Проект відпалювання гільз .223-.338/Brass Annealer

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем iostra, 24 сер 2019.

1. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Всім привіт,
    Створюю тему щоб не втратити мотивацію і довести проект до фіналу.
    Розробляю і проектую проект відпалювання гільз з індуктивним нагрівачем.
    Корпус буде від ПК квадратний мікро-атх
    Зараз дороблюю принципову схему контроллера на ардуіно.

Фінальна версія буде:
    1)містити автоподачу гільзу через гільзоподавач або банально трубку як на прогресивах ліі то вже хто як захоче в мене буде з автоподавачем.
    2)Автоскидування гільзи після завершення відпалювання
    3)Контроль температури охолоджуючої рідини і автоматичне ставання на паузу до охолодження рідини потім знову старт
    4) перевірка наявності гільзи в лотку зверху і знизу на базі лазерної оптопари
    5) меню вибора гільз по виробникам і калібрам (12 виробників і 7калібрів покищо)
    6) збереження і завантаження з флешки
    7) ведення статистики відплених гільз по виробниках/калібрах
    8) регулювання і збереження / завантаження висоти відпалу гільзи для кожного калібру/виробника
    9) система перевірки аварійного стану

Поки що зняв стартове відео по роботі контроллера зроблене все на бредборді, розробка плати в прогрессі, чекаю поки приїдуть nema двигуни і шилд для керування щоб доробити плату.

В фіналі проект буде опенсоурс, креслення, прошивка і плата будуть доступні для вільного скачування і розповсюдження.

Мотиваційна складова: трохи набридло дивитись на одоробла по 600+ баксів невідомо за що з претензією на оригінальність і потребою сидіти як мавпа кожного разу кидаючи гільзу і натискаючи кнопку.

Як є якісь ідеї або побажання пишіть буду радий прийняти до уваги, разом сила ))

Alex KS, Unnamed Player, SergAF та ще 1-му подобається це.
    1. (в наявності 4 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15, G...
      1699 грн.
    2. (в наявності 16 шт.)
      Усиленный фиксатор бойка AR-15 часто теряется при неполной разборке и чистке в отличие от стандартн...
      245 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Газовый поршень выполнен из высококачественного сплава титана, вес которого в 2 раза легче стального...
      1100 грн.
    4. Odin Works GB-ADJ – регульований низькопрофільний газовий блок для карабінів на базі AR-10 і AR-15....
      4400 грн.
    5. Ідеально працював.
      149 грн.
  2. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Вставлю 5 копеек.
    По пунктам.
    1. В микро АТХ все всунуть очень очень очень будет проблематично.
    2. Автополача. Прикольно..... Но, отжечь даже 100 гильз, автоподача ну не очень нужна.
    3. Автовыброс-согласен, круто и очень полезно.
    4. Проверка гильз в лотку, ну если есть автоподача, то да, нужно.... Даже очень.
    5. Меню выбора калибров и производителей.... Как по мне да, прикольно, но... тут главное температура.... В одного производителя, например в Хорнади, в зависимости от того как проточена шея, и даже на каком цикле гильза, от того насколько она чистая, будет разное время довода до правильной температуры отжига.
    6.Регулировка по высоте и т.д.,...это все хорошо, но как вы совместите высоту в индуктивной катушке 223 и 338калибры, или 300винмаг...с большим удовольствием посмотрю.
    Да, и... Это.... Я та обезьяна, которая сделала индукцию для отжига, и которая бросает гильзу за гильзочкой, без претензий на оригинальность, потому что взвесив все за и против, понял, что так проще, и не заморочнисто.
    И да, если Вы это реализуете в микроАТХ, с хорошим блоком питания, с хорошей индукцией, и т.д., у вас сеьестоемость получится почти под обезьянью 500 бакинских. Написать прогу в ардуино это 10я часть работы.
    Удачи, ...

