Поставил усиленную пружину, а скорость пули упала

Тема у розділі 'Пневматична зброя', створена користувачем komissiontorg, 3 жов 2024.

1. komissiontorg

komissiontorg Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.471
    Адреса:
    Київ, Україна.
    Всім доброго дня.
    Гвинтівка Diana eleven. Замість рідної (яка там стояла) пружини діаметром 19 мм, проволока 3 мм, 27 віткив, поставив таку саму пружину, але 35 віткив (розрахував 3+0.2).
    При старій пружині, була швидкість 154+- м/с, а з новою, більш потужною, стала 145+-. Як таке можливо:)?
    Ще не розбирав, але звичайно буду і буду дивитися що де як, не так:).
    Куди дивитись, де шукати проблему?

1. Минитир имеет 6 вертушек с разными размерами "убоек" от 50мм и до 3мм. Так-же позволяет к...
      1480 грн.
    2. (в наявності 13 шт.)
      Пулі Oztay (нові) Калібр - 5.5 мм Пачка - 250 шт Вага - 1 г
      155 грн.
    3. Юнкер-3 - газобалонна пневматична гвинтівка, яка в свій час виготовлялась на тому ж заводі де і бойо...
      38000 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Пуля представляет собой пустотелый свинцовый конический стаканчик с выпуклым дном в головной части....
      69 грн.
    5. Ключ мр 654
      240 грн.
  2. komissiontorg

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.471
    Адреса:
    Київ, Україна.
    Нажаль повторити постріли не можу, бо зацеп поршня був з вироботкою, і почав зривати, з посиленою пружиною.

Додам - постріли, з новою пружиною, відчутно сильніше, а швидкість меньше.
    Дизеля, не повинно бути, все протер. І гвинтівка старенька.

Останнє редагування: 3 жов 2024
  3. Server0807

Server0807 Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    544
    Адреса:
    Украина
    Манжета вмерла, поршень легкий, потрібно зробити важчим,пружина не вивільняється повністю.
    Це три напрями,які треба роздивитися.
    Зрив поршня то перші дзвіночки про те,що с такою сильною пружиною гвинтівка працює на межі ресурса і починає зʼїдати сама себе,далі будуть тріщини в прикладі, якщо він дерев'яний та злизування різьб гвинтів ,які кріплять приклад до заліза

SergZSK подобається це.
  4. komissiontorg

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.471
    Адреса:
    Київ, Україна.
    Дякую за відповідь!
    Манжет у нормі, і зовнішнє, і тримає тиск (закрив пальцем перепуск і штовхав поршень - секунди 3-4 тримає, а потім на пару мм вадавлюєтся).
    Згоден, що рушниця працює на межі, аба за межами можливого.
    Зацеп поршня (з центральним зацепом), був з слідами ізносу, і на більш потужною пружиною не витримав. Є ще запасний гарний поршень.
    Планую трохи обрізати пружину.

А як дізнатись, на скільки зробити важчим поршень?

5. FOL

FOL Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    25
      продані:
    56
    Повідомлення:
    2.051
    Адреса:
    UA, Snakeville. Viber:+380502799928
    Так давно не секрет что очень сильная пружина ведет к снижению мысов. Это не только на вашей Диане. Это относится ко всем ППП.
    Вопрос неоднократно обсасывался. Поэтому нужно подбирать оптимум путем отрезания по одному витку от вашей усиленной и смотреть в хрон.
    Или если не резать прукжину то можно облегчать поршень(желательно иметь отдельный для экспериментов)

Петя Роженко та SergZSK подобається це.
  6. SSVVSS

SSVVSS Gefreiter

Повідомлення:
    47
    Адреса:
    Украина, Киев
    Було 27 витків, а стало 35. Цілком можливо що нова пружина не дає поршеню нормально дістатись до зацепа і пішов надлишковий знос.

7. vitalij24

vitalij24 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    570
    Адреса:
    Украина
    У ППП манжета- вага поршня-пружина - перепуск це єдина система, що працює в комплексі. Треба допрацьовувати все. Найлегший спосіб почитати форуми конкретно во вашому апарату.

