Вітаю шановні! Допоможіть з таким питанням, як в нас в Україні відбувається оцінка антикварної мебелі? Одна літня пані має антикварні меблі (шкаф, тумбочки і тд.) попросила подивитись у тих інтернетах, яка може бути ціна на таке добро. В інтернетах є багато всякого і шукати аналоги є, як на мене діло часозатратне і невигідне. Особисто моя думка: 1. Звертатись до реставраторів\магазини антикваріату і просити в них оцінку 2. Звертатись в якусь фірму яка надає експертну оцінку і відповідний документ. Але я не впевнений, що в нас такі існують і чи сертифікат вартує затрат. Ну і знову ж таки ціна такої експертизи? Можливо хтось мав схожу проблему і може шось порадити. Дякую
Оценивать мебель очень сложно... + могут развести по стоимости... ИМХО обращаться только к проверенным людям. А то будет как -
Та я розумію, що то складна справа. Як оцінка вартості так і реставрація, з другим може і складніше, бо можуть ще гірше зробити. Може хтось мав досвід з якимись незалежними інститутами?
в даному випадку виготовлена кінець 19 - початок 20 ст. Але цікавить саме можливість оцінки речей Тобто припустим отримав спадок - маю підозру що річ дорога і хочу отримати незалежну оцінку і може навіть певний сертифікат - наприклад зроблена таким то, в такому періоді часу, оздоблена такими то матеріалами, і т.д.
Я это понял - я не про то, я про то что мастера или фирму скажем знаете? Может это сельский мастер стругал? А по поводу оценки не знаю поможет ли, но обратитесь в музей краеведческий там должна подсказать что и как....
Я Вам так скажу. Очень даже может быть, что именно сельский мастер и стругал. Дело ведь в чем: талантливому краснодеревенщику не обязательно жить в большом городе и иметь потоковое производство. Как раз очень часто жили они по селам, в своих домах да при своих хозяйствах, имели небольшую мастерскую и работали с одним-тремя толковыми (если таковые были) сыновьями-зятьями и пр. И приезжали к ним и за 300 верст богатые люди мебель заказывать.