Unnamed Player, SergAF та iostra подобається це.
  3. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Ок давайте пройдемся по пунктам
    1) в залежності що ви будете юзати за БП і індукціонну плату поки по габаритам все взалазить
    2) мені навіть 50 гільз відпалювати то напряг і який сенс взагалі з тим морочитись якщо максимум 50 гільз відпалювати є потреба не розумію логіки, якщо 200 + є потреба і +- часто то є сенс цим займатись як ні то сенс??, я хочу закинути і дивитись кінчик а не як маринуєтья гільзу
    5) якщо ми про виробника і феншуй з температурою то якаб вона брудна або чиста не була то відхилення до норми будуть мінімальними, партію треба всерівно перевіряти, якщо у випадку газових відпалювачів там граються з вимиканням світла (як в анекдоті про сіль зайця і вовка і на глаз), то в індуктивному реально поміряти можна або хімією або якимсь термопірометром промисловим притому схиляюсь до того що обмазування температурними індикаторами буде краще. На рахунок чиста чи ні пару гільз темп індикатором обмазати і відрегулювати це якщо ми про феншуй і різниці від номіналу там буде однакова.
    6) на рахунок висоти є така нанотехнологія як кінцевик і кроковий двигун з направляючими, стара правда нанотехнологія звичайна вісь Z як зроблю подивитесь)))

На рахунок мавп, раніше стріляли з одностволок і дульнозарядок бо так простіше (насипав пороху жменю дробу кинув і запижував і ніякого феншуя з патронами))) і на механічних вагах і в блокноті писали, це нічого не доводить, хоча я з вами погоджусь що люди різні і кожному своє без претензій на оригінальність. На рахунок хороших чи поганих БП це не корректно бо все відносно і сильно залежить від конкретних вимог, це я написав вже що кожному по карману і по здібностям, для .223 або .308 з головою китайця, хтось захоче просто поставити 50 см трубку і туди через лійку накидати гільз і просто докидувати, інший як захоче то зробе подавач при якому насипав гільз і все інше зробить машина. Так і з бп захочеться мінвелл взяти за 5-10к відпалювати .50 бмг, або китайця візьме в ренжі .223-.308 як ні то візьме китай за 30-40 баксів.

На рахунок проги в ардуїно посміхнуло хіба що рівня прога hello world і світлодіод в парі з потенціометром, в ардуїні мова с++ а не мова ардуїно))) Спробуйте напишіть я б з задоволенням подививсяб на той код можливо покращив би свій 10+ річний досвід на плюсах і джаві)))

А взагалі дякую за відгук.

SergAF, Unnamed Player та Yrii подобається це.
  4. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    6) на рахунок висоти є така нанотехнологія як кінцевик і кроковий двигун з направляючими, стара правда нанотехнологія звичайна вісь Z як зроблю подивитесь)))
    Давайте все к шутке сведем.....
    Вы умный,... Вы прикалываетесь..., опыт програмирования вам позволяет....
    Хотелось бы посмотреть конечный результат... Желательно с сметой..... Ниже обезьяньей суммы в 600....

Удачи.. З Повагою.

5. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    /************************************************************************/
    За автоматизацію собівартість:
    плата з друком і компонентами в районі 60 баксів за 5 комплектів
    БП 1.5квт 36в і індуктивна плата 1квт + радіатор 240мм + система з бульбашками і всі фітінги шмітінги в районі 240 баксів
    корпус мікроатх квадратний за 500 грн взяв няшний
    аллю профіль для каркаса в районі 300 грн
    реле фортек оригінал я брав за 250 грн тут хоча можна за 2-3 бакса на алі копію.
    соленоїд в районі 200 грн
    2 нема двигуни + 2 шилда + направляючі + 2 гвинта і капролон в районі 1500 грн , хоча є і більш дешевші рішення наприклад купити на олх 2 бу сдрома як донора і на їх механиці приколхозити.
    ардуіно мега 350грн

Тобто за манкі солюшен виходить
    БП 1.5квт 36в і індуктивна плата 1квт + радіатор 240мм + система з бульбашками і всі фітінги шмітінги в районі 240 баксів (алі)
    соленоїд в районі 200 грн
    реле фортек оригінал я брав за 250 грн
    додати прогу для ардуіно + ардуіно нано + потенціометр і дисплей нехай буде в районі 500 грн
    Цього досить щоб відпалювати 338 включно, На більших калібрах я думаю бп вигорить швидко, хоча у більшості то .223-308.
    і того ЗВІДКИ 600 БАКСІВ за систему без автоматизації і заморочок? повірю як скажите що БП за 200-250 баксів взяли в інакшому разі....

