Продам Pike Norton Washita 8"*2"*1". Камінь відносно старий, орієнтовно 1934 рік, судячи з логотипу і порівнюючи з ось цим малюнком: Розміри є на фото: 201х48,9х22,6 мм. Коли камінь потрапив до мене, то виглядав ось так: Чорний від масла був як земля. Після впливу хімії, гранатного піску та карбіду кремнію, розчухався сам, але етикетка підупала, хімія "недитяча" була. До речі, до притирання він був грубшим майже на 2 мм, прийшлося добряче його обдерти, щоб вивести площину. Етикетку від каменя після хімії і води відклеїв і наліпив усередину саморобної підставки (прийшла в комплекті з каменем). Фаски скруглив, дві сторони вирівняні, одна доведена до порошку 40/28 мкм, а друга тільки вирівняна на порошку 200 мкм Ціна: 3000 грн. * Повисить з тиждень, якщо не продам, то поріжу на бланки для апексу.
Не пробував, сьогодні тільки закінчив притирати. Та й я не великий любитель заточки руками, все більше на Казаку
У мене те ж є Козак, а так само Apex Edge Pro і Юніор. Але на каменях, це абсолютно інша Нірвана! Можете трохи пройтися ножем або стамескою і оцінити роботу каменю. Вашита може бути дуже різноманітна в абразивних властивостях. В мене їх вже три. І ще питання. Світлі овальні точки, якось відчуваються на дотик?
Cтосовно того якою може бути вашита, я в курсі. Може бути м'ягкою, твердою, від чого і буде залежати характер її роботи. Можна по різному притирати. Я притер на 40/28 мікрон, але не факт, що ЦЕЙ екземпляр не можна притерти тонше в 2, а може в 3 рази. Світлі точки нігтем практично не відчуваються, але коли стікає вода з каменя, то видно що то заглиблення. На заточку воно впливати не буде, бо, по-перше, краї неагресивні, а по-друге, вашита все-таки не фінішний камінь. Може десь за 2 тижні в мене з'явиться щось з путьової оптики, то тоді попробую сфотографувати структуру. Хоча, не факт, що мені то вдасться