Всім доброго дня ! Сьогодні знайшовся похвальний лист на мого вже на жаль покійного діда Миколу. До цього моменту я не знав що він мав відношення до ВМС, дід тільки розказував що служив у Порклауді (Фінляндія 1950-ті). Прошу допомогти інформацією по військовій частині 99317. Всім буду дуже вдячний !
Доброго! Гугл та довідник, нажаль, не допомагають, але є певні припущення. ОБД Меморіал видає двох бійців, які зникли безвісти під час війни. https://obd-memorial.ru/html/search...000011111110&entities=24,28,27,23,34,22,20,21 В обох адреса місця служби вказана в/ч 99317, а перед тим в одного (я так розумію, до введення 5-значних польових пошт), ППС 2195. ППС 2195 - це 12 окрема Печенгська бригада морської піхоти (після війни 61 обмп, потім 102 обрмп), розформована у 1955 році, тобто якраз тоді, коли була розформована ВМБ в Порккала-Удд. Можливо, варто покопати в цьому напрямку. З повагою,
Доброго дня, камрад ! Мені теж гугл нічого не знайшов, тому й створив на форумі тему. Буду потрохи шукати бо принаймі для себе цікаво. Якби знайшов цю грамоту років 5 тому то ще б діда запитав.. Щиро Вам вдячний за таку інформацію