потрібна порада власників ТОЗ-34

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Likeaboss, 16 гру 2014.

1. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    Камрад на форумі пропонує купити в нього ТОЗ-34 ,стан звичайно на 76 рік - ідеал. Жодних косяків не побачив (по наданих мені фото).
    АЛЕ є питання, чому появилися дані царапини ? Чи вони у всіх тозах виникають ? Чому вони виникають ?
    Знаю, скажете - питай власника , але хотів би почути вашу відповідь, !

Images:

DSC021646.jpg
    Cheater та cf00l подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Magpul Zhukov Hand Guard – це повнофункціональна цівка для серії АК, виготовлена з посиленого стійко...
      4900 грн.
    2. (в наявності 99 шт.)
      Технічні характеристики магазину: Корпус виготовлений із сертифікованого полікарбонату Вага магазин...
      500 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15,...
      1095 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15, G...
      5199 грн.
    5. (в наявності 4 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15, G...
      1299 грн.
  3. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    Прошу модераторів вибачити, якщо розмістив тему не там де це передбачено :rolleyes:

cf00l та Cheater подобається це.
  4. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    ніхто з таким не стикався?:confused:

5. рамзэс

рамзэс Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    17
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    украина
    Думаю,что из-за грязи.

6. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    хмм....сам стан зброї ідеальний - як на 76 рік....
    можливо заводський дефект (погано колодку відфрезерували,а зараз стволи самі до колодки притираються....це версія)

дякую за відгук:beer:

7. рамзэс

рамзэс Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    17
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    украина
    Радиус на стволах(или как он там правильно называется?),и ответный радиус на колодке и есть ось вращения по которой стволы открываются.И если их сделать с зазором,то появится боковой шат стволов.Их и сделали поплотне,но в процессе притирки между плоскостями попадался мусор.(имхо).

Окопщик, Pimpf та Likeaboss подобається це.
  8. Bryus

Bryus Gefreiter

Повідомлення:
    56
    стволы в коробке не должны иметь шата - как бы это нормально - у каждого ружья есть какието следы на стволах от коробки - берите в руки и поймете качество товара!

Likeaboss подобається це.
  9. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    ВАС зрозумів!
    прийму до уваги Ваші слова:)

10. Dagon

Dagon Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    398
    Адреса:
    Украiна--назавжди!
    Нормальное явление для такого года. Главное, чтобы шата не было и било точно, и кучно. Смотреть надо в совокупности.

А.М. та Likeaboss подобається це.
  11. Pimpf

Pimpf Leutnant

Повідомлення:
    3.523
    Правильно,камрад.Это притираются ствольная муфта и колодка,процесс естественный,но всё должно быть равномерно-тогда стволы вращаются на секторах ровно.

рамзэс подобається це.
  12. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    Камради!!!!знову без Вас ні туди і ні сюди....:smile_5:
    Став я щасливим власником ТОЗ-а -34 в 12к.
    Купив, іна радощах поїхав на стрільбище. Накрутив куль ЛІ 24гр. на пристрілку і пару заводських взяв, Полєва-6 ,,Мельничука,, (вони для чок-у)
    Значить першим ділом пристріляв нижній ствол, кучність в мене була 25 см на 35 м (з рук)....практика це виправить:smile_14:
    Перейшов до верхнього ствола : зарядив цього МЕЛЬНИЧУКА ......постріл....і о, диво,заклинили стволи + ПОЯВИВСЯ ЗАЗОР МІЖ лобною пластиною(де бойки) і стволами....приблизно 0,05мм (зазор було видно не озброєним оком) .....чудом-дивом я насилу відвів ричаг відкривання стволів,вийняв гільзу (роздута вона не була) , закрив стволи - зазор як був так і є....мене це розчарувало.....

Приїхав додому, почистив ТОЗ-ика і взявся мудрувати....що і як....в результаті я виявив вертикальний ШАТ рамки запирання стволів (фото нижче)
    Знаю, в інтернеті пише що потрібно під пластину лобну підставляти прокладки, бо ця пластина типу як виробку має з часом....АЛЕ в мене ТОЗ-34 1992 року МАЛОСТРІЛЯНИЙ.....стало якось дивно....
    Я взявся за те,що забрав цей шат. А зробив це так, зняв пластину лобну, і за допомогою пробойчика і молотка вдарив по пазах,де ,,ходить,, ця пластина (на фото) . Шат пропав. Я це все зібрав, склав стволи і О!!! зазор зник!!!! А. Ричаг закривання стволів (при закритих стволах) не доходив приблизно на 1 см до свого місця ПРИ відєднаних стволах ричаг ставав на своє місце.
    Тут у Вас виникає питання, на Х... я це писав....а писав от чому, я виявив , що ця рамка закривання стволів КРИВА якась.....можливо її варто замінити???:mad: щоб з часом знов подібна історія не повторилася.Бо на мою думку, вона просто напросто ЗАКОРОТКА і не заходить повністю в стволи...

Одним словом,висловіть свою думку буду вдячний!!!!:beer:

Images:

1.JPG
    2.jpg
    3.JPG
    4.jpg
    5.jpg
  13. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    Забув дописати, на патроні МЕЛЬНИЧУКА писало ПОЛЄВА-6 , 36 гр (по паспорту наважка заряду допустима)

cf00l подобається це.
  14. master-gans

master-gans Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    4.421
    Адреса:
    Батагай
    Сама конструкция ТОЗ-34 очень неудачная! Помимо того что выше написано, имеет место ещё пара конструкторских косяков, это постоянный задир нижней части деревянного цевья, при отсоединении стволов и неизбежное уменьшение упругости боевых пружин, откованных из стальной проволоки! Короче такое чудо-ружьё лучше не иметь!

15. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів

А що на рахунок рамки запирання стволів? мали справу з таким ?:oops:

cf00l подобається це.
  16. СергейКПИ

СергейКПИ Feldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    87
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    233
    Повідомлення:
    430
    Адреса:
    Kiev, UA
    У меня тоз-34ер штучный 1989го года с раковинами в стволах, шатом стволов, но я с него пулей горлышко бутылки метров с 15-20 снимал, а вы из-за какой-то полировки боитесь. Берите вещь, пока предлагают.

Likeaboss подобається це.
  17. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів
    вже взяв....місяць як взяв....мене одне цікавить - чи не заклинуть мені стволи знов, і обідно буде, якщо це на охоті станеться....от до чого я веду : міняти цю рамку чи ні, бо непередбачуваних проблем якось не хочеться.....а тут на лице видно що рамка ця крива і швидше за все стволи добре не тримає...

Дякую за відгуки!

cf00l подобається це.
  18. Pimpf

Pimpf Leutnant

Повідомлення:
    3.523
    Поздравляю с убийством ружья:smile_5:...Впереди дорогой и негарантированно успешный ремонт.Дробовик предназначен прежде всего для стрельбы дробью,а не всякими самопалами.Тем более что у ТОЗов более узкий канал ствола чем у ИЖ например и немного лучше бой мелкой дробью из верхнего ствола (чок)из которого Вы хотели сделать цилиндр..Избыточным давлением стволы потянуло вперёд,отчего появился зазор и шат...

Пышненко Константин подобається це.
  19. master-gans

master-gans Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    4.421
    Адреса:
    Батагай
    Ружья которое не надо ремонтировать это не тоз-34, а тоз-бм, тоз 54 и тоз-66 они изначально надёжные!

20. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів

:rolleyes:
    В тому то і справа, що з нижнім стволом (з якого я кулями своїми стріляв) все гуд !!!
    А от з верхнім....я ж з нього встиг тільки 1 раз бабахнути....і то, ЗАВОДСЬКОЮ кулею...полєва 6 , 36 гр (вона з чока летить на ура....)
    А яка різниця між використанням кулі і дробу,якщо наважки метального сняряду ДО 36 грам ??? я ж не стріляв кулями які важуть 40-50 грам....

Дякую за коментар.

21. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306
    Адреса:
    Львів

В батька ТОЗ-66, тому знаю, воно надійне (там просто немає чому ломатися)

Я хотів бокфлінт, фінанси дозволили ТОЗ-34.....залишається миритися з недоліками....
    Мене цікавить чи стикався хтось із такою проблемою,як я вище описав!?

Дякую.

22. Pimpf

Pimpf Leutnant

Повідомлення:
    3.523
    Очень самонадеянное заявление...На своём веку повидал большое количество поломанных ружей этих марок.Поломки как и у всех-механизмы спусковой и запирания,ложи(особенно ТОЗ-Б),шат,всяческие клины и т.д.Ничего вечного нет,тем более "изначально".

А.М. та Likeaboss подобається це.
  23. Pimpf

Pimpf Leutnant

Повідомлення:
    3.523
    Чем больше снаряд тем больше давление в стволе.На пулях есть пояски(контейнеры),которые обжимаются в канале ствола и чоках,на Вашей "заводской":)что то пошло не так-или жёсткий свинец или приплавился материал поддона,что дало скачок давления.Из верхнего ствола пулей стрелять не рекомендуется -такая стрельба сокращает жизнь механизма запирания в разы.ТОЗ-34 вполне надёжное и долговечное ружьё,со своими фичами,конечно,но при должной эксплуатации служит не одно десятилетие.

Пышненко Константин та Likeaboss подобається це.
  24. master-gans

master-gans Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    4.421
    Адреса:
    Батагай
    О тожж!

25. Dagon

Dagon Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    398
    Адреса:
    Украiна--назавжди!
    ТОЗ-34Е у меня уже давно ( одно из ружей), девайсом доволен (экспортное исполнение). Были проблемы с пружинами, дал мастеру, починил его и вот уже несколько десятилетий бъёт отлично. Единственное, что предупредил меня мастер -- пулями нежелательно с него бить. ИЖевка в этом плане надёжней и добротней, и бой лучше (точнее). С ИЖевки (ИЖ-58МАЕ) обычно одного выстрела хватает, чтобы положить зайца, а вот с ТОЗа-34 часто вторым выстрелом докладываю, но не всегда. А ТОЗ-34, с него брат очень даже хорошо стрелять картечью, пробивает и ложит на убой нужную Вам цель, проверено. А вообще, конечно, поднакопите лаве и купите итальянский девайс Бенелли Супер Давинчи(иннерционка), очень приличная вещь для разных целей: и охота, и самозащита. Найдите хорошего мастера, может доведёт ваше ружьё до номинального состояния и оно ещё порадует Вас. С ув.

Pimpf та Likeaboss подобається це.
  26. Likeaboss

Likeaboss Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    306