Привіт, люди підскажіть від чого все це? На гільзі якесь клеймо. Комусь таке потрібне? Снаряд подібний вже находив, але він був пустий тільки десь до половини, а дільше стальна перегородка - що за перегородкою чи там просто метал? З повагою.
Та ні, там як на фото 0080 де снаряд посто стоїть, то я виколупав землю в середину снаряда десь сантиметрів 6 і там вперся в перегородку з металу, ось і зацікавило що може знаходитись там?
Я вот всё смотрю на на неё, смотрю....И никак не могу понять, а что там ЗТН вместо КВ-2 делает (инфы не нашёл)??? Или это переделка из гильзы ранних 37-мм противотанковых снарядов в зенитную гильзу дабы "добру" не пропадать??? newrafal@mail.ru Вы бы почистили гильзу аккуратно и её фото крупные и четкие выложили бы здесь. Гляди что интересное и появиться. А там и о цене спросили бы вновь. Отвечу здесь. Там гильза не 218-мм. Даже по такому фото (№1) видно, что гильза 250 - 260-мм. А это 37х250 (252 совсем точно).
Ну, тогда та же фигня, что и для 25 мм: ранний вариант - с КВ-2, поздний (военный) - с ЗТН Так что гильза, ИМХО, очень нечастая.
Довжина 25.3см, а внутрішній діаметр важко поміряти бо дульце трішки викривлене, в мене получилось 2.55см, а по наружі просто прикинув лінійкю то шось аж 4 см вийшло (мож туплю шо?), а блін фотік в ремонт віддав сьогодні. Коли вертів гільзу помітив шо знизу клеймо 148-0 і з боку буква Т.
таки, да -ошибочка вышла. Все время дУмал про 72-К и фотку запостил, но ведь гильза 37 мм... конечно же 61-К
То я так розумію це потрібно написати так? - гільза патрона 37 Х 250R радянської зенітки 61-К? Ну і тривіальне, з погнутим дульцем і тріщинкою вона чогось варта?
До речі зверху на донці є теж маркування кажиь 10 43г, З цифрою нуль не впевнений і буквою г - якось так слабо проглядається, і між першими двума цифрами і наступними розрив.