Бобра всім. Був один напівжетон, стало три. Я тут ні дочого. Такий поломаний й був знайдений, при чому ліва частина була знайдена іншою людиною років через 13 після знайдення середньої й правої. Що можна дізнатись про власника цього жетону? Чому він розломаний на три частини? Армійська розвідка?
Вітаю!Добре шо Ви зібрали всі рідні шматки,зліпить ззаду скотчем і на рамку в колаж По розшифровці самому цікаво,-слідкую!
думаю,що це радфар швадрон розвід абтайлунга 25 піхотної дивізії(Radfahr Schwadron/Aufklärungs Abteilung 25 Infanterie Division)
Я тут подумав,скоріше за все то не 2й а 1й швадрон,Reiter Scwadron Aufklärungs Abteilung,тобто не самокатний,а скоріше за все кінний швадрон у Вас.
Дивно. 25 Infanterie Division входила в склад групи армій Центр. А знайдений даний жетон на півдні під Мелітополем.
та да,жизнь однако,ось у мене є теж половинка розвід абтайлунга однієї з піх див,так їх тільки в жовтні 43 р під Київ перекинули з під Ленінграда,ну там де діяла гр армій Північ,а знахідка Харк.обл.(де вона ніколи не була),я це до чого веду,навіть якщо лінійні частини,територія знахідки із знахідкою не завжди сходиться,якось так.
1. Reiter-Schwadron der Aufklärungs-Abteilung 25 (1. кавалерійський ескадрон 25 розвідувального батальйону) був переданий до складу розвідувального батальону 125 піхотної дивізії в якості 2 ескадрону. 125 пд була розгромлена на Нікопольському плацдармі і розформована в березні 44 р.