Доброго дня, шановні камоади. Потрапив якось до мене такий приклад. Є прохання у спеціалістів допомогти його ідентифікувати. Навісне з нього було повна солянка разних часів та народів. Шомпольний упор без клейм. На щоці прикладу також нічого немає, мабуть затерте зовсім. Під тильником є купа цифр та одне клеймо яке гагадує мені орла. Зверху корона, ліве крило та праве не відбилось майже. Може то моя уява але намагався відобразити на фото. Допоможіть визначити на який період даннтй приклад та які модели ГМ комплектувалися таким. З пов!
Вітаю! То не ваша уява, залишки царського клейма там дійсно є. Яка загальна довжина, бо по фото не зрозуміло чи це піхотка або драгун?! Зробіть фото канавки на ложе, де вмонтований нагель. Сам нагель розкрутіть, там теж можуть бути клейма. З правої сторони можуть бути маркування завода. Придивіться. Приклади нижче.
Від краю до краю 114,5 мм Нагель дуже побитий іржею. Бачиться начеб то т або г перевернута. Але тут все дуже дивно. Кінцевик ложи був ремінгтон, пружини лук зі стрілою. На щоці і натяку немає на клеймо
Не хочу створювати нову тему, тому спитаю тут. Для гвинтівки 1931 року накладка була з металевими наконечниками чи латунними? І пружини штамповані чи фрезеровані? В інтернеті багато забоажень макетів подібних років, але часто вже намішано
Можливо не так виразився. Одні наконечники приклепані двома заклепками, інші приштамповані до накадки.
...добродій Djomin питає за Іж 1931 року !? на Іж 31 року стояли латунні кінцевики, клепані закльОпками через дерево, пружини кілець - фрезОвані...
Ви спочатку скажіть, що ви хочете бачити в кінцевому варіанті. Можно зібрати макет з царських комплектуючих, це вийде гарно і відносно дорого… а можно з совЄцкіх. Обидва варіанти правильні.
Я планую зібрати макет гвинтівки такий яким вона вийшла з заводу в 1931 році. Щоб все було по максимуму на одних клейма та номерах. Деревину поки що цю залишу, так зрозумів що такий варіант можливий
З заводу вона вийшла з маркуванням «стріли у трикутнику» на ресивері, тому з підбором деталей проблем не виникне. Ложе підходить.