Доброго здоров‘я, камради! На австрійських позиціях по ПСВ знайшов ось таку частинку бірки(?) з написом «лейтенант».... Підкажіть, будь ласка, для чого вона слугувала і приблизно як виглядала у первозданному стані?
Доброго! Імхо, частина ідентифікаційного браслета. https://www.google.com/search?biw=3...entification+bracelet+ww1&aqs=mobile-gws-lite.. З повагою,
Здорово,то був скоріш за все німецький жетончик на ПСВ якогось лейтенанта,може офіцер був з Карпатського корпуса,як варіант,а сам жет зр.1878 року,дуже шкода що тільки половинка красивий щрифт(із званнями також не часті),не хотілось звичайно,але скажу відому фразу,яку промовляють в таких випадках,,таке краще не знаходити,,
Варіант раннього жетону австрійців має право на життя, але один спеціаліст по тематиці ПСВ в групі копачів у «Фейсбук» та й камрад вище впевнено наголошують на тому, що це був браслет. Чомусь я також більш схиляюсь до такого варіанту Якби зовсім не знайшов того уламка, вважав би, що є повним лузером, а так тільки наполовину! Дякую всім за надання потрібної інформації, тему можна закрити...
Так я вище написав,що думаю що це німецький жетон ПСВ,і наскільки я знаю їх у вигляді браслетів не носили,але навіть якщо припустити,що таке явище і мало десь місце бути,то все одно ж це-жетон,тому не розумію про що тут взагалі ламати голову,а так на колаж,як варіант(щоб десь знайти примінення)присвячений темі ПСВ цього напівжетончика,тай ділов,там гарно впишется до теми.Вдалих Вам знахідок в майбутньому.
Так, основна суть залишається незмінною (це ідентифікатор), але, пригадуючи зміст Ваших дописів в інших темах, Ви ж любитель докопатися до найменших деталей, розкласти все, як то кажуть, «по полицях»
Та як би докопався уже(принаймi для себе),а коли Ви маєте на увазі крайній пост в мережі(пан Рей це якщо я не помиляюся),то я з ним не згоден ні на рахунок браслета,а ні шрафта.Нє,ну якщо комусь хочеться вірити,що,,це,,носилося в якості браслет на руку,то хай буде гречка,мені то шо,те що знав і як я це бачу написав.