Речова бірка лейтенанта (ПСВ)?

Тема у розділі 'Що це таке?', створена користувачем kyltic, 10 тра 2020.

1. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Доброго здоров‘я, камради! На австрійських позиціях по ПСВ знайшов ось таку частинку бірки(?) з написом «лейтенант»....
    Підкажіть, будь ласка, для чого вона слугувала і приблизно як виглядала у первозданному стані?

Images:

395CA9E4-A22F-48FD-896F-CE059129F3A7.jpeg
    B6F1354F-892D-46C3-93A2-6A53702B27D2.jpeg
    Buntara, Bangalor та Bakay подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. 2000 грн.
    2. Всем доброго дня, предложу лопатку РИА фирмы Шодуар 1915 г.в. Франко Бельгийское общество братьев Ш...
      1000 грн.
    3. Молотки з позицій ПСВ.
      130 грн.
    4. Копане на позиціях, антураж, реставрацію
      100 грн.
    5. Бинокль старовинний з компасом Aviation виробництва Франціі Зображення чисте
      850 грн.
  3. Bangalor

Bangalor Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    52
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    96
    Повідомлення:
    4.871
    Адреса:
    Україна
    Мансур Львович, Military1, Bakay та 4 іншим подобається це.
  4. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Здорово,то був скоріш за все німецький жетончик на ПСВ якогось лейтенанта,може офіцер був з Карпатського корпуса,як варіант,а сам жет зр.1878 року,дуже шкода що тільки половинка красивий щрифт(із званнями також не часті),не хотілось звичайно,але скажу відому фразу,яку промовляють в таких випадках,,таке краще не знаходити,,

Gunnerman, Мансур Львович та kyltic подобається це.
  5. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Варіант раннього жетону австрійців має право на життя, але один спеціаліст по тематиці ПСВ в групі копачів у «Фейсбук» та й камрад вище впевнено наголошують на тому, що це був браслет. Чомусь я також більш схиляюсь до такого варіанту;)
    Якби зовсім не знайшов того уламка, вважав би, що є повним лузером, а так тільки наполовину!:D
    Дякую всім за надання потрібної інформації, тему можна закрити...

Мансур Львович, Buntara та Bangalor подобається це.
  6. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Так я вище написав,що думаю що це німецький жетон ПСВ,і наскільки я знаю їх у вигляді браслетів не носили,але навіть якщо припустити,що таке явище і мало десь місце бути,то все одно ж це-жетон,тому не розумію про що тут взагалі ламати голову,а так на колаж,як варіант(щоб десь знайти примінення)присвячений темі ПСВ цього напівжетончика,тай ділов,там гарно впишется до теми.:beer:Вдалих Вам знахідок в майбутньому.

kyltic, Мансур Львович, Bangalor та ще 1-му подобається це.
  7. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Так, основна суть залишається незмінною (це ідентифікатор), але, пригадуючи зміст Ваших дописів в інших темах, Ви ж любитель докопатися до найменших деталей, розкласти все, як то кажуть, «по полицях»;)

Images:

FC988E92-AAAC-4655-8DC2-486C81B677BD.png
  8. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Та як би докопався уже(принаймi для себе:)),а коли Ви маєте на увазі крайній пост в мережі(пан Рей це якщо я не помиляюся),то я з ним не згоден ні на рахунок браслета,а ні шрафта.Нє,ну якщо комусь хочеться вірити,що,,це,,носилося в якості браслет на руку,то хай буде гречка:),мені то шо,те що знав і як я це бачу написав.

kyltic подобається це.