Пропоную складати в цій темі відомості про могили вояків Армії УНР. На сайті ЦДВР знайшов те, що давно хотів відшукати - інфо про поховання Олександра Петлюри - брата Головного Отамана.Цитую статтю: "Проспект" - один з найстаріших цвинтарів Торонто. Тут ховали українців ще тоді, коли вони не мали власних кладовищ. Тому і розкидані їх могили по всій території, - як поодинокі зорі на непогожому небі, - спробуй відшукати... Про існування цієї могили я дізнався з "Бюлетня Союзу бувших українських вояків у Канаді" за квітень-липень 1959 р. Там повідомлялося про поховання в ній уродженця Куп'янська (нині Харківської обл.), сотника артилерії армії УНР Олександра Савченка. Унікальності цій могилі додає те, що там покояться полковник армії УНР Олександр Васильович Петлюра (рідний брат С.В. Петлюри) та підполковник Тиміш Омельченко. Їх долі (як і сотн. Савченка) пов'язані й зі Слобожанщиною: Олександр Петлюра у січні 1918 року допомагає братові Симону в організації Гайдамацького Коша Слобідської України, а 25 січня 1918 р. виїжджає до окупованої російськими більшовиками Шостки, де стає на чолі таємної бойової повстанської організації. А Тиміш Омельченко, трохи згодом, з 1 вересня 1918 р. служив молодшим старшиною 32-го пішого Сумського полку Армії Української Держави. До слова сказати, - приблизно тоді ж і О.Петлюра повертається до військової служби, незважаючи на братову опозиційність до Скоропадського. Згодом: Польща, табори, нелегке емігрантське життя і... редакторська робота - в усіх трьох. А завершення життєвих доріг - в Канаді. http://www.cdvr.org.ua/content/вояцька-могила
До речі, більшість фото поховань вояків Армії УНР і УГА,які присутні в інтернеті, а також купа унікальних фото, розміщені на тематичному сайті Віртуальний український військовий некрополь . Якщо хтось має додаткові фото по темі - буду дуже вдячний за доповнення, можна додавати статті самостійно або писати мені в приват чи в цій темі.