Прошу поради стосовно підбору планки пікатінні чи вівера на Retay GPS

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Aloha, 17 тра 2022.

1. Aloha

Aloha Schütze

Повідомлення:
    15
    Допоможіть, будь ласка, підібрати планку для рушниці.
    Я знайшов в інтернеті, що "ластівчин хвіст" на ній 14,5мм.

Як правильно підібрати планку? Чи може просто порадьте конкретну модель :)

Дякую

2. Цікаві лоти

1. Оригнальній елкан 556 бачив тильки полігон двічі
      85000 грн.
    2. Тепловизионный прицел AGM Rattler TS19-256, в отличном состоянии , все работает , номер стерт орками...
      22000 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Колесо виготовлене з авіаційного алюмінію. Відмінно підходить для прицілів Макснайп та іншої оптики....
      250 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Нова Антіблікова решітка до прицелу ( Д-65 мм).Виготовлена з алюмінію товщиною 3мм , пропускання сві...
      400 грн.
    5. Прицільна сітка L-4а з підсвічуванням. Модель: Amplus 1-6,3x24 Додаткова інформація: Покриття лінз A...
      40000 грн.
  3. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    місто Київ
    Ну я не знаю щодо доцільності планки для коліматора на помпу... В мене помпа вже кілька років і жодного разу не було потреби в коліматорі.
    Помпа для ближнього бою, 5..20 метрів. Коліматор буде більше заважати.

Aloha подобається це.
  4. Aloha

Aloha Schütze

Повідомлення:
    15
    Можливо так і є :) Вважаєте, що взагалі немає потреби нічого довішувати?

5. DoublePaulus

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    місто Київ
    Я прошу вибачення якщо лізу не в своє діло зі своїми порадами, але в мене складається враження, що ви намагаєтесь скоїти типову помилку: одразу обвісити нову рушницю ніштяками.
    Це дуже залежить від того, навіщо ви придбали рушницю, але деякі моменти є універсальними і важливими.
    Отже, якщо дозволите, трошки з власного досвіду:
    1. Рушниця - це зброя ближнього бою. Отже найважливіше - швидкість, автоматизм і безпомилковість рухів. Тут долі секунди вирішують хто піде додому живим і неушкодженим.
    То ж найперше - треба натренувати вкладку. Щоб навестись якнайшвидше, при цьому не влупити собі по підборіддю прикладом і не відбити плече першим же пострілом. Це натреновується за кілька сотень/тисяч рухів до автоматизму.
    2. Потрібно навчитись заряджати рушницю якнайшвидше. Нема сенсу в класних прицільних засобах, якщо у вас немає патрона в патроннику. Я купив десяток фальшпатронів (купляв тут: https://reibert.info/threads/falshpatrony-12-kalibr-komplekty-po-10-8-6-sht.1239586/) і тренувався заряджати їх в різних комбінаціях і в різних умовах. На Ютубі є багато відео з різних технік заряджання. Це цікаво, пошукайте і подивіться. Також натренуйте до автоматизму зняття і постановку на запобіжник (часто люди про нього забувають).
    3. Подбайте про кріплення патронів на рушниці (на приклад чи сайд-цеддл, хоча б для пари патронів). В стресовій ситуації це може бути ваш єдиний боєкомплект.
    4. Впевніться, що приклад (довжина і кут нахилу) є зручним для вас і, якщо треба, підлаштуйте його під себе (проставками, мають бути в комплекті). Тут було б найкраще поспілкуватись з досвідченим тренером. Можливо, є сенс постріляти з рушниці з іншим типом приклада (весло або пістолетна рукоятка) і зробити висновки для себе.
    5. І от тепер вже подумайте чи є сенс в коліматорі. Як на мене - він скоріше збільшить час підготовки до бою (його треба ще ввімкнути), також, якщо він відмовить в бою, у вас буде проблема, бо наводитись по планці ви вже не зможете (коліматор закриває лінію прицілювання). Але якщо вам сподобається стріляти з коліматором, то не питання. Мисливці і спортсмени часто стріляють просто по планці.
    6. Дуже важливо: подбайте про захист очей та вух. Купіть окуляри (найпростіші та найдешевші краще ніж ніяких) та активні стрілкові навушники. Це дасть вам змогу не оглухнути при пострілі в приміщенні, та й на стрільбищі вам буде значно комфортніше і безпечніше.

То ж, як на мене, послідовність дій і витрат має бути така: окуляри та навушники - фальшпатрони і навички споряджання - вкладка - перші-другі-треті пострілушки - налаштування прикладу - обвіс (кріплення патронів та нові прицільні).

Також я б перед першою стрільбою почистив і змазав заново рушницю (УСМ не чіпайте). З магазину вони часто йдуть в транспортувальній змазці, її краще прибрати і змазати нормальним мастилом.

Ну і важливо уяснити собі правила безпеки. Це дуже важливо, бо це життя і здоров'я.

Вибачте, якщо казав банальні речі, але люди часто випускають їх з зору.

З.І. Забув: прикупіть собі засобів для чищення (якщо ще не купили): шомпол, латунний йоршик, тряпчаний йоршик, ватні диски й ватні палички (дуже зручно). Ну і мастила, звичайно. Які - тут вже на ваш смак ;-)
    А за вартість коліматора і планки я б купив якнайбільше патронів. Повірте, від навичок реальної стрільби залежить набагато більше, ніж від коліматору. Особливо на малих дистанціях.
    То ж куди витратити гроші - є.

Останнє редагування: 17 тра 2022
    turist1967, Romych та Aloha подобається це.
  6. Serhiygr

Serhiygr Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.968
    Адреса:
    Kyiv
    Может конечно не все йогурты одинаково полезны, может я такие встречал, но я честно не понимаю как коллиматор может мешать? У меня правда не помпа, а полуауто, но ружьё вскинул - красная точка (или пятно, у кого как с глазами) на цели и пали. другой вопрос что нужен он или нет.
    И кстати далеко не каждый из дешманских каликов выдержит отдачу 12го

BravoLA та DoublePaulus подобається це.
  7. DoublePaulus

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    місто Київ
    Добре працюючий ввімкнений коліматор не заважає, а допомагає якісно і швидко цілитись, це беззаперечно.
    Але уявіть дві ситуації:
    1. рушниця в сейфі (або під ліжком, або будь-де), а в будинок вже увірвались зомбі. Вам перед пострілом потрібно ще увімкнути коліматор зпросоння, в стресі і темряві. Зайва секунда може вартувати життя.
    2. коліматор під час перестрілки вимкнувся. Або батарейка сіла, або контакт десь порушився. По планці, за допомогою мушки ви цілитись не зможете, бо поверх планки у вас перехідник з ластохвоста на пікаттіні, а на ньому ще коліматор, який лишився прозорим, але марку не дає. Тут, як ви правильно кажете, потрібен якісний (=недешевий коліматор) і регулярний догляд. Але інколи і це не допомагає. Класичні механічні прицільні (в нашому випадку це планка і мушка) працюють завжди, хоча і не так зручно як коліматор. До того ж коліматор додає габарит (це мало на що впливає, але дуже компактним чохлам це не сподобається).
    Ну і наостанок - помпа чудова саме своєю невбиваємістю. Нею можна забивати гвіздки. А з коліматором - вже ні, треба буде бути значно більш обережним. Хоча це аргумент такий собі... ;-)

Aloha подобається це.
  8. Serhiygr

Serhiygr Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.968
    Адреса:
    Kyiv
    Проблему включения многие производители решают датчиками движения, а вот батарейка конечно самый главный минус коллиматора. Если в оптике прицельная марка без подсветки останется, то с этим другом так не выйдет.

BravoLA та DoublePaulus подобається це.
  9. Aloha

Aloha Schütze

Повідомлення:
    15
    @DoublePaulus
    Дякую за таку розгорнуту відповідь. Це корисно для мене і все дуже логічно.

DoublePaulus подобається це.
  10. DoublePaulus

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    місто Київ
    Нема за що :)
    Головне - ви спочатку постріляйте з своєї зброї, відчуйте чого вам не вистачає, а вже потім шукайте саме те, що вам необхідне.

11. Serhiygr

Serhiygr Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.968
    Адреса:
    Kyiv
    Ещё с коллиматором надо помнить об астигматизме глаза. Если такая штука у вас есть то прежде чем покупать стоит посмотреть что будете видеть.

DoublePaulus та Aloha подобається це.
  12. BravoLA

BravoLA Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    1.134
    Адреса:
    Украина
    На тех расстояниях, что действует помпа, астигматизм не играет роли, от слова совсем. Он даже на дальняк не особо мешает.