Розумію, що за правилами форуму, це повинно бути в "Курільці", але прошу шановних модераторів зробити (на якийсь невеличкий час) певне виключення, та дозволити розмістити це тут. Напевно, не має такого копаря, який не чув би його імя, хоча б у назві всесвітньо відомого тесту "Nail Board Test Montes", який по сьогоднішній день є, певним чином, обєднуючим "мірилом" можливостей металодетекторів. Коли я згадую його імя, мені спадає на думку слово "мудрець", Мудрець, якій став таким, пройшовши довгий шлях через роздуми та практичний досвід. При всіх своїх титулах та (заслугованій) повазі, Монте завжди був готовий поділитися своїми знаннями та досвідом з іншими... Монте фон Беррі, син Карла Едварда Беррі та Барбари Рут Оллред, народився 21 травня 1949 року в Огдені, штат Юта, і помер у Рої, штат Юта, у неділю, 26 березня 2023 року. Йому було 73 роки. Він був батьком 6 дітей, мав багато онуків. Мені пощастило і я мав змогу трішки поспілкуватися з циєю людиною, як на його форумі так і в особистій переписці. І тому я можу сказати - що крім знань по нашому хоббі, у нього можна було повчитися умінню спілкування з людьми. Спочивай від земної суєти, Вчителю... тепер ти збираєш небесні скарби...
Вічна пам'ять, Monte Приклад дивовижного вміння підібрати слова, поділитися досвідом і пояснити свою думку кожній людині... Хоч я не встиг виконати йому обіцяне... Але кожне зауваження і порада будуть втілені в життя...