що це технічна форма для чергових змін військ ППО.РВСН та військово космічних сил часів СРСР.Саме таку форму носили під час чергувань офіцери моєї військової частини на Далекому сході в кінці 90 років.де я проходив службу саме в космічних частинах МО СРСР.Дещо подібну форму.але кріпленнями для погон носили і солдати та сержанти.коли заступали на бойове чергування..Відмінність форми від офіцерської була в тому.що у офіцерів погони були у вигляді хлястиків та гудзики захисного кольору .у нас звичайні. Крій був ідентичний.Штяни прямі.до них видавали в літню пору сандалі.Ми називали її дєжурка.носили таку форму з задоволенням.над кишенею вказувався номер бойового посту.У офіцерського комплекту колір був дещо світліший.типу хакі.у солдатському варіанті колір був більш зеленуватого відтінку.Тому на вказаних фото офіцерський варіант технічної форми для бойових чергувань..Свій комплект я привіз додому.
Я впевнений.що гудзики на формі ПЛАСТМАСОВІ..Правильно? Пояс куртки теж на гудзиках?Я впевнений.що це саме та форма.про яку я описав вище.Клапани кишень саме такі.Зірки просто в клапан погону вкручували.погон стандартний не носили.Форма ця видавалась саме в кінці 90 років.Ходити в ній було престижно.не всім її видавали.Носили ВИКЛЮЧНО під час бойових чергувань на технічних засобах військової частини та виключно на технічній зоні.В казармі форму не носили.Кожен мав свій комплект.який зберігався в приміщеннях станцій.вузлів.пунктів.Рід війск на коміру у вигляді емблем не вказувався.
Добрый день! Большое спасибо за предоставленные ответы, - и на фото и по описанию - это именно такая форма, благодарю! П.С. Как я понимаю, с этой формой носилась обычная офицерская пилотка с красными кантами?
Головний убір носили вкрай рідко.Оскільки перебували в приміщеннях.то необхідності в цьому не було.Кант був відповідно до роду військ.у нас голубий.Не памятаю шикувань в такій формі.Оскільки це форма для так би мовити внутрішнього вжитку.тому її одягали виключно на час чергувань.та й то не завжди.В питанні носіння форми на чергування у нас були досить вільні можливості.як для офіцерів так і солдат та сержантів.Я наприклад влітку носив під час чергувань офіцерську сорочку з коротким рукавом.брюкі від дєжурки.Зауважень не мав.Деякі офіцери на станціях та постах перебували в спортивних костюмах.Оскільки доступ до засобів звязку був доволі обмеженим. перевірки не проводились то правила носіння одягу залежали виключно від військовослужбовців та сезону року..Так було в часи моєї служби.за інших не скажу.