Всі ціни що я написав з великими накрутками.

Досвід він нізвідки не береться, якщо є бажання то все можна зробити і розібратись. Зараз є інтернет і ютуб купа ресурсів і літератури, купа программ які полегшують життя, аби було бажання але більшість ці ресурси використовує щоб скачати готовий реферат пограти в ігри і подивитись розважальний контент.

На рахунок мавп то ви занадто болісно те сприймаєте, це оберт, мавпяча робота термін використовується часто в інженерній спільноті, тобто циклічне повторення одних і тих самих дій тобто без креативу, яскравий тому приклад це люди на конвейерах.
    Дороблю викладу як захочете то повторите і будете пиляти бабло але хоч вже те буде на щось схоже за що можна попросити і більше.
    Все буде у відкритому доступі з відео поясненнями як то зібрати і де замовляти, все рівно більшість людей не ковтне навіть як ти їм прожуй все.
    Для мене це не інструмент і не бізнес це віддушена.
    Ну і наостанок, без гумору в цьому житті не можна тим більш в нас час та й у будьякий час)))

SergAF та Unnamed Player подобається це.
  6. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Поки виходить такий напівфабрикат, ще треба все перевірити і можливо розвезти ще 2-3 коннектора, і ще під один дисплей на всяк випадок вихід
    upload_2019-9-2_21-52-6.png

SergAF та Yrii подобається це.
  7. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    ок доробив плату віддав на друк, має бути за 2-2 тижні, тоді і допиляю прошивку тому що плата ускладнилась і вже не вистачає бредбордів і не реально те все менеджити на бредбордах.
    Поки виходить ось так

upload_2019-9-5_21-1-53.png
    upload_2019-9-5_21-5-52.png
    upload_2019-9-5_21-6-46.png

SergAF, 1Izzja та Yrii подобається це.
  8. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Гербер файли готові для проекту, тепер ви можете їх легко замовити в китаї за пару баксів за 5 шт.
    1) компактна версія на smd транзисторах та конденсаторах, додано ще один порт для температурного датчика
    back_smd.jpg front_smd.jpg
    2) трохи більше за розмірами на звичайних транзисторах і конденсаторах (не вимагає Т12 паяльника і великої пряморукості) 1 порт для температурного датчика
    reg_top.jpg reg_back.png
    заходимо на https://jlcpcb.com/quote#/?orderTyp...7-5522-491C-965C-646F5842AEC9&purchaseNumber=

натискаємо на addGerber file, вибіраємо потрібний нам зіп файл і дивимось якою буде плата, я б радив вибрати pcb color: black по вартості те саме але виглядає красивіше

далі реєструймося вибіраємо найдешевшу доставку, оплачуємо картою замовлення і чекаємо місяць поки прийде ваше щастя.

по маркуванню L це для діодів
    B(BT) це для кнопок
    sol - солыноїд
    rel - релє

Всі Резистори номіналом є 1 ком ватність 0.125 чи 0.25
    конденсатори 10нф 50в кераміка

для SMD версії використовується корпус 0603 як для транзисторів так і для конденсаторів.
    номера означають до якого цифрового виходу ардуіни буде підключена та кнопка світлодіод чи релє
    наприклад В28 означає що вам в ардуїнці треба читати чи писати з/в цифрового виводу 28
    Полярність всюди вказана
    Zip файли двох версій приатачив
    Як будуть питання то питайте.
    smd.zip
    regular.zip

і ще одне для розємів можуть використовуватись розєми PLC, PBS, MOLEX 2510, КЛЕМНИКИ з кроком 2.54мм
    HU-2, 2 в кінці це кількість контактів є папа/мама

Вкладення:

• smd.zip
      Розмір файлу:
      70,2 КБ
      Переглядів:
      59
    • regular.zip
      Розмір файлу:
      76,6 КБ
      Переглядів:
      88
    Останнє редагування: 21 вер 2019
    Yrii та SergAF подобається це.
  9. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Наступного тижня додам відео де поясню на принциповій і монтажній платі як можна налаштувати проект і як що змінювати в программі для плати також розповім детально по кожній платі і по компонентам.
    По факту з цією платою ви можете створити проект як з автоподачею так і без неї, тобто на ваш смак і потреби.

10. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Додав відео, не монтував і так не має часу, щось буде не зрозуміло питайте.

Також приатачив 2 версії принципової і монтажної плати для smd і звичайної версії
    Бібліотеки і паттерни теж приатачив, дивіться відео щоб зрозуміти навіщо і куди.

по компонентам
    DipTrace
    https://diptrace.com/ua/

Конденсатори 10nf 50v smd 0603 (or ceramic 10nf 50v for non smd version) коштують копійки або гугліть або на аліекспрессі
    Резистори 10kom smd 0603 (or 0.128 - 0.250 w for non smd version) 38pc коштують копійки або гугліть або на аліекспрессі
    Резистори 4.7 kom smd 0603 2pc for temp sensor(or 0.128 - 0.250 w for non smd version) коштують копійки або гугліть або на аліекспрессі
    Температурний датчик DS18B20 https://ru.aliexpress.com/item/3290...rchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_52
    Драйвер для nema 17 a4988 2pc https://ru.aliexpress.com/item/3281...rchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_52
    реле Fotek SSR-100DA https://1wire.com.ua/tverdotelnoe-rele-fotek-ssr-100da.html
    Фоторезистор GL55 https://1wire.com.ua/fotorezistor-gl5539.html
    Излучатель лазерный 650 нм 5 мВт (красный) https://1wire.com.ua/izluchatel-lazernij-650-nm-5-mwt.html
    SD card reader https://1wire.com.ua/modul-card-reader-microsd.html
    Дісплей 2 шт https://1wire.com.ua/displej-4x20-s-interfejsom-i2c-yellow.html
    Лінки виключно для ознайомлення, раджу пошукати де подешевше, не для реклами. На аліекспресс здорово зекономете шукайте найдешевший варіант.

Ліби для DipTrace і схеми також тут, ліби рейберт не дав приатачити тому качайте тут https://drive.google.com/open?id=151cflmeDVQKzBMrfDGLmTua0rtxixCmA

Вкладення:

SergAF, Yrii та radiowaveserfer подобається це.
  11. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    IMG_20191003_003252.jpg Є дві новини, 1 спаяв і нічого не згоріло, тепер про погану діптрейс неправильно розводить доріжки і якщо не змогло розвезти то про це не каже, тобто на звичайній версії прийдеться ставити проводами перемички тому зо пару контактів не трассовані. Тут 2 варіанта або специфіка програми або пасхальні яйця від розробників які злили на торренти ключики.
    Завтра більш детально розповім.
    По фото виглядає так.
    IMG_20191003_003341.jpg IMG_20191003_003348.jpg IMG_20191003_003355.jpg IMG_20191003_003252.jpg IMG_20191003_003326.jpg

По факту на звичайній версії прийдиться ставити костилі у вигляді дротів біля 5 шт.

Unnamed Player, SergAF та Yrii подобається це.
  12. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Пофіксив плату, не трасовані 3 дорожки,
    Причина наступна:
    1) кривий сторонній компонент для ардуіни в якому був відсутній роут на sda ногу і під час конвертації цей звязок видалявся.
    2) diptrace якщо не може знайти дорожку то не повідомляє про це а просто залишає звязок не трассованим, і при аналізі помилок не сприймає це як помилку але звязок в программі відображає. Тому треба все перевіряти після трассування чи все норм.

В іншому все працює без змін.

Smd версія має ще більше помилок тому потребує переробки позиціонування компонентів і рероуту.

Поки допиляю прошивку, потім перезамовлю плату і як вже все буде норм тоді викладу.