8. Трали_вали

Трали_вали Stabsgefreiter

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Дніпро (Дніпропетрвської обл.)
    vitalij24, поділіться будь ласка посиланням на форум, де обговорюється дана проблема.

З повагою

vitalij24 подобається це.
  9. D.D.

D.D. Schütze

Повідомлення:
    15
    Адреса:
    Київ
    Взагалі, наскільки мені відомо, в ППП основне - об'єм циліндра. Потужніша пружина не обов'язково збільшить швидкість кулі. Це ціла система - вага поршня, об'єм циліндра, пружина, ущільнювачі, манжета, діаметр перепуску, довжина ствола.
    Тут не все так просто.

vitalij24 подобається це.
  10. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    D.D., не зовсім зрозуміло.
    От не доходить до мене: Вайраух97 - 16 дж. В комплеті лежить КІТ пружина на 21дж. Одна. Сама.
    На виході +5 дж. Для таких енергетик - немало.
    І без важчого поршня, і без зміни діаметра перепуска?
    Можливо ТС ставив занадто тугу пружину?
    Моє ІМХО : накосячено з манжетою.

Останнє редагування: 10 бер 2025
  11. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Є у мене ППП. Не Діана. Але ППП.
    Шанхайка AR3000 супермагнум (25 дж)
    Замовив газову пружину під стандартну потужність. І другу замовив +20%.
    На стандартній пружині швидкість 275 м/с хевіком 0,67. На посиленій 315м/с теж хевіком 0,67. Зняв, бо дуже брикалась.(редізайнами жаба задавила стріляти :D)

Що я не так зробив, що на гвинтівці піднялась швидкість.

Чи газова пружина по другому закону фізики штовхає поршень?
    От не можу тут зрозуміти...

12. D.D.

D.D. Schütze

Повідомлення:
    15
    Адреса:
    Київ
    Кожен випадок індивідуальний, певно. Колись була мода на ППП стволи вкорочувати, наскільки пам'ятаю, короткий ствол також давав приріст.

13. Kill_The_Cat

Kill_The_Cat Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    477
    Да, газовая работает несколько иначе. Взять хотя бы тот фактор , что убирается 2й вектор отдачи. Плюс газовую можно перекачать (правда винту потом может быть звезда).
    Диану 11 в руках не держал, но есть подозрения, что объем компрессора там маленький, и в таких условиях просто вкорячиванием мощной пружины ничего не добиться. Нужно утяжелять/облегчать поршень. И не факт, что на малом объеме это что то даст. Достаточно покурить темы про ижи 53/60-61/МР/крокодила.
    Камрад Fol и DD правы - в ряде случаев бездумное усиление пружины ведёт к спаду скорости.
    По варе - так ее сознательно душили. Не было цели выжать максимум из конструкции, была цель попадать. Это же не Диана 48-54 или Хасан, где мощши выжимали на все деньги, и пофиг, как из этого стрелять:D

14. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Добре. Забудемо за ГП.

Я хочу зрозуміти, чому на Вайраухах, АА, ішли дві пружини. На слабішій пружині - швидкість менша, на більш пружній пружині - швидкість більша. Я за виту зараз запитую.. Там не душили перепуски, не міняли поршня... Логічно ?

А може таке бути, що в даному випадку "моцніша" пружина вигибається "бананом" і придавлює поршень до компресора, і замедляє його рух, із типу, зніманням стружки ?

Ой, здається там накосячили з мажетою. Якщо геть насухо все витерли. І при установці міг заусьонку маленьку зробить..

15. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    ТС, часом немає фото двух пружин рядом ? І фото маннжети, бажано дуже крупним планом ?

16. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Ще питання. Який саме вектор пропадає ?
    При старті пружини (газової, чи витої)? Яка віддає в приклад ?
    чи при ударі поршня (манжети) по дну циліндра?

Щось зовсім з векторами непонятки...

чому газові пружини товчуть оптику не гірше витих ?

17. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    477
    Предположение с тем, что пружина может выгибаться раком - вполне возможно.

