Не знайшов відповідного розділу на форумі, та й створив цю тему в розділі для новачків. Цікаве питання. Яки саме повноваження є у полісменів та у військових, коли ти на запитання, чи є у вас зброя, заявляєш, шо вона таки є, та дозвіл також є. Чи можуть вони попросити передати їм в руки зброю? Шо тоді? Чи тільки демонструєш дозвіл. Як поводитися? Цікаво послухати саме юриста. Чи може в когось є власний досвід. Всім дякую.
Ми на блокпосту перевіряли дозвіл і номер зброї. В чому взагалі проблема? Якщо у вас офіційна зброя. Головне транспортувати правильно.
Я просив показати в своїх руках , не повністю дістати з чохла щоб побачити чи відповідає зброя зазначеному в документах. Це був самий початок війни , коли люди виїзджали з Макарова , заодно вивозячи і зареєстровану зброю. Мені здається в руки зброю передавати не обов,язково.
Пистолет в кобурі, патрона в патроннику немає, але магазин повний. Передавати із набоями іншій людині якось не дуже розумно, навіть якщо на блок посту
Я чому задав те питання, бо якось мене попросили дати в руки, типа подивитись шось. Я сказав шо або в моїх руках, або ніяк та попросив нагадати мені закон, який вимагає від мене саме передати в руки зброю.
Навіть при перевірці зброї перевіряючим , вістібається рожок , перевіряється зброя на наявність патрона в патроннику і тільки з дозволу командира підрозділу зброя передається в руки перевіряючому. Нас вчили так.
Так закон забороняє передавати особисту зброю іншій особі. Я думаю тільки під акт вилучення і при свідках. Я б теж не дав.
Нікому, нічого передавати не треба. Дозвіл показав і хватить. Якщо дууже наполягають - 102 і чекаємо.