Продам Artisan Cutlery Archaeo SW, D2, G10 Polished Black - 1400грн Толщина клинка - 3.7мм Тип замка - Liner lock Длина клинка - 98мм Поверхность клинка - Stonewash Твердость клинка - 58-60 Общая длина - 225мм Материал клинка - D2 Материал рукояти - G-10 Толщина рукояти - 13мм Механика - Подшипники Вес - 115г у Artisan Cutlery багато цікавих ножів (скажімо, той же бритвоподібний Orthodox є досить ненординарним) але жоден не торкнув мене так, як цей. Archaeo - модель 2019 року авторства молодого американського дизайнера Dylan Mallery (я слідкую за його роботами, під кінець року у нього вийшов теж дуже гарний CJRB Centros, він схожий на Archaeo, але Archaeo цікавіший). D2 на клинку гарна, приємний впевнений різ, клин по центру. Заводська заточка була непогана, ніж один раз точився. Кінчик клинка не для силових робіт, але при потребі проткне легко що завгодно. Початок же клинка при товщині обуха 3,7мм може витримувати серйозні навантаження. В руці ніж дуже гарний. Довжина леза 98мм - зручно різати навіть кавун. З мінусів я знайшов тільки один - вузький отвір під темляк (вирішується тим, що з паракорда з перших 3-4см витягується середина, протягується кінчик, а потім вже протягується весь паракорд для темляка). Найкраще виглядає з оранжевим темляком Зараз зрізаний для продажу, бо коли носиш на кармані - оранжевий трохи забруднюється. Загальне враження - легкий і надійний повнорозмірний елегантий ніж з незвичним дизайном.