По варе - некорректное сравнение. 2я пружина - чисто маркетинг для любителей пробитых ванн - чуваки просто расширяли целевую аудиторию.
    Объем компрессора позволяет выжать из вари 24 Дж. Возможно можно и больше, но это уже изврат.
    Тут корректнее с ижом 60-61 сравнивать.
    Запихнуть туда можно, что угодно, но 16 Дж для него фантастика. Виноват компрессор

18. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    477
    Вот сказал, и пошел гуглить. По векторам - нужно читать, подзабыл матчасть. Возможно, что я не прав. Но паразитных колебаний у нее в любом случае меньше.
    Оптику она ушатывает из-за очень специфического и резкого импульса, отличного от огнестрельного

19. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    На даній гвинтівці (Діана елевен) малий компресор? І діаметр, і ход поршня.

По цій причині "моцна" пружина -зло ? До добра, я так зрозумів не привело.

Це правило не працює на гвинтівках з більшим компресором (діаметр і ход) ?

Я вірно розумію ?

Приклад: Іж 60 і подібні. Виходить, в них більш зла пружина - не є добре ?

Чому розпитую, був хатсан, і шанхайка. Потужність зростала з більш жорсткою пружиною. А ту засада - не працює правило :eek:

20. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    На пневмі ППП імпульсів все рівно два. І імульси (удари) дуже сильні і протилежнонаправлені, за дуже малий проміжок часу.

На витій пружині паразитних коливань немало. Я так гадаю:) Таке : Бр-р-р-и -ин-ь...
    Якщо вона з банана вивільняється, вона знов вигинається бананом в протифазі, і випрямившись чи розтянувшись..:)

21. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Фази, банани , вектори, поки треба не вспоминати їх.

ТС, якщо ще читаєш гілку, спробуй вернути стару пружину. Можливо це зробити ?

22. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    477
    За 11 - хз, бюджетная винтовка для парковых европейских тиров. Ее ТТХ не знаю, не владел, не читал о ней практически ничего. Это ни разу не аналог старших Диан.
    Я из ижа выжимал что то около 170 полуграммом, ради прикола надо в хрон стрельнуть для корректных цифр, ибо память может подвести. Дальше гнать не пытался - не комфортно стрелять и можно ушатать девайс.
    И опять же из ижа не пытался выжать самый максимум. Установил пружину, отрезал лишнее, чтобы она нормально сжималась (условно до минимального зазора между витками) и, после стрельбы, убрал ещё чуть чуть, для комфорта.
    Вполне вероятно, что скорость в какой то момент тоже могла быть ниже финальной, но в промежутке я в хрон не стрелял
    Варю, бса - не гнал больше 19 Дж. Опять же комфорт выстрела.
    Я подозреваю, что Хасан и Шанхай не были разогнаны по причине зверского расколбаса при росте мощности)
    Или отсутствия более злых пружин. Мб, если их гнать дальше, будет также ситуация

23. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Ото ж і я починаю розуміти, що на цій гвинтівці, зла пружина не приведе до збільшення швидкості. Є максимум. І його ТС проскочив.
    ЗачепилиAR3000, напишу. Перша гвинтівка на заводській витій пружині видавала 27,???дж. Сам у шоці. Почитав описи Мудрого, шок пройшов.
    То була норма. З другою, написали неправду. Стрельнув- 156-154-148 м/с. Розібрав - манжета в хлам. Згорівша.
    Замінив мажету (Олег 2100) і стало 275м/с. Звук приколний на витій.
    І вище писав, замовив дві ГП. Із збільшенням тиску ГП потужність росла.

І там же вели експерименти з перепуском. Збільшення приводило до падіння швидкості.

Щоб добавити собі розуму, треба читати. Бо експерименти ставити ні на чому. Віддав товаришу шанхайку №2. І хатсана віддав..

24. Трали_вали

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Це відноситься тільки до витих пружин ? Я вірно розумію ?

25. Kill_The_Cat

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    477
    Не уверен. Я думаю там будет другая история - перекачаная ГП развалит железо. Сила страгивания при взводе у ГП выше, чем у витой при взводе. Плюс не факт, что компрессор выдержит прилет ГП задутой до поросячьего визга.
    Пример из личной практики - ставил эксперименты с чудом инженерной мысли - крокодилом. На форумах писали, что передутая ГП гнет рога компрессора. Купил вроде не передутую, посмотрел на рога - хер согнешь.
    Поставил и таки согнул)

Roman298 подобається це.