Доброго вечора. Взявся за першу свою реставрацію (горище) каски м-42... Попалась аерозолька newtot ral6006 мат... Порадьте воно чи нє?
Ісходнік ... Попередній "рестовратор" зашпаклював пластиліном.... ПЛАСТІЛІНоМ!!!! . (Фото 1,2,) ....все здер....далі автомобільне двокомпонентне шпатло... Набір наждачєк і два вечора сексу.... Тепер пробую фарбен
Вітаю. Як на мене краще підходить Словацька фарба Deco Blik сірий оливковий, ( RAL 6006). Спробуйте, фарба не дорога , в неті пропозиції від 40-60 грн. за 400 мл. Щодо касок питання спірне, але Deco Blik на 99% ідентична фарбі на вермахтовських протигазах. З пов.
Нет , не оно . Вроде красили м 42 в рал 6015 . Но лучше самому мешать краску . Да и фактуру нужно создавать на м 42 .
Дякую! Оооо! Фактура, старіння, ще попереду.... За 17 років в ЗСУ я навчився військове майно псувати.... Зараз колір цікавий.
На піздніх деяки виробники могли і не додавати... Здешевляли виробництво в зв'язку з різким сировинним голодом в кінці війни. Недавно німецьке кіно про німецьку військову промисловість дивився. Порию, скіну лінк. Там га всьому економили, навіть на компонентах для броні.
Можливо. Але він дає найбільш схожу структуру, робить покриття дійсно міцним до мех. пошкоджень, підтверджено що його в оригіналі додавали, а іншого автентичного на 100% наповнювача знайти не реально
Я вкурсі.... Тут головне не захопитись....(я стендовий моделіст со стажем). Бувало настариш, а потім перекрас.
Почему же обязательно в 6015 (или даже близкий к нему) ? М 42 окрашивали на разныx заводаx и разные партии сравнительно по разному - и фельд-грау и даже близкий по цвету к апфель-грюн есть в моей коллекции. Это уже совсем под конец войны их окрашивали начиная от 6015 и в темно-серый всех оттенков, вплоть до тупо черного.
А вы собираетесь делать фактуру как то поверx красочного слоя ? Фактурные наполнители добавляются либо в саму краску либо “посыпаете ” окрашенный шлем по свежей краске и затем наносите поверX еще слой/слои краски. Кстати - спрашиваете по цвету - сделайте фото на улице в несолнечный день, а то по вашим фото сами видите цвет “гуляет”.
Как по мне то этот цвет больше на 35тку позднюю смахивает, я таким свою кригсмарине красил. А по фактуре можно в краску песок добавлять, и кисточкой красить. Я так делаю.
Ну не совсем она поxожа на фактуру М42, слишком крупная зернистость. Вот пример оригинальной фактуры М42, первое что под рукой было.
Что и требовалось доказать, пигмент нужно в краску добавлять. А зернистость разная бывает. Хотите сделать похоже, делайте как Немци.