Предмет на визначення

Discussion in 'Хлам' started by Ivan Solodkiy, May 18, 2025.

1. Ivan Solodkiy

Ivan Solodkiy Schütze

Доброго дня!
    В лісі знайшов таку деталь.
    Ось її характеристики:
    Висота – 13 см
    Вага – 4,2 кг
    Зовнішній діаметр дна – 8,2 см
    Внутрішній діаметр дна – 5 см
    Висота дна – 4 см
    Внутрішній діаметр головки – 4,5 см
    Висота скосу – 2,2 см
    Цікаві моменти:
    - Скіс має зигзаго подібну форму |\|\|\|\|\;
    - Головка має внутрішню різьбу;
    - Нижня частина має щось, що віддалено нагадує різьбу, але не дуже схоже на неї;
    Все видно на фото.
    Буду вдячний за будь-які відповіді та дискусії. Сам пробував визначати, але не вдалось, наче і якась деталь до техніки, але що така деталь може виконувати, та й не знаю, чи це від снаряда якогось...
    З повагою! Вся надія на вас!
    bolvanka_all.jpg bolvanka _all2.jpg bolvanka_all3.jpg bolvanka_bottokIn.jpg bolvanka_bottom.jpg bolvanka_inTop.jpg -2147483648_-219981.jpg

valerka likes this.
  2. Интересные лоты

1. На продаж: металошукач Vallon VMC1, можливий обмін на Vallon VMC4 в такому ж стані. Стан: новий, пов...
      160000 грн.
    2. Металошукач з якісною рамою та котушкою, з всіма документами і інструкцією. Під акумулятори пальчико...
      1900 грн.
    3. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного микропроцессорного металлоискателя по р...
      180 грн.
    4. Нові навушники для металошукача
      500 грн.
    5. Это современный микропроцессорный универсальный импульсный металлоискатель с встроенным литиевым акк...
      1700 грн.
  3. A10A

A10A General-leutnant

...нагадує старінну бурову коронку (??)
    :rolleyes:

4. Ivan Solodkiy

Ivan Solodkiy Schütze

Не знаю, де запитати ще, тому пишу тут.
    Неподалік від місця, де я знайшов цю коронку, була лінія окоп, на межі лісу і поля.

В цій околиці я знайшов патрони від ППШ 7 шт. (1944). А також Декілька патронів від якоїсь гвинтівки Першої світової.

Один із тих патронів має кулю, яка ніби то запхана іншої стороною в гільзу. Також сам патрон знаходився на поверхні запханий в грунт під кутом 60-80 градусів. Під цим патроном знаходився ще один патрон на глибині 20-30 см.
    Питання: Що це може означати, чому куля запхана іншою стороною, чи я помиляюся? Дякую, з повагою!
    allBulets.jpg hzbulet.jpg hzbulet2.jpg

5. Allex761

Allex761 Standartenführer

Рейтинг:
    3
    Отзывов:
    21
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    33
    Перевернута куля в гільзі - доволі поширена знахідка.
    Для чого - достеменно невідомо.

Можливо, дістав солдат кулю, висипав порох для розпалити вогонь, кулю запхав носиком у гільзу, адже так зручніше її вставляти, і викинув.
    Як версія.

6. SubSailor

SubSailor Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    1
      проданные:
    3
    100% правильне рішення. Тут одна із самих адекватних спільнот з різноплановими всебічними фахівцями.

Гвинтівка системи Мосіна була і в ПСВ, і в ДСВ. Патрон 7,62*54. Ліва сферична куля із ранніх кінця ХІХ - початку ХХ ст.

..... не звертай уваги, трапляється часто, комусь не було що робити.

...ти хочеш сказати що хтось розташувавши патрони чітко на такій глибині, один під (чи то НАД) іншим, іменно під таким кутом нахилу хотів тобі передати якусь зашифровану таємну інформацію??? :))) Розслабся. Ти навіть не уявляєш що коїлося (коїться) в м'ясорубці війни.

P.S. ...лінійка та папір в клітиночку це вже "Плюс" в твій юний "актив". Але, на майбутнє, для більш чіткої атрибуції гільзу тре фоткати ще й з донця.

Fentos, Deich and Ivan Solodkiy like this.
  7. A10A

A10A General-leutnant

...взагалі, як на мене - гільза з "мосінки" - крайня справа,
    три зліва - 8 Х 50 Манліхєр
    (причому - 2 зліва - мейд ін пєтрогрАд, третій зліва - австро-угорський/англійський)

8. Ivan Solodkiy

Ivan Solodkiy Schütze

Прочитав всі повідомлення. Дякую за ваші відповіді! Я врахував зауваження. Прикріпляю фото патронів із донцями (під кожним патроном його дно). Це має краще прояснити, чиї вони, хоч два патрони без маркування(?). А той, що був запханий іншою стороною, він виявився без пороху, пустий, Ви мали рацію
    buletsdown.png

В одній із ям я знайшов 7 патронів від ППШ (згадував вище). Прикріпляю фото.
    ppsh.png
    Також в тій самі ямі знайшов лопату, не знаю чия вона, якого типу? Інформації мало, все на фото. Додам, що товщина 2мм. З повагою!
    lop1.jpg lop2.jpg lop3.jpg lop4.jpg lop5.jpg

Deich likes this.
  9. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

Вітаю.Неодноразово знаходив набої з перевернутими кулями: і для маузера,і до манліхера,і до мосінки.Більше таких знахідок було по ПСВ.З порожніх порох висипали,щоб,змішавши з ватою чи мохом,розпалити вогник..,але були перевертиші і з порохом.Знавці пояснювали,що солдати використовували такий боєприпас для ближнього бою,щоб нанести противнику більше ураження...
    Патрончики 7,62х25 вірогідно випали від власника пістолету ТТ,бо для ППШ чи ППС їх використовувалось значно більше.Ємність магазину ТТ-8 шт.,але восьмий тугувато влазить,тому сім шт. може бути оптимальна кількість.ІМХО.

10. SubSailor

SubSailor Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    1
      проданные:
    3
    Цікава думка. Але щось не дуже віриться всилу законам фізики. Хочеться почути що на це скажуть знавці.

Ivan Solodkiy likes this.
  11. Fentos

Fentos Oberstleutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
  12. Ivan Solodkiy

Ivan Solodkiy Schütze

Доброго дня! Сьогодні знову був на копі.
    Були гільзи та патрони, лише у двох було читабельне маркування... Прикріпляю
    bullet1.png

Я знайшов якусь пряжку(?), можливо Ви зустрічали? Розміри — 2,5 см на 2,5 см.
    sqr1.jpg sqr2.jpg

Також біля великої ями було знайдено дві круглі желізки. Виглядають так, наче в шайбу вбили цвях і загнули його. Можливо знаєте?
    Діаметр — 4,5 см
    unk1.JPG unk2.JPG unk3.JPG
    Були такі дві кулі круглі в цих околицях.

Images:

balls.JPG
  13. SubSailor

SubSailor Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    1
      проданные:
    3
    Подивись уважно на своє попереднє запитання. Там ТАКІ Ж самі патрони. На запитання відповіли. Навіщо щоразу запитувати по аналогічним знахідкам?

То не пряжка 100%. Як на мене воно більш схоже на уламок гармоні/баяна. На тих заклепках залишки пластинок які видають звуки при проходженні повітря. ІМНО.

14. Хейль

Хейль General-major

Вітаю!
    Зважаючи на розміри, це шматочок плати від губної гармоніки.