Мабуть всі помітили що останні кілька днів форум працює з перебоями... на жаль, DDOS атака сьогодні такий самий інструмент ведення війни як AK-74 або пропаганда велика вірогідність того, що форум атакують через тему про АТО - там досить об'єктивно і своєчасно оновлюється інформація і комусб це не дуже подобається Отже, поки форум працює, хочу встигнути озвучити кілька пропозицій: 1 - варто зробити аварійний блог на любому з потужних безкоштовних сервісів - твіттер, фейсбук, блогспот, тощо, щоб навіть під час потужної атаки не губити зв'язок з користувачами 2 - варто зробити одне або кілька дзеркал (mirrors) - наприклад reibert1.info, reibert2.info... далі робиться приблизно так: a ) перше і основне залишається без змін - форум буде доступним для всіх, але під час атаки буде так само недоступним для всіх b) на другому фільтрується і відсікається весь трафік з Росії, Китаю, Індії (боти для атак купляються в Азії) - форум буде доступним для всіх, крім певних країн c) на третьому фільтрується і відсікається весь трафік крім українського - і форум буде доступним лише користувачам з України 3 - трафік з ботами бажано не просто блокувати, а редиректити (перенаправляти)... куда саме - хай вирішують сисадміни, можна на сайти регіоналів/комуністів/єдиноросів 4 - якщо буде потрібна допомога, звертайтеся, чим зможу поможу... досвід маю
Однозначно підтримую! Потрібен "запасний аеродром" хоча б для "аварійного" спілкування на час неприємностей. Та, зрештою, ааки Райберта є,здається, в соцмережах, але мало хто ними користується. Я,наприклад, в телефонному режимі вияснюю у знайомих комрадів нарахунок "роботи" форума за певних обставин.. Думаю, варто було б як певний запасний варіант знати, на яких інакших аккаунтах можливо було б отримати інформацію про роботу чи проблеми форуму. Тобто, в певному місці під час неприємних несподіванок. Як інформаційний варіант