Unnamed Player, radiowaveserfer, SergAF та ще 1-му подобається це.
  13. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Є невеличкий апдейт, успішно випробував індукційний нагрівач, точніше він успішно згорів за 5 секунд. Коротше китайські сунь-хунь-чань черговий раз наламали. При заявлених макс 50а і 48в не вижив з бп 36в і 41а. Конструктивно ця радість буде працювати і не згорить максимум на 12-20в і до 20а. Навіть в такому навантаженні як 20а 20в згорить якщо не випаяти мосфет транзистори і окремо треба почепити їх на термопасту типу ноктуа nth1n1на 4 кулери від процессорів, далі ту пропайку що є на платі треба пропаювати я думаю дротим в 4 квадрати інакше фольга вигорить. Висновок наступний конструктивно фабричні китайські zvs повне лайно. Замовив мосфети на 100а перепаяю тоді покажу. Доречі засмердів кімнату вивітрювалось майже годину. Трохи фото фольги ae_1571263542742.jpg ae_1571263589209.jpg ae_1571263554131.jpg

Yrii, SergAF та Unnamed Player подобається це.
  14. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Странно, у меня китаец на 28в и 35амперах работает без проблем.
    Скиньте ссылку какой сгорел?

15. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
  16. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    1 264,54 грн. 10%СКИДКА | DC 12-40 В 50А 1 кВт высоковольтный генератор высокой частоты низкого напряжения ZVS индукционный нагреватель 1000 Вт плата с катушкой для расплава металлов
    https://s.click.aliexpress.com/e/5hmF3UqhH
    Брал этот, работает без нареканий.

Andriy Dovbnya та iostra подобається це.
  17. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    28*35=980w
    В мене. 36*41а тобто 1476w бп, а це говорить тільки про те що заявлені макс параметри брехня тому що там пишуть макс 41в і 50а тобто 2000w.

Резюме поки таке по платі, все випаяв всіперевірив, елементи окрім стабілітронів живі, тому на бп треба скрутити вольтаж до 20в щоб було не більше 1квт. Дивився в ютубі як такий самий звс вибухав на 40а але норм працював на 20а. Мінус також цих звс що в схемі немає запобіжників і регулювання по току, в мене такий самий звс як і у вас.

18. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Перепаяв, запрацювало, висновок треба бп в межах 1квт, мій 1.5 квт один контур сильно гріється навіть з дротами 4кв.

19. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Повипаював всі радіатори, я в щоці, китайці між мосфетами і радіаторами тупо всунули термоізоляційну прокладку без термопасти і все. З радіаторів повиймав ніжки посадив на мою улюблену ноктуа термопасту і прикрутив без термопрокладки, зараз всі радіатори холодні. Перегрів конденсаторів планую усунути встановленням двох додаткових вентиляторів на 24в 3000рпм 0.27а 120 мм на стійки. IMG_20191022_230147.jpg 15717749095813998222271573793335.jpg

SergAF та Yrii подобається це.
  20. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Майже все прийшло з алі, зконпонував так:
    Мікросхеми ще в дорозі, нажаль в Україні їх не замовити.
    IMG_20191030_183927.jpg
    Системник розібрав, зараз доробляю чпу модуль і вставлю в корпус. По багу з вигоранням плати: був винний поганий контакт тобто мій косяк, закріпив через електротехнічну шину дроти загільзував пустив по 3 дроти на контур 6-ки зараз все холодне, пробував відпалювати все чудово працює. Тобто залишилось дочекатись мікросхем, перевірити все на бредборді і замовити плату. Прошивка вже готова альфа версія треба буде все те протестувати на реальній платі.

21. vszmey

vszmey Gefreiter

Повідомлення:
    66
    Адреса:
    Lviv
    Круто! Послідкую, зібрати схоже по інструкціі зможу, а от розробити самому нажаль поки замало досвіду.
    А відео видалені. Можете оновити посилання?

iostra подобається це.
  22. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Дякую, я відео зроблю нове як все зроблю з текстовою і відео інструкціями щоб все було хронологічно правильно і покроково. По інструкції зберете без проблем.

Yrii, vszmey та SergAF подобається це.
  23. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    Невеликий проміжний апдейт, зробив концепт чпу ще залишилось зробити кронштейн для соленоїда і потім перевести те все в креслення і замовити чпу фрезерування капролону чи дюралі. Невелике відео.

vszmey та Yrii подобається це.
  24. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Шото давно нет продолжения..

25. iostra

iostra Stabsgefreiter

Повідомлення:
    144
    І не буде, розпродаю всю зброю в зв'язку з сімейними